Glijbanden zijn net wat anders dan de meeste transportbanden. Meestal ligt een transportband namelijk op transportrollen. Echter is dit niet altijd mogelijk. In deze gevallen kan een glij transportband ingezet worden. Deze banden glijden letterlijk over een soort schuiftafel of schuifplaten. Hier zijn ze dan ook speciaal voor ingericht. De onderkant van de rubber transportband is oranje van kleur en zorgt ervoor dat de band makkelijker over het oppervlak kan glijden.

Bij DRAM Transportbandenservice maken we uw transportbanden volledig op maat. Zo passen ze perfect bij de toepassing waar u het voor in wilt zetten. Vraag direct geheel vrijblijvend een offerte aan of stel uw vragen aan onze specialisten!

VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE ONTVANGEN?

Wanneer u een glijband inzet

Glijbanden kunnen het ideale transportsysteem zijn voor uw toepassing. Echter is dit wel volledig afhankelijk van uw toepassing. Eerst is het dus belangrijk om na te denken over waar u de band voor nodig heeft. Gaat het om horizontaal transport, dan is een glij transportband zeker een optie! Kijk daarbij ook of de band op transportrollen kan steunen. Vaak heeft u dan namelijk meerdere opties. Is dit niet mogelijk? Dan is de glijband de band die u nodig heeft!

DRAM - Landingspagina-min

Toepassingen in verschillende industrieën

Deze transportbanden worden in verschillende industrieën het meeste ingezet. Het gaat hierbij om de volgende toepassingen:

 • Voedselverwerking
 • Verpakkingsindustrie
 • Productie
 • Luchthavens

Reden dat glij transportbanden vaak ingezet worden in deze industrieën is omdat soepel transport hier van groot belang is. Schade aan deze transportbanden komt over het algemeen ook veel minder vaak voor. In plaats van dat de materialen die hierop liggen echt in de band hangen, steunen deze op een veel groter oppervlak; namelijk de schuiftafel of schuifplaten waar de banden op liggen.

ONZE AANPAK

WAAROM U DRAM TRANSPORTBANDENSERVICE KIEST!

MEER DAN 15 JAAR ERVARING

Al jaren mogen wij talloze klanten helpen bij het vinden van oplossingen op maat. Elk jaar weer gaan we nieuwe uitdagingen aan en gaan we tot het uiterste!

een innovatieve blik

Wij inspecteren transportbandeninstallaties en koppelen dit middels een rapportage aan u terug. Zo kunnen we u direct een passende oplossing bieden.

kwaliteitsgarantie

Service van hoge kwaliteit. Dat staat bij ons voorop! U kunt uitgaan van de laagste kosten per vervoerde ton en minder productieverlies.

24/7 calamiteitendienst

Bij ons kunt u rekenen op volledige service. Dat op elk moment van de dag! Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar voor u klaar.

Wat zijn de voor- en nadelen van een glijband?

Er zijn diverse voordelen die komen kijken bij deze transportbanden. Een daarvan hebben we hierboven al genoemd. Namelijk dat de banden veel minder snel beschadigd raken. Maar er zijn nog enkele andere voordelen en nadelen waar u mee te maken heeft:

Voordelen

 • Hygiënisch: Glijbanden zijn over het algemeen ontworpen van materialen die heel makkelijk te reinigen zijn. Voor de voedselverwerkingsindustrie is dit ideaal. Hier kunnen verschillende producten namelijk niet met elkaar in aanraking komen.
 • Efficiënt in energieverbruik: Door het gladde oppervlak van de onderlaag van de band, welke van slijtvast polyester weefsel is gemaakt, en het gladde oppervlak van de schuifplaat is er een stuk minder weerstand. Hierdoor glijdt de band letterlijk heel gemakkelijk. Zo is er een stuk minder energie nodig om de band in beweging te brengen.
 • Producten raken minder snel beschadigd: Het bovenste oppervlak van de transportband is zeer soepel. Hierdoor is de kans dat producten beschadigen die daarop vervoert worden erg klein. Dit is voornamelijk handig met het vervoer van erg kwetsbare producten. Deze vind u voornamelijk terug in industrieën als voedselverwerking, productie en de verpakkingsindustrie.
 • Duurzaam: De glij transportbanden zijn gemaakt van zeer robuust materiaal. Hierdoor komt schade weinig voor en kunnen de banden veel langer mee. Zo zijn grote onderhoudsbeurten ook niet nodig! Wel is het belangrijk dat u uw band regelmatig naloopt om te checken of alles nog naar behoren werkt.

Nadelen

 • Beperking in het vervoer van materialen: Niet alle materialen zijn geschikt om te vervoeren op deze transportbanden. Wilt u bijvoorbeeld een transportband gebruiken voor kleverige en natte producten? Dan kunt u beter kiezen voor een andere soort.
 • Beperkte flexibiliteit: Glijbanden zijn volledig op maat te maken en voor verschillende toepassingen in te zetten. Echter zijn ze op verschillende gebieden niet zo flexibel. Denk aan het veranderen van richting.
 • Regelmatig onderhoud: Deze transportbanden zijn zeer duurzaam. Toch is er wel enig onderhoud voor nodig om de banden ook echt lang mee te laten gaan. Regelmatig moeten ze gereinigd worden en nagelopen worden. Zo weet u zeker dat alles naar behoren werkt en de band optimaal presteert.

Vraag direct een gratis offerte aan voor uw glijband!

Weet u zeker dat u een glij transportband wil gebruiken voor uw project? Vraag dan direct geheel vrijblijvend een offerte aan. Wij nemen dan contact met u op om het transportsysteem verder in te richten. Weet u nog niet zeker of deze transportband de ideale optie is voor u? Neem dan ook gerust contact met ons op. Samen met een specialist van DRAM Transportbandenservice kunt u dan sparren over wat voor u het beste van toepassing is!

Dram - Landingspagina foto

hoe kunnen wij
u helpen?

Heeft u een vraag of kwestie waar u hulp bij nodig heeft? Wij staan 24/7 voor uur klaar. Wat uw vraag ook is, stel hem gerust!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.