Net voorbij het keerpunt van de band, op het retour deel, wordt de band vaak schoongeschraapt. Dit kan de loop van de band beïnvloeden. Bijvoorbeeld doordat de ballast en daarmee het residu dat retour komt, niet gelijk verdeeld is. Hierdoor kan een band dankzij de bandenschraper scheef gaan lopen. Voor dit soort gevallen, bestaat de ploegschraper. Deze is gebouwd in een V-vorm en trekt zo altijd eerst alles naar het midden toe. Dit maakt het waarschijnlijker dat de band recht blijft lopen. Ook bestaan er ploegschrapers die schuin over de band heen lopen en zo het vuil juist naar de buitenkant van de band duwen.

Bent u benieuwd naar welk type schraper geschikt is voor uw transportband. Neem dan snel contact op met DRAM Transportbandenservice! Wij adviseren, installeren en onderhouden.

VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE ONTVANGEN?

Wat zijn ploegschrapers precies?

Transportbanden hebben vaak te maken met de ophoping van restmateriaal. Dit kan variëren van fijn stof tot grotere deeltjes zoals kolen, ertsen of granen. Deze ophopingen kunnen leiden tot slijtage, verminderde efficiëntie en zelfs tot kostbare stilstanden. Ploegschrapers zijn hierop het antwoord. Ze zijn strategisch boven de rubber transportband geplaatst en werken als een ‘ploeg’ die deze ongewenste materialen schraapt en verwijdert. Door dit effectieve schraapproces:

  • Vermindert u slijtage: Minder ophoping betekent minder wrijving en slijtage op de band.
  • Verhoogt u de efficiëntie: Een schone band verplaatst materialen soepeler en efficiënter.
  • Voorkomt u onnodige stilstanden: Minder ophoping vermindert het risico op storingen en onderbrekingen in de productie.
DRAM - Landingspagina-min

Waarom DRAM Transportbandenservice uw ideale partner is

Wanneer u investeert in kwaliteitscomponenten zoals ploegschrapers, wilt u zeker zijn van hun duurzaamheid, efficiëntie en betrouwbaarheid. Bij DRAM Transportbandenservice zijn we trots op onze reputatie van deskundigheid en kwaliteit. Elk product in ons assortiment is het resultaat van grondig onderzoek, innovatie en jarenlange ervaring in de industrie.

Onze ploegschrapers zijn gemaakt om te presteren. Ze zijn vervaardigd van de beste materialen, ontworpen voor maximale effectiviteit en gebouwd om de tand des tijds te doorstaan. Maar wat ons echt onderscheidt, is onze toewijding aan u, onze klant. Wij zien onszelf niet alleen als een leverancier, maar als een partner in uw succes.

ONZE AANPAK

WAAROM U DRAM TRANSPORTBANDENSERVICE KIEST!

MEER DAN 15 JAAR ERVARING

Al jaren mogen wij talloze klanten helpen bij het vinden van oplossingen op maat. Elk jaar weer gaan we nieuwe uitdagingen aan en gaan we tot het uiterste!

een innovatieve blik

Wij inspecteren transportbandeninstallaties en koppelen dit middels een rapportage aan u terug. Zo kunnen we u direct een passende oplossing bieden.

kwaliteitsgarantie

Service van hoge kwaliteit. Dat staat bij ons voorop! U kunt uitgaan van de laagste kosten per vervoerde ton en minder productieverlies.

24/7 calamiteitendienst

Bij ons kunt u rekenen op volledige service. Dat op elk moment van de dag! Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar voor u klaar.

Bestel een ploegschraper op maat voor uw transportband

Bij DRAM begrijpen we dat de behoeften van elke klant uniek zijn. Daarom staan we klaar om samen met u te werken, van het kiezen van de juiste ploegschraper voor uw specifieke situatie tot het verlenen van regelmatig onderhoud en deskundig advies. Ook bieden wij kopschrapers en lamellenschrapers. Onze toewijding stopt niet na de verkoop; we zijn er voor u tijdens de hele levensduur van uw rubberen transportband. Investeer in kwaliteit, betrouwbaarheid en een partnerschap dat werkt. Kies voor DRAM Transportbandenservice.

hoe kunnen wij
u helpen?

Heeft u een vraag of kwestie waar u hulp bij nodig heeft? Wij staan 24/7 voor uur klaar. Wat uw vraag ook is, stel hem gerust!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.