Bent u op zoek naar aandrijving als trommelmotoren voor uw transportbanden en transportbandinstallaties? DRAM Transportbandenservice biedt u verschillende mogelijkheden om uw transportbanden van aandrijving te voorzien. Wellicht maakt u gebruik van een transportband om uw materialen gemakkelijk te kunnen transporteren, maar heeft u nog geen passende aandrijving gevonden die hier goed bij aansluit. De trommelmotor is een volledig elektrische aandrijving die ontworpen is om transportbanden en band transportsystemen aan te drijven. Daarnaast zijn er ook diverse andere doeleinden waar de trommelmotor voor gebruikt wordt. Wilt u meer te weten komen over de verschillende soorten trommelmotoren en de mogelijkheden die deze met zich meebrengen? Neem een kijkje op onze site of neem direct contact met ons op!

VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE ONTVANGEN?

Wat doet een trommelmotor?

U wilt graag gebruik maken van een trommelmotor om uw transportbanden in beweging te brengen, maar u weet nog niet hoe dit precies in werking gaat? En is dit überhaupt wel de passende oplossing voor uw transportbandinstallatie? Transportbanden komen in verschillende bedrijven voor. Denk bijvoorbeeld aan de agrarische sector of aan de logistieke sector. De transportbanden transporteren goederen of materialen in de mijnbouw of op het platteland. Via een band transportsysteem kunnen gemakkelijk grote hoeveelheden materialen van A naar B vervoerd worden. Om ervoor te zorgen dat de banden in beweging komen wordt er gebruikgemaakt van een trommelmotor. De volledig gesloten en elektrische motor genereert vermogen om voldoende aandrijving te creëren om de banden in beweging te brengen.

DRAM - Landingspagina-min

Waar wordt een aandrijftrommel gebruikt?

Trommelmotoren worden voor een breed aantal functionaliteiten gebruikt in diverse industrieën. De aandrijftrommel wordt gebruikt als aandrijving van een transportbandinstallatie. Dit kunnen installaties van groot tot klein formaat zijn. De aandrijfmotor zorgt ervoor dat er genoeg vermogen en aandrijving is om de transportbanden met materialen in beweging te brengen. De band transportsystemen nemen een groot gedeelte van het zware werk over, daardoor zijn de systemen ook zeer populair in veel verschillende sectoren. Bedrijven gebruiken de trommelmotor onder andere om zware goederen of materialen te transporteren. Denk bijvoorbeeld aan de landbouw. De transportbanden worden gebruikt om grote en zware blokken met hooi te transporteren. Maar ook in een fabriek wordt veel gebruikgemaakt van trommelmotoren. De onderdelen worden getransporteerd zodat het productieproces sneller, efficiënter en beter verloopt.

Verder kunt u een trommelmotor ook voor andere doeleinden gebruiken. U kunt bijvoorbeeld ventilatorschoepen aan de trommelmotor monteren. Zo wordt er ventilatie gecreëerd. Vraagt u uzelf af of u wellicht gebruik zou kunnen maken van een trommelmotor? En zou u graag voorzien worden van advies op het gebied van trommelmotoren? De experts van DRAM voorzien u graag van een innovatieve blik en een vrijblijvend advies! Neem bij interesse direct contact met ons op, wij helpen u graag vandaag nog verder.

ONZE AANPAK

WAAROM MEN VOOR ONS KIEST

MEER DAN 15 JAAR ERVARING

Al jaren mogen wij talloze klanten helpen bij het vinden van oplossingen op maat. Elk jaar weer gaan we nieuwe uitdagingen aan en gaan we tot het uiterste!

een innovatieve blik

Wij inspecteren transportbandeninstallaties en koppelen dit middels een rapportage aan u terug. Zo kunnen we u direct een passende oplossing bieden.

kwaliteitsgarantie

Service van hoge kwaliteit. Dat staat bij ons voorop! U kunt uitgaan van de laagste kosten per vervoerde ton en minder productieverlies.

24/7 calamiteitendienst

Bij ons kunt u rekenen op volledige service. Dat op elk moment van de dag! Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar voor u klaar.

Verschillende soorten trommelmotoren, welke heeft u nodig?

Er zijn veel verschillende soorten trommelmotoren met elk een andere functionaliteit. Voor het aandrijven van een kassa band is niet dezelfde trommel nodig als voor het aandrijven van een volledige band transportinstallatie voor in de bouwsector. Om te voorkomen dat de transportrollen en banden schade of slijtage oplopen is het van belang om een passende aandrijftrommel te vinden. Wij bieden bijvoorbeeld keertrommels en aandrijftrommels.

Wanneer de trommelmotoren het begeven zijn de gevolgen groot. Een compleet productieproces kan een achterstand oplopen en zelfs volledig stilgelegd worden. De experts van DRAM Transportbandenservice weten precies welke trommelmotor nodig is voor uw situatie. Op deze manier wordt de kans op slijtage afhankelijk van de aandrijving zo klein mogelijk gemaakt.

Laat u vrijblijvend adviseren over een trommelmotor. Wij zijn met meer dan 15 jaar ervaring in het vak geschikt om u van kwalitatieve service te voorzien. Zo weet u zeker dat u een geschikte aandrijving voor uw transportbanden vindt en de kans op onverwachte kosten zo klein mogelijk blijft!

Neem direct contact op met DRAM Transportbandenservice!

Bent u op zoek naar de juiste aandrijving voor uw bandtransporteur maar speelt de kostprijs een zeer belangrijke rol? DRAM Transportbandenservice helpt u graag verder. Met onze meer dan 15 jaar lang opgebouwde ervaring voorzien wij u graag van kwalitatief advies. Wij bieden onze klanten een innovatieve blik op de situatie en vinden altijd de meest passende oplossing voor iedere situatie. Of het nu gaat om de aandrijving van een bandtransporteur, kassaband, flessenmachine of iets anders, wij vinden graag de juiste aandrijving voor uw transportband en helpen u graag verder!

Dram - Landingspagina foto

hoe kunnen wij
u helpen?

Heeft u een vraag of kwestie waar u hulp bij nodig heeft? Wij staan 24/7 voor uur klaar. Wat uw vraag ook is, stel hem gerust!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.