Trogstel transportbanden

Voor het vervoer van bulkgoederen worden vaak een trogstel of trogrollen gebruikt om de transportband te geleiden. Trogrollen zorgen ervoor dat de band een beetje hol gaat staan, afhankelijk van de hoek van het trogstel, zodat de goederen in het midden blijven liggen. Hierdoor is er geen randen aan de zijkant nodig die voorkomen dat er iets van de transportband af kan vallen.

Een trogrol onder een transportband wordt vaak toegepast bij bulkgoederen als zand, grind, zaagsel etc. Trogstellen worden meestal horizontaal geplaatst, maar kunnen met een profiel transportband ook goederen opvoeren. Zo kun je dus ook een specifieke transportband voor zand of andere goederen laten maken! Vraag direct een offerte aan voor uw trogstel op maat of neem contact op met een specialist van DRAM Transportbandenservice voor vrijblijvend advies voor uw installatie.

VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE ONTVANGEN?

Wat zijn trogstel transportbanden?

Trogstel transportbanden zijn speciale soorten transportbanden die zich onderscheiden door hun kenmerkende V-vormige ontwerp. Deze unieke structuur is geoptimaliseerd voor het vervoeren van bulkmaterialen. In tegenstelling tot traditionele platte transportbanden, die een vlak oppervlak hebben, biedt het trogstel-ontwerp een ‘geul’ waarin materialen zoals zand, grind, kolen en andere losse bulkmaterialen veilig en efficiënt kunnen worden vervoerd. Dit design zorgt niet alleen voor een efficiënte transportatie, maar minimaliseert ook het risico van materiaalverlies en vermindert de kans op zijdelings wegglijden van het materiaal. Bovendien zorgt de V-vormige structuur voor een minimale verspreiding van stof en deeltjes, wat vooral gunstig is in omgevingen waar netheid en minimalisatie van verspilling van cruciaal belang zijn.

DRAM - Landingspagina-min

Diverse soorten trogstellen

Trogstel transportbanden komen in verschillende hoedanigheden voor. Ten eerste kunnen trogstellen verschillende breedtes hebben. De keuze voor de breedte is soms afhankelijk van de breedte van de transportband, maar wanneer deze samen worden geplaatst, maakt dit niet uit. Dan telt alleen de breedte die optimaal is voor het vervoerde product. Daarnaast kan er ook nog onderscheid gemaakt worden in de hoek waarin de trogrollen geplaatst worden. Hierbij is een hoek van 15 of 30 graden gangbaar. Verder zijn er nog het aantal trogrollen per stel. Vaak zijn dit er drie maar er bestaan ook stellen met twee trogrollen.

ONZE AANPAK

WAAROM MEN VOOR ONS KIEST

MEER DAN 15 JAAR ERVARING

Al jaren mogen wij talloze klanten helpen bij het vinden van oplossingen op maat. Elk jaar weer gaan we nieuwe uitdagingen aan en gaan we tot het uiterste!

een innovatieve blik

Wij inspecteren transportbandeninstallaties en koppelen dit middels een rapportage aan u terug. Zo kunnen we u direct een passende oplossing bieden.

kwaliteitsgarantie

Service van hoge kwaliteit. Dat staat bij ons voorop! U kunt uitgaan van de laagste kosten per vervoerde ton en minder productieverlies.

24/7 calamiteitendienst

Bij ons kunt u rekenen op volledige service. Dat op elk moment van de dag! Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar voor u klaar.

Onderhoud en service bij DRAM Transportbandenservice

Bij DRAM Transportbandenservice begrijpen we het cruciale belang van een betrouwbaar en efficiënt transportbandsysteem. Daarom bieden we niet alleen kwalitatieve trogstel transportbanden, maar ook een uitgebreid pakket aan onderhouds- en serviceopties. Ons team van deskundige technici staat klaar om te zorgen voor een optimale werking van uw trogstel transportbandsysteem, van installatie tot routineonderhoud.

Trogrollen van DRAM Transportbandenservice

Bij DRAM zijn we goed in alles wat met transportbanden te maken heeft. Wij leveren, installeren, onderhouden, repareren en zijn 24/7 bereikbaar voor service. Heeft u dus alleen nieuwe trogrollen nodig, of een hele serie trogstellen met transportband? Niets is ons te gek! Wij werken met de beste leveranciers uit Nederland en Duitsland en beschikken over vakmensen die de gehele installatie nalopen en alles perfect uitlijnen. Zo zal de band niet snel scheef lopen en heeft u lang plezier van uw trogstel transportband. Neem dus snel contact op voor de mogelijkheden en een vrijblijvende offerte op maat! Ook bieden wij andere trommels en rollen voor tranportbanden als stuurrollen, trogrollen, zijgeleiding rollen, keertrommels en aandrijftrommels.

Dram - Landingspagina foto

hoe kunnen wij
u helpen?

Heeft u een vraag of kwestie waar u hulp bij nodig heeft? Wij staan 24/7 voor uur klaar. Wat uw vraag ook is, stel hem gerust!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.