Elevatorbanden

Een elevatorband vervoert goederen verticaal. Dit gebeurt niet met een profiel of chevron in de transportband, maar met bakjes die aan de lopende band worden gemonteerd. Aan het einde van de elevatorband worden de bakjes omgekiept. Hierdoor komen de goederen op de juiste plek terecht.

Meer
Minder
Vrijblijvend een offerte ontvangen?

Verschillende soorten elevatorbanden

Een elevatorband wordt vooral gebruikt voor fijnere bulkgoederen. Deze lenen zich namelijk uitstekend voor vervoer in bakjes. Daarnaast zijn sommige goederen te vloeibaar voor een transportband. Een elevatorband is dan de oplossing. DRAM Transportbandenservice biedt drie verschillende soorten elevator transportbanden aan.

Extra sterke elevatorband

Een extra sterke elevatorband is nodig wanneer u zware goederen vervoert. Er komt dan namelijk enorm veel kracht te staan op één kant van de elevatorband. Voor dit soort toepassingen hebben wij verstevigde elevatorbanden in ons assortiment.

Vetafstotende bakjes

Als u goederen vervoert die vet achterlaten kan dit zich gaan ophopen in de bakjes. Hierdoor kunt u niet meer de maximale hoeveelheid per bakje verplaatsen. Het gevolg hiervan is dat het productieproces vertraagd wordt. Om deze reden hebben wij elevatorbanden met een vetafstotende laag in ons assortiment. Hierdoor gaan de bakjes langer mee en optimaliseert u uw productieproces!

Een jong en dynamisch bedrijf

Hittebestendige elevatorband

Voor sommige toepassingen is een hittebestendige elevatorband nodig. Deze worden gebruikt bij onder andere mijnbouw en landbouw. U wilt namelijk niet dat dit vlam gaat vatten! Deze band is een stuk robuuster en kan goed tegen een stootje. De bakjes van de band zijn in dit geval volledig ingesloten met hittebestendige wanden. Zo weet u zeker dat er geen warmte of vonk bij de goederen kan komen.

Welke industrieën gebruiken elevatorbanden

Elevatorbanden worden in de volgende industrieën gebruikt:

  • Mijnbouw
  • Cementindustrie
  • Logistiek
  • Kunstmestindustrie
  • Graanverwerking
Offerte aanvragen

Elevatorband laten maken bij DRAM Transportbandenservice

Wilt u een elevatorband laten maken door DRAM Transportbandenservice? Alles is mogelijk! Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van transportbanden. Zo installeren, repareren en onderhouden wij alle soorten transportbanden. Daarnaast bieden wij ook diverse onderdelen aan voor transportbanden. Vraag een vrijblijvende offerte aan of neem contact met ons op!

Snel en simpel!

Klik en vraag snel uw offerte aan.
Offerte aanvragen

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.