Een keertrommel is de trommel die op het einde van een transportband wordt geplaatst tegenover de aandrijftrommel. Deze keerrol moet dus goed aansluiten op de transportband. Deze trommel heeft namelijk een belangrijke rol in het recht laten lopen van de band. Zo kan een keertrommel vlak zijn of juist bol lopen en is het belangrijk dat de spanning op de band goed is. Een scheef lopende band zorgt er namelijk voor dat een band aanzienlijk sneller slijt. Daarom is een keertrommel iets om goed bij stil te staan.

VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE ONTVANGEN?

Wat is een keertrommel?

Een keertrommel, vaak geplaatst aan het uiteinde van een transportband, speelt een cruciale rol in het transportbandensysteem. De voornaamste taak van de keertrommel is het omkeren van de transportband, zodat deze weer terug kan naar het beginpunt voor een nieuwe cyclus van materiaaltransport.

De keertrommel heeft een cilindrische vorm en draait rond een as. Terwijl de transportband over de keertrommel beweegt, zorgt de draaiende beweging ervoor dat de band in een vloeiende beweging omkeert zonder materiaal te verliezen of te beschadigen. De juiste werking van de keertrommel is essentieel voor:

  • Efficiëntie: Het garanderen van een soepele omkeerbeweging voorkomt haperingen en verstoringen in het transportproces.
  • Veiligheid: Een goed functionerende keertrommel minimaliseert het risico van bandbreuken of andere storingen die kunnen leiden tot ongevallen of schade.
  • Levensduur van de band: Door een gelijkmatige en correcte omkeerbeweging wordt overmatige slijtage van de transportband voorkomen, wat bijdraagt aan een langere levensduur.

Om deze redenen is het kiezen van een hoogwaardige keertrommel, zoals die van DRAM Transportbandenservice, van cruciaal belang voor de algehele prestaties en duurzaamheid van uw transportbandensysteem.

DRAM - Landingspagina-min

Waarom kiezen voor de keertrommels van DRAM?

  • Duurzaamheid & betrouwbaarheid: Onze keertrommels zijn vervaardigd met de hoogste kwaliteitsstandaarden. Ze zijn ontworpen om bestand te zijn tegen de dagelijkse belasting van industriële toepassingen, wat zorgt voor een langere levensduur en minder onderhoud.
  • Maatwerk mogelijk: Wij begrijpen dat elk transportbandensysteem uniek is. Daarom bieden we maatwerkoplossingen aan om ervoor te zorgen dat onze keertrommels naadloos integreren met uw bestaande systeem.
  • Technische ondersteuning: Ons team van ervaren technici staat altijd klaar om u te ondersteunen bij de installatie, het onderhoud en eventuele problemen die kunnen ontstaan. Uw operationele uptime is onze prioriteit.
  • Concurrerende prijzen: Bij DRAM streven we ernaar om hoogwaardige producten aan te bieden tegen concurrerende prijzen. U kunt erop vertrouwen dat u een waardevolle investering doet in uw transportbandensysteem.

ONZE AANPAK

WAAROM MEN VOOR ONS KIEST

MEER DAN 15 JAAR ERVARING

Al jaren mogen wij talloze klanten helpen bij het vinden van oplossingen op maat. Elk jaar weer gaan we nieuwe uitdagingen aan en gaan we tot het uiterste!

een innovatieve blik

Wij inspecteren transportbandeninstallaties en koppelen dit middels een rapportage aan u terug. Zo kunnen we u direct een passende oplossing bieden.

kwaliteitsgarantie

Service van hoge kwaliteit. Dat staat bij ons voorop! U kunt uitgaan van de laagste kosten per vervoerde ton en minder productieverlies.

24/7 calamiteitendienst

Bij ons kunt u rekenen op volledige service. Dat op elk moment van de dag! Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar voor u klaar.

Een keerrol plaatsen

Bij een keertrommel is het dus belangrijk dat hij goed is afgesteld om scheefloop te voorkomen. Een te losjes afgestelde rol gaat namelijk ‘zweven’ of ‘dansen’. Hierdoor maakt de band van meer loopvlak gebruik dan nodig en slijt hij sneller door. Bij een te strak afgestelde keerrol kan de band juist niet het juiste pad vinden. Daarnaast moet een keertrommel altijd precies op 90 graden van de band staan. Ten slotte is ook de grip die een keerrol heeft op de band belangrijk voor een recht lopende transportband, dit kan beïnvloed worden door middel van bijvoorbeeld rubberen bekleding op de keerrol.

Bij DRAM Transportbandenservice kunnen we het hele proces voor u uit handen nemen. Van het leveren van een keertrommel tot het afstellen ervan of zelfs het eindeloos maken van uw transportband! DRAM kan het allemaal. Neem dus snel contact op en informeer naar de mogelijkheden en tarieven! Ook kunt u bij ons terecht voor trogrollen, zijgeleiding rollen en alle onderdelen die komen kijken bij een goed lopend transportsysteem.

hoe kunnen wij
u helpen?

Heeft u een vraag of kwestie waar u hulp bij nodig heeft? Wij staan 24/7 voor uur klaar. Wat uw vraag ook is, stel hem gerust!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.