OpenMenuButton

Glijbanden

Glijbanden zijn anders dan de meeste transportbanden. Een transportband rolt namelijk op transportrollen. Echter is dit soort transportband niet altijd mogelijk. In deze gevallen kan een glij transportband ingezet worden. Deze banden glijden letterlijk over een soort schuiftafel of schuifplaten.

Meer
Minder
Vrijblijvend een offerte ontvangen?

Wanneer zet u een glijband in?

Glijbanden transportbanden kunnen het ideale transportsysteem zijn voor u. Echter is dit wel volledig afhankelijk van uw toepassing. Eerst is het dus belangrijk om na te denken over waar u de band voor nodig heeft. Gaat het om horizontaal transport? Dan is een glij transportband zeker een optie! Kijk daarbij ook of de band op transportrollen kan steunen. Vaak heeft u bij dit soort transportbanden meerdere opties. Is dit niet mogelijk? Dan is de glijband de band die u nodig heeft!

Een jong en dynamisch bedrijf

Toepassingen in verschillende industrieën

Glijbanden worden in verschillende industrieën ingezet. Het gaat hierbij om de volgende toepassingen:

 • Voedselverwerking
 • Verpakkingsindustrie
 • Postverwerking
 • Productie
 • Recycling
 • Bulk handling
 • Luchthavens

Glijbanden transportbanden worden in deze industrieën gebruikt omdat soepel transport hier erg belangrijk is. Schade aan deze transportbanden komt over het algemeen ook veel minder vaak voor. De goederen hangen namelijk niet in de transportband. Ze steunen op een veel groter oppervlak. Hierdoor slijt een glijband minder snel en beschadigen de goederen ook minder vaak.

WAT ZIJN DE VOOR- EN NADELEN VAN EEN GLIJBAND?

Glijbanden bieden diverse voordelen. Een daarvan hebben we hierboven al genoemd. Namelijk dat de banden veel minder snel beschadigd raken. Maar er zijn nog enkele andere voordelen en nadelen waar u mee te maken heeft:

Voordelen

 • Hygiënisch: Glijbanden zijn over het algemeen ontworpen van materialen die heel makkelijk te reinigen zijn. Voor de voedselverwerkingsindustrie is dit ideaal. Hierdoor kan er namelijk geen kruisbesmetting plaatsvinden.
 • Efficiënt in energieverbruik: Door het gladde oppervlak van de onderlaag van de glijband en het gladde oppervlak van de schuifplaat is er een stuk minder weerstand. Hierdoor glijdt de band heel gemakkelijk. Zo is er een stuk minder energie nodig om de band in beweging te brengen. Daarnaast treedt er ook minder slijtage op.
 • Producten raken minder snel beschadigd: Het bovenste oppervlak van de transportband is zeer soepel. Hierdoor is de kans dat producten erg klein. Dit is voornamelijk handig met het vervoer van erg kwetsbare producten. Deze vind u voornamelijk terug in industrieën als voedselverwerking, productie en de verpakkingsindustrie.
 • Duurzaam: De glij transportbanden zijn gemaakt van zeer robuust materiaal. Hierdoor komt schade weinig voor en gaan de banden veel langer mee. Zo zijn grote onderhoudsbeurten ook niet nodig! Wel is het belangrijk dat u uw glijband regelmatig naloopt om te checken of alles nog naar behoren werkt.

Nadelen

 • Beperking in het vervoer van materialen: Niet alle materialen zijn geschikt om te vervoeren op glijbanden. Wilt u bijvoorbeeld kleverige en natte producten vervoeren? Dan kunt u beter kiezen voor een andere soort transportband.
 • Beperkte flexibiliteit: Glijbanden transportbanden zijn volledig op maat te maken en voor verschillende toepassingen inzetbaar. Echter zijn ze op verschillende gebieden niet flexibel. Onder andere bij het maken van bochten.
 • Regelmatig onderhoud: Deze transportbanden zijn zeer duurzaam. Toch is er wel enig onderhoud voor nodig om ervoor te zorgen dat de banden lang meegaan. Zo moeten ze regelmatig gereinigd en nagelopen worden. Zo weet u zeker dat alles naar behoren werkt en de band optimaal presteert!
Offerte aanvragen

Vraag een gratis offerte aan offerte aan voor uw glijband

Wilt u een glij transportband gebruiken voor uw project? Vraag een vrijblijvend offerte aan. Wij nemen contact met u op om de mogelijkheden te bespreken. Weet u nog niet zeker of deze transportband de beste optie voor u is? Neem dan gerust contact met ons op. Een specialist van DRAM Transportbandenservice zal met u kijken naar de beste transportband voor uw toepassing!

Snel en simpel!

Klik en vraag snel uw offerte aan.
Offerte aanvragen

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.