Bandenschrapers

Voor veel sectoren is een bandschraper voor een transportband essentieel. Dit omdat zonder schraper transportbanden vervuild raken. Wanneer je een band vrij rond laat gaan met daarop vochtige substanties is de kans groot dat stoffen blijven plakken. Zeker bij rubber transportbanden is dit een veelvoorkomend probleem. Ook kan dit klontering veroorzaken, die ervoor zorgen dat de band steeds minder gaat functioneren en ook de capaciteit afneemt. Hiervoor bestaan bandenschrapers. Deze worden vaak op de kop van de band gemonteerd en schrapen het residu van de transportband. Dit gaat zo weer terug het proces in. Op het gebied van bandschrapers bestaan er verschillende types. Deze zijn geschikt voor verschillende toepassingen en kennen allemaal verschillende voordelen. Bij DRAM Transportbandenservice zijn we specialist op het gebied van transportbanden en het onderhoud ervan. We vertellen u er dan ook graag alles over.

Meer
Minder
Vrijblijvend een offerte ontvangen?

Een schraper voor uw transportband

Zonder bandenschrapers zouden transportbanden een stuk minder lang mee gaan. Ga dit maar eens na. Door ophopingen van residu en vuil, wordt de transportband zwaarder. Hierdoor gaat hij moeilijker lopen en uiteindelijk ook langzamer. Dit gaat ten koste van de productiecapaciteit en kost dus omzet. Daarbij merkt u het gebrek aan een transportband schraper ook in de schoonmaak- en onderhoudskosten van de band. Doordat de band vaak vervuild draait en stoffen in het rubber kunnen vreten zal dit sneller tot schade leiden en ook ten koste gaan van de levensduur van een transportband.

Een jong en dynamisch bedrijf

Een schone transportband

Een bandschraper zorgt dus voor een schone band en een soepeler productieproces. Daarom komt een bandenschraper veel voor in onder andere recycling, logistiek en agro. Voor onder andere deze sectoren is het vaak waardevol dat de banden schoon gehouden worden om de continuïteit van het proces te garanderen. Hiermee wordt het residu weggeschraapt en komt het onder de band terecht in een opvangbak of op een band die eronder loopt. Bij DRAM leveren we verschillende typen transportbandschrapers voor verschillende toepassingen. Denk hierbij aan:

Installatie en service voor uw bandschraper

Verschillende typen schrapers kennen allemaal verschillende kenmerken. De gemiddelde deler is echter wel dat de druk op de band precies goed moet zijn. Bij een te lage druk wordt er namelijk niet voldoende geschraapt en teveel gesmeerd. Bij een te hoge druk treedt er sneller slijtage op de band op. Een band moet dan ook goed afgesteld staan. Ook moet er periodiek gecontroleerd worden of alles nog goed staat afgesteld. Zo weet u zeker dat de productie niet zal stilvallen. Mocht er onverhoopt toch snel een monteur nodig zijn voor uw schraper of transportband, ook dan staat DRAM Transportbandenservice voor u klaar. 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Offerte aanvragen

Bandenschrapers op maat van DRAM Transportbandenservice

Een goede schraper kan u een hoop geld schelen door het schoonhouden van de band om zo schade te voorkomen. Dit garandeert de continuïteit van het proces. Voor verschillende soorten transportbanden, bestaan er verschillende schrapers. Heeft u nu geen idee welke schraper u nodig heeft? Geen probleem! DRAM staat 24/7 voor u klaar om u van vakkundig advies te voorzien. Ook kunnen wij schrapers en transportbanden leveren, installeren en zelfs onderhouden. Neem dus snel contact op met uw transportbanden specialist.

Snel en simpel!

Klik en vraag snel uw offerte aan.
Offerte aanvragen

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.