072 785 4680

Info@Dramtransportbandenservice.nl

Een elevatorband is net iets ander dan een opvoerband. Waar de banden in overeenkomen is dat ze goederen van laag naar hoog vervoeren. Het verschil is echter dat een elevatorband goederen verticaal vervoert in plaats van diagonaal, daarom wordt het ook wel een verticale transportband genoemd. Dit gebeurt niet met een profiel of chevron in de transportband, maar met bakjes die aan de lopende band worden gemonteerd. Deze brengen de goederen verticaal omhoog tot aan het einde van de band. Daar draait het bakje natuurlijk op zijn kop en de inhoud gaat eruit. Is een elevatorband het systeem dat u nodig heeft? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan bij DRAM Transportbandenservice. Wij maken al uw transportbanden op maat en bieden een 24/7 onderhoudsservice.

VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE ONTVANGEN?

Verschillende soorten elevatorbanden

Een elevatorband wordt vooral gebruikt voor bulkgoederen en in combinatie met bochtbanden. Vooral de wat fijnere bulkgoederen. Die lenen zich namelijk uitstekend voor bakjes, waardoor er in principe nauwelijks wat uit valt en het bakje altijd perfect vol zit. Verder is soms een product gewoon te vloeibaar voor een opvoerband. Ten slotte is het grote voordeel van een elevatorband natuurlijk ook gewoon dat het een stuk minder vloeroppervlak inneemt. Bij deze banden heeft u in principe de keuze uit drie verschillende soorten.

Extra sterke elevatorband

Wanneer u een elevatorband hebt die goederen naar een hoge plek brengt of als u goederen verplaatst die erg zwaar zijn, dan komt er veel kracht te staan op één kant van de installatie. De andere kant is immers leeg. Hierdoor wordt er veel gevraagd van de band. Omdat al het gewicht aan één kant van de band zit en omdat de bakjes doorhangen. Hiervoor hebben wij verstevigde elevatorbanden. Deze maken we volledig op maat voor uw toepassing. Zo weet u zeker dat de installatie sterk genoeg is.

DRAM - Landingspagina-min

Vetafstotende bakjes

Elevatorbanden worden onder andere gebruikt voor diervoeding. Diervoeding is relatief vet. Hierdoor blijft er in een regulier elevatorbakje van staal, kunststof of rubber vaak veel residu zitten, wat gaat ophopen. Gevolg hiervan is dat u niet meer de maximale hoeveelheid per bakje kunt verplaatsen. Op die manier zal het gehele productieproces vertragen. Voor vettige producten met bijvoorbeeld soja behandelen we bij DRAM Transportbandenservice de bakjes met een vetafstotende laag, waardoor de bakjes wel goed leeg kieperen. Hierdoor gaan de bakjes langer mee, wordt het schoonmaakwerk makkelijker en haalt u het optimale uit uw productieproces!

Hittebestendige elevatorband

Voor sommige toepassingen is een hittebestendige elevatorband nodig. Deze worden gebruikt bij bijvoorbeeld landbouwproducten of hout. U wilt namelijk niet dat dit vlam gaat vatten! Deze band is een stuk robuuster en kan goed tegen een stootje. De bakjes van de band zijn in dit geval volledig ingesloten met hittebestendige wanden. Zo weet u zeker dat er gaan warmte of vonk bij de goederen kunnen komen.

ONZE AANPAK

WAAROM U DRAM TRANSPORTBANDENSERVICE KIEST!

MEER DAN 15 JAAR ERVARING

Al jaren mogen wij talloze klanten helpen bij het vinden van oplossingen op maat. Elk jaar weer gaan we nieuwe uitdagingen aan en gaan we tot het uiterste!

een innovatieve blik

Wij inspecteren transportbandeninstallaties en koppelen dit middels een rapportage aan u terug. Zo kunnen we u direct een passende oplossing bieden.

kwaliteitsgarantie

Service van hoge kwaliteit. Dat staat bij ons voorop! U kunt uitgaan van de laagste kosten per vervoerde ton en minder productieverlies.

24/7 calamiteitendienst

Bij ons kunt u rekenen op volledige service. Dat op elk moment van de dag! Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar voor u klaar.

Elevatorband optimaal installeren

Bij het monteren van een elevatorband zijn er verschillende aandachtspunten waar rekening mee gehouden moet worden. Allereerst moeten de bakjes goed vastzitten. Zo voorkomt u dat ze in de bout gaan doorhangen. Als een bakje te stevig is vastgedraaid, dan vergroot dat juist weer de kans op het doorscheuren van de band. Ook de spanning van de band is van belang om precies diezelfde reden.

Een elevator op band kent een relatief groot gevaar op schade als hij niet goed is geïnstalleerd. Dat komt omdat de druk niet gelijk is verdeeld over alle delen van de band. Een transportband is natuurlijk zo sterk als het zwakste deel. Daarom wilt u geen enkele zwakke plek in uw elevatorband.

Elevatorbanden op maat laten maken bij DRAM

Mocht er iets aan de hand zijn met uw elevatorband? Wij bieden een 24/7 onderhoudsservice en repareren alle soorten transportbanden. Ook wanneer u een nieuwe transportband wilt laten installeren, schakelt u ons in. Wij maken deze op maat voor uw specifieke toepassing en komen de band bij u op locatie installeren.

Moet er gewoon eens nodig naar gekeken worden naar uw elevator transportband? Dan is DRAM Transportbandenservice uw adres. Wij zijn echte specialisten en kunnen alle banden voor u leveren, installeren, repareren en onderhouden. Zo bieden we ook onderdelen voor uw banden, zoals schroeven, verbinders, rollen, aandrijvingen, elevator bakjes, meenemers en nog veel meer. Schroom dus niet en neem contact op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Dram - Landingspagina foto

hoe kunnen wij
u helpen?

Heeft u een vraag of kwestie waar u hulp bij nodig heeft? Wij staan 24/7 voor uur klaar. Wat uw vraag ook is, stel hem gerust!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.