OpenMenuButton
Kennisbank

Hoe houd ik mijn transportband schoon?

Om de transportband schoon te houden wordt gebruik gemaakt van bandschrapers (ook wel schrapers genoemd). Schraper zijn er in verschillende soorten en maten. Zoals kopschrapers, secondaire schrapers, ploegschrapers en chevron schrapers. Schrapers zijn een erg belangrijk component van de transportband. Ze zorgen ervoor dat hij schoon blijft en er dus weinig tot geen vuil rond om de transporteur ligt. Dit is namelijk erg slecht voor de band en kan zorgen voor scheefloop en meer slijtage aan transportband componenten.

Kopschraper

De Kopschraper ook wel primaire schraper genoemd, word toegepast op vlakke transportbanden. Deze schraper wordt op de kop van de transporteur gemonteerd net onder de materiaal stroom. De schraper kan van verschillende materiaal zijn gemaakt zoals kunst stof of metaal en zorgt ervoor dat de transportband voor 60 tot 70% word gereinigd. Er worden verschillende schraper bladen gebruikt onder verschillende omstandigheden, dit heeft de te maken met het product en de product temperatuur.

Kopschraper Kopschraper

Secondaire schraper

De secondaire schraper is optioneel en word niet altijd toegepast. De schraper is gemaakt om materiaal dat nog aan de transportband is blijven plakken eraf te schraper, en kan wel tot 90% van de transportband schoon krijgen! Hij wordt altijd aan de onderzijde van de transportband gemonteerd, de exacte locatie is afhankelijk van de installatie.

Secondaire schraper Secondaire schraper Secondaire schraper

Ploegschrapers

Ploegschrapers zitten altijd aan de binnen kant van de transportband. Het doel van deze schraper is het schoonhouden van de binnenzijde van de transportband. Deze schraper is erg
belangrijk voor het behoud van u installatie. Wanneer hij niet aanwezig is of slecht is onderhouden kan dit negatief invoelt hebben op uw installatie. De ploegschraper heb je in verschillende soorten en maten. Zoals de diagonale ploegschraper en de V- Ploegschraper. De schraper wordt altijd net voor de keertrommel geplaats en boven een onderrol. Dit zorgt voor het meest optimale resultaat.

Chevron/ profielband schraper

Voor de profielbanden wordt er gebruikt gemaakt van een borstel of lamellenschraper. De lamellenschraper wordt op de kop van de transportband gemonteerd net onder de product stroom, en zorg voor 60 tot 70 % reiniging van de band. De borstel schraper is in feite een grote borstel die de band schoon borstelt. Een borstel kan gebruikt worden als secondaire schraper na de lamellenschraper of als primaire schraper. Deze borstel kan zonder motor worden gemonteerd, dan draait hij mee met de transportband (dit is vaak het geval als hij als secondaire wordt gebruikt). Wanneer de borstel gebruikt wordt als pre schraper komt deze vaak met een eigen aandrijving.

Inhoudsopgave

Snel en simpel!

Klik en vraag snel uw offerte aan.
Offerte aanvragen

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.