Keertrommel

Een keertrommel is de trommel die op het einde van een transportband wordt geplaatst tegenover de aandrijftrommel. Deze keerrol moet dus goed aansluiten op de transportband. Deze trommel heeft namelijk een belangrijke rol in het recht laten lopen van de band. Zo kan een keertrommel vlak zijn of juist bol lopen en is het belangrijk dat de spanning op de band goed is. Een scheef lopende band zorgt er namelijk voor dat een band aanzienlijk sneller slijt. Daarom is een keertrommel iets om goed bij stil te staan.

Meer
Minder
Vrijblijvend een offerte ontvangen?

Keertrommel efficiënt inzetten

Een keertrommel speelt een cruciale rol in het transportbandensysteem. De voornaamste taak van de keertrommel is het omkeren van de transportband, zodat deze weer terug kan naar het beginpunt voor een nieuwe cyclus van materiaaltransport.

De keertrommel heeft een cilindrische vorm en draait rond een as. Terwijl de transportband over de keertrommel beweegt, zorgt de draaiende beweging ervoor dat de band in een vloeiende beweging omkeert zonder materiaal te verliezen of te beschadigen. De juiste werking van de keertrommel is essentieel voor:

  • Efficiëntie: Het garanderen van een soepele omkeerbeweging voorkomt haperingen en verstoringen in het transportproces.
  • Veiligheid: Een goed functionerende keertrommel minimaliseert het risico van bandbreuken of andere storingen die kunnen leiden tot ongevallen of schade.
  • Levensduur van de band: Door een gelijkmatige en correcte omkeerbeweging wordt overmatige slijtage van de transportband voorkomen, wat bijdraagt aan een langere levensduur.

Om deze redenen is het kiezen van een hoogwaardige keertrommel, zoals die van DRAM Transportbandenservice, van cruciaal belang voor de algehele prestaties en duurzaamheid van uw transportbandensysteem.

Een jong en dynamisch bedrijf

Waarom kiezen voor de keertrommels van DRAM?

  • Duurzaam & betrouwbaar: Onze keertrommels zijn vervaardigd met de hoogste kwaliteitsstandaarden. Ze zijn ontworpen om bestand te zijn tegen de dagelijkse belasting van industriële toepassingen, wat zorgt voor een langere levensduur en minder onderhoud.
  • Maatwerk mogelijk: Wij begrijpen dat elk transportbandensysteem uniek is. Daarom bieden we maatwerkoplossingen aan om ervoor te zorgen dat onze keertrommels naadloos integreren met uw bestaande systeem.
  • Technische ondersteuning: Ons team van ervaren technici staat altijd klaar om u te ondersteunen bij de installatie, het onderhoud en eventuele problemen die kunnen ontstaan.
  • Scherpe prijzen op maat: Bij DRAM streven we ernaar om hoogwaardige producten aan te bieden tegen de scherpste prijzen. U kunt erop vertrouwen dat u een waardevolle investering doet in uw transportbandensysteem.

Een keerrol plaatsen

Bij een keertrommel of keerrol is het dus belangrijk dat hij goed is afgesteld om scheefloop of slippen te voorkomen. Een te los afgestelde rol gaat namelijk ‘zweven’ of ‘dansen’. Hierdoor maakt de band van meer loopvlak gebruik dan nodig en slijt hij sneller door, en daarnaast zal het de band ook niet goed kunnen keren. Bij een te strak afgestelde keerrol kan de band juist niet het juiste pad vinden. Een keertrommel moet ook altijd precies op 90 graden van de band staan. Ten slotte is ook de grip die een keerrol heeft op de band belangrijk voor een recht lopende transportband, dit kan beïnvloed worden door middel van bijvoorbeeld rubberen bekleding op de keerrol.

Bij DRAM Transportbandenservice kunnen we het hele proces voor u uit handen nemen. Van het leveren van een keertrommel tot het afstellen ervan of zelfs het eindeloos maken van uw transportband! DRAM kan het allemaal. Neem dus snel contact op en informeer naar de mogelijkheden en tarieven! Ook kunt u bij ons terecht voor trogrollen, zijgeleiding rollen en alle onderdelen die komen kijken bij een goed lopend transportsysteem.

Snel en simpel!

Klik en vraag snel uw offerte aan.
Offerte aanvragen

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.