Vlakke transportbanden

Een vlakke transportband is nauwelijks nog weg te denken uit de industrie in combinatie met bochtbanden. Het heeft werkzaamheden veiliger, efficiënter en constanter gemaakt. Hierdoor is de productiviteit flink toegenomen. Door haar populariteit zijn vlakke transportbanden dan ook in allerlei vormen verkrijgbaar. Zo zijn er kunststof transportbanden maar ook vlakke rubber transportbanden. Er zijn banden die over een staalplaat glijden of over rollers gaan. Bij DRAM Transportbandenservice hebben we een passie voor transportbanden en leveren en onderhouden we graag uw transportbanden.

VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE ONTVANGEN?

Opties voor vlakke transportbanden

Een vlakke transportband heeft geen hele ingewikkelde taak. Het vervoert goederen van A naar B. Dit doet een eenvoudige vlakke band meestal met een aandrijftrommel. Hierbij moeten spullen echter niet van de band vallen of gaan rollen. Daarom wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van zijgeleiding. Ook hebben veel vlakke rubber transportbanden ribbels in het oppervlak om doorrollen van producten te voorkomen.

Ripstop transportbanden

Afhankelijk van het gewicht van de vervoerde producten en de slijtvastheid van de band kan er voor verschillende materialen worden gekozen. Zo worden lichte producten vaak met kunststof over een staalplaat geleid en maakt een heavy duty transportband vaak gebruik van een rubberen band op rollen. Zo slijt de band minder snel onder alle druk. Ook kennen deze een ripstop techniek. Dit bestaat uit extra draden die in de onderlaag zijn geweven. Dit garandeert extra stevigheid en zorgt ervoor dat een scheurtje niet meteen een doorgescheurde band betekent. Alle standaard rubberen transportbanden zijn in principe ripstop transportbanden.

DRAM - Landingspagina-min

Onderhoud vlakke rubber transportbanden

Ook een transportband is aan slijtage onderhevig en moet daarom regelmatig onderhouden worden. Hierbij wordt onder andere gekeken naar de uitlijning zodat er geen punten met veel slijtage ontstaan op de band. Ook wordt gekeken naar de aansluiting met de aandrijftrommel zodat er geen slip op de band ontstaat. Vooral vlakke rubber transportbanden kunnen soms snel slijten. Een rubber band kan snel slijten wanneer hij scheef gaat lopen. Dit moet vaak gerepareerd of vervangen worden. Het probleem hierbij is dat de arbeid vaak duurder is dan het materiaal. Daarom wilt u niet bezuinigen op het onderhoud en doorslijten voorkomen door te zorgen dat uw transportband goed is uitgelijnd.

ONZE AANPAK

WAAROM U DRAM TRANSPORTBANDENSERVICE KIEST!

MEER DAN 15 JAAR ERVARING

Al jaren mogen wij talloze klanten helpen bij het vinden van oplossingen op maat. Elk jaar weer gaan we nieuwe uitdagingen aan en gaan we tot het uiterste!

een innovatieve blik

Wij inspecteren transportbandeninstallaties en koppelen dit middels een rapportage aan u terug. Zo kunnen we u direct een passende oplossing bieden.

kwaliteitsgarantie

Service van hoge kwaliteit. Dat staat bij ons voorop! U kunt uitgaan van de laagste kosten per vervoerde ton en minder productieverlies.

24/7 calamiteitendienst

Bij ons kunt u rekenen op volledige service. Dat op elk moment van de dag! Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar voor u klaar.

Vlakke transportbanden van DRAM Transportbandenservice

Bij DRAM Transportbandenservice gaan we voor kwaliteit. De transportband is immers een levensader van uw bedrijf en stilstand betekent simpelweg omzetverlies bij een transportband. Daarom blijkt goedkoop vaak duurkoop. Om dit te voorkomen gaan we bij DRAM voor Nederlandse en Duitse kwaliteitsproducten van Continental of Dunlop. Wij leveren, installeren en onderhouden transportbanden op maat of uit voorraad. Informeer naar de mogelijkheden!

hoe kunnen wij
u helpen?

Heeft u een vraag of kwestie waar u hulp bij nodig heeft? Wij staan 24/7 voor uur klaar. Wat uw vraag ook is, stel hem gerust!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.