Zijgeleiding rollen

Bij de optimale werking van een transportbandsysteem spelen zijgeleiding rollen en dwangrollen een cruciale rol. Ze zijn niet alleen essentieel voor het stroomlijnen van de transportbewegingen, maar ook voor het verhogen van de levensduur van de band zelf en het voorkomen van ongewenste downtime. Zijgeleiding rollen voor uw transportband werken in de regel beter preventief dan correctief! Bij DRAM Transportbandenservice bieden we de rollen in verschillende soorten en maten. Neem direct contact met ons op om de rollen op maat te bestellen of vraag gelijk een offerte aan!

VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE ONTVANGEN?

Wat zijn zijgeleiding rollen en dwangrollen?

Zijgeleiding rollen en dwangrollen vormen een onmisbare schakel in de architectuur van een transportbandsysteem. Deze specifiek ontworpen componenten hebben als primaire taak het waarborgen van de rechtlijnige beweging van de transportband tijdens de volledige transportcyclus. Bij het transporteren van materialen zijn er tal van factoren die kunnen zorgen voor een zijwaartse verplaatsing of scheefloop van de band. Deze rollen treden proactief op tegen dergelijke verplaatsingen.

Met een strategische plaatsing langs de transportband, zorgen zijgeleiding rollen ervoor dat elke afwijking van de band direct wordt gecorrigeerd. Ze werken als een geleidingssysteem dat de transportband constant gecentreerd houdt, ongeacht externe invloeden die de band uit zijn koers zouden kunnen halen.

Daarnaast spelen deze rollen een cruciale rol in het beschermen van de transportband en de goederen die erop worden vervoerd. Door het voorkomen van scheefloop, reduceren zijgeleiding rollen en dwangrollen aanzienlijk het risico van beschadigingen aan de band. Ook verminderen ze de kans op incidenten waarbij goederen van de band kunnen vallen of beschadigd kunnen raken. In essentie zorgen ze voor een optimale werking, verlengen ze de levensduur van de band en verhogen ze de algehele efficiëntie van het transportproces.

DRAM - Landingspagina-min

Hoe werken zijgeleiding rollen en dwangrollen?

Deze rollen zijn vaak schuin geplaatst ten opzichte van de normale rolrichting van de transportband. Wanneer de band dreigt te verschuiven, komt deze in aanraking met de zijgeleiding rol of dwangrol. Door hun specifieke plaatsing en ontwerp corrigeren ze de looprichting van de band, waardoor deze terugkeert naar zijn centrale positie.

Dwangrollen bij scheeflopen

Wanneer een band al een beetje scheef loopt is een monteur inschakelen vaak een beter idee dan een zijgeleiding plaatsen. Een zijgeleiding rol draait namelijk de hele tijd tegen uw transportband aan wanneer deze scheef loopt, waardoor uw transportband sneller zal slijten. Wanneer u dus twijfelt of u zijgeleiding rollen voor uw transport nodig heeft, neem dan eerst contact op met DRAM Transportbandenservice. Wij kunnen u voorzien van advies over een scheef lopende transportband en het voorkomen daarvan.

ONZE AANPAK

WAAROM MEN VOOR ONS KIEST

MEER DAN 15 JAAR ERVARING

Al jaren mogen wij talloze klanten helpen bij het vinden van oplossingen op maat. Elk jaar weer gaan we nieuwe uitdagingen aan en gaan we tot het uiterste!

een innovatieve blik

Wij inspecteren transportbandeninstallaties en koppelen dit middels een rapportage aan u terug. Zo kunnen we u direct een passende oplossing bieden.

kwaliteitsgarantie

Service van hoge kwaliteit. Dat staat bij ons voorop! U kunt uitgaan van de laagste kosten per vervoerde ton en minder productieverlies.

24/7 calamiteitendienst

Bij ons kunt u rekenen op volledige service. Dat op elk moment van de dag! Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar voor u klaar.

Neem direct contact op voor een oplossing op maat!

Bij DRAM Transportbandenservice begrijpen we hoe essentieel zijgeleiding rollen en dwangrollen zijn voor de prestaties en levensduur van uw transportbandsysteem. Of u nu een nieuw systeem installeert of bestaande componenten wilt optimaliseren, wij zijn hier om te helpen en ervoor te zorgen dat uw transportbanden soepel en efficiënt blijven draaien. Naast dwangrollen bieden wij ook stuurrollen, trogrollenkeertrommels en aandrijftrommels. Neem direct contact op met één van onze specialisten om u te laten adviseren en een oplossing op maat te krijgen!

hoe kunnen wij
u helpen?

Heeft u een vraag of kwestie waar u hulp bij nodig heeft? Wij staan 24/7 voor uur klaar. Wat uw vraag ook is, stel hem gerust!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.