ONZE MISSIE

Een keertrommel is de trommel die op het einde van een transportband wordt geplaatst tegenover de aandrijftrommel. Deze keerrol moet dus goed aansluiten op de transportband. Deze trommel heeft namelijk een belangrijke rol in het recht laten lopen van de band. Zo kan een keertrommel vlak zijn of juist bol lopen en is het belangrijk dat de spanning op de band goed is. Een scheef lopende band zorgt er namelijk voor dat een band aanzienlijk sneller slijt. Daarom is een keertrommel iets om goed bij stil te staan.

DRAM - Landingspagina-min

Een keerrol plaatsen

Bij een keertrommel is het dus belangrijk dat hij goed is afgesteld om scheefloop te voorkomen. Een te losjes afgestelde rol gaat namelijk ‘zweven’ of ‘dansen’. Hierdoor maakt de band van meer loopvlak gebruik dan nodig en slijt hij sneller door. Bij een te strak afgestelde keerrol kan de band juist niet het juiste pad vinden. Daarnaast moet een keertrommel altijd precies op 90 graden van de band staan. Ten slotte is ook de grip die een keerrol heeft op de band belangrijk voor een recht lopende transportband, dit kan beïnvloed worden door middel van bijvoorbeeld rubberen bekleding op de keerrol.

Bij DRAM transportbandenservice kunnen we het hele proces voor u uit handen nemen. Van het leveren van een keertrommel tot het afstellen ervan of zelfs het eindeloos maken van uw transportband! DRAM kan het allemaal. Neem dus snel contact op en informeer naar de mogelijkheden en tarieven! Ook kunt u bij ons terecht voor stuurrollen, trogrollen, zijgeleiding rollen, keertrommels en aandrijftrommels.

ONZE AANPAK

WAAROM MEN VOOR ONS KIEST

MEER DAN 15 JAAR ERVARING

Al jaren mogen wij talloze klanten helpen bij het vinden van oplossingen op maat. Elk jaar weer gaan we nieuwe uitdagingen aan en gaan we tot het uiterste!

een innovatieve blik

Wij inspecteren transportbandeninstallaties en koppelen dit middels een rapportage aan u terug. Zo kunnen we u direct een passende oplossing bieden.

kwaliteitsgarantie

Service van hoge kwaliteit. Dat staat bij ons voorop! U kunt uitgaan van de laagste kosten per vervoerde ton en minder productieverlies.

24/7 calamiteitendienst

Bij ons kunt u rekenen op volledige service. Dat op elk moment van de dag! Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar voor u klaar.

hoe kunnen wij
u helpen?

Heeft u een vraag of kwestie waar u hulp bij nodig heeft? Wij staan 24/7 voor uur klaar. Wat uw vraag ook is, stel hem gerust!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.