Dwangrollen

Bij de optimale werking van een transportband systeem spelen dwangrollen, ook wel zijgeleiding rollen, een cruciale rol. Ze zijn niet alleen essentieel voor het stroomlijnen van de transportband om slip en schade te voorkomen. Zo voorkomt u dat transportbanden gerepareerd moeten worden en zorgen voor downtime. Zijgeleiding rollen voor uw transportband werken in de regel beter preventief dan correctief! Bij DRAM Transportbandenservice bieden we de dwangrollen in verschillende soorten en maten. Neem direct contact met ons op om de rollen op maat te bestellen of vraag gelijk een offerte aan!

Meer
Minder
Vrijblijvend een offerte ontvangen?

Hoe werkt een dwangrol

Deze rollen zijn vaak schuin geplaatst ten opzichte van de normale rolrichting van de transportband. Wanneer de band dreigt te verschuiven, komt deze in aanraking met de dwangrol, of geleidingsrol. Door hun specifieke plaatsing en ontwerp corrigeren ze de looprichting van de band, waardoor deze opnieuw in de centrale positie zal lopen.

Moet ik een dwangrol plaatsen als mijn band al scheefloopt?

Wanneer een band al een beetje scheef loopt is een monteur inschakelen vaak een beter idee dan een zijgeleiding plaatsen. Een dwangrol draait namelijk de hele tijd tegen uw transportband aan wanneer deze scheef loopt, waardoor uw transportband sneller zal slijten. Wanneer u dus twijfelt of u geleidingsrollen voor uw transport nodig heeft, neem dan eerst contact op met DRAM Transportbandenservice. Wij kunnen u voorzien van advies over een scheef lopende transportband en het voorkomen daarvan.

Een jong en dynamisch bedrijf

Uw dwangrollen onderhouden

Zorg er ook ten alle tijden voor dat u uw dwangrollen blijft onderhouden. Mocht het namelijk zo zijn dat uw zijgeleiding rollen veel vuil hebben gevangen, dan kunnen ze stroef gaan lopen. Dit zorgt weer voor extra schade! De rollen bewegen in zo’n geval namelijk niet meer goed mee met de transportband. Zo is het net alsof de band telkens aan de zijkant ergens tegenaan aan het schaven is. Check de rollen dus regelmatig of ze nog goed kunnen draaien.

Neem direct contact op voor een oplossing op maat!

Bij DRAM Transportbandenservice begrijpen we hoe essentieel dwangrollen zijn voor de prestaties en levensduur van uw transportbandsysteem. Of u nu een nieuw systeem installeert of bestaande componenten wilt optimaliseren, wij zijn hier om te helpen en ervoor te zorgen dat uw transportbanden soepel en efficiënt blijven draaien. Naast dwangrollen bieden wij ook stuurrollen, trogrollenkeertrommels en aandrijftrommels. Neem direct contact op met één van onze specialisten om u te laten adviseren en een oplossing op maat te krijgen!

Snel en simpel!

Klik en vraag snel uw offerte aan.
Offerte aanvragen

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.