Een elevatorband doet in principe hetzelfde als een opvoerband. Het vervoert goederen van laag naar hoog. Het verschil is echter dat een elevatorband goederen verticaal vervoert in plaats van diagonaal. Dit gebeurt dan ook niet met een profiel of chevron in de transportband, maar met bakjes die aan de lopende band worden gemonteerd. Deze brengen het product verticaal omhoog tot aan het einde van de band. Daar draait het bakje natuurlijk op zijn kop en de inhoud gaat eruit. Is een elevatorband ook iets voor uw bedrijf? Bij DRAM Transportbandenservice vertellen we u er graag meer over.

VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE ONTVANGEN?
DRAM - Landingspagina-min

Elevatorbanden: voor ieder wat wils

Een elevatorband wordt vooral gebruikt voor bulkgoederen. Vooral de wat fijnere bulkgoederen. Die lenen zich uitstekend voor bakjes zodat er in principe nauwelijks wat uit valt en het bakje altijd perfect vol zit. Verder is soms een product gewoon te vloeibaar voor een opvoerband. Ten slotte is het grote voordeel van een elevatorband natuurlijk ook gewoon dat het een stuk minder vloeroppervlak inneemt. Bij deze banden onderscheiden we verschillende soorten.

Extra sterke elevatorband

Wanneer u een elevatorband hebt die producten naar een hoge plek brengt, dan komt er veel kracht te staan op één kant van de installatie. De andere kant is immers leeg. Hierdoor wordt er veel gevraagd van de band. Omdat alle gewicht aan één kant zit en omdat de bakjes doorhangen. Hiervoor hebben wij verstevigde elevatorbanden.

Vetafstotende bakjes

Elevatorbanden worden onder andere gebruikt voor diervoeding. Diervoeding is relatief vet. hierdoor blijft er in een regulier elevatorbakje van staal, kunststof of rubber vaak veel residu zitten, dat gaat ophopen. Voor vettige producten met bijvoorbeeld soja behandelen we bij DRAM Transportbandenservice de bakjes met een vetafstotende laag waardoor de bakjes wel goed leeg kieperen. Hierdoor gaan de bakjes langer mee en wordt het schoonmaakwerk makkelijker.

Hittebestendige elevatorband

Voor sommige toepassingen is een hittebestendige elevatorband nodig. Deze worden gebruikt bij bijvoorbeeld landbouwproducten of hout. Deze band is een stuk robuuster en kan goed tegen een stootje.

ONZE AANPAK

WAAROM MEN VOOR ONS KIEST

MEER DAN 15 JAAR ERVARING

Al jaren mogen wij talloze klanten helpen bij het vinden van oplossingen op maat. Elk jaar weer gaan we nieuwe uitdagingen aan en gaan we tot het uiterste!

een innovatieve blik

Wij inspecteren transportbandeninstallaties en koppelen dit middels een rapportage aan u terug. Zo kunnen we u direct een passende oplossing bieden.

kwaliteitsgarantie

Service van hoge kwaliteit. Dat staat bij ons voorop! U kunt uitgaan van de laagste kosten per vervoerde ton en minder productieverlies.

24/7 calamiteitendienst

Bij ons kunt u rekenen op volledige service. Dat op elk moment van de dag! Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar voor u klaar.

Aandachtspunten voor een lange levensduur

Bij het monteren van een elevatorband zijn er verschillende aandachtspunten waar rekening mee gehouden moet worden. De bakjes moeten goed vastzitten. Zo voorkomt u dat ze in de bout gaan doorhangen. Als een bakje te stevig is vastgedraaid, dan vergroot dat juist weer de kans op het doorscheuren van de band. Ook de spanning van de band is van belang om precies diezelfde reden. Een elevator op band kent een relatief groot gevaar op schade als hij niet goed is geïnstalleerd. Dat komt omdat de druk niet gelijk is verdeeld over alle delen van de band. Een band is natuurlijk zo sterk als het zwakste deel, daarom wilt u geen enkele zwakke plek in uw elevatorband.

DRAM Transportbandenservice: uw adres voor elevatorbanden

Mocht er iets aan de hand zijn met uw elevatorband? Wij repareren alle soorten transportbanden. Ook wanneer u een nieuwe transportband wilt laten installeren, dan komen wij de op maat maken voor uw behoeften en situatie. Moet er gewoon eens nodig naar gekeken worden? Dan is DRAM Transportbandenservice uw adres. Wij zijn gespecialiseerd in transportbanden en kunnen alle banden voor u leveren, installeren, repareren en onderhouden. Schroom dus niet en neem contact op!

Dram - Landingspagina foto

hoe kunnen wij
u helpen?

Heeft u een vraag of kwestie waar u hulp bij nodig heeft? Wij staan 24/7 voor uur klaar. Wat uw vraag ook is, stel hem gerust!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.