OpenMenuButton

Trogstel transportbanden

Voor het vervoer van bulkgoederen worden vaak een trogstel, ook wel trogrollen, gebruikt om de transportband in goede banen te leiden. Trogrollen zorgen ervoor dat de band een beetje hol gaat staan, afhankelijk van de hoek van het trogstel, zodat de goederen in het midden blijven liggen. Hierdoor zijn er geen randen aan de zijkant nodig die voorkomen dat er iets van de transportband af kan vallen.

Een trogrol onder een transportband wordt vaak toegepast bij bulkgoederen als zand, grind, zaagsel etc. Trogstellen worden meestal horizontaal geplaatst, maar kunnen met een profiel transportband ook goederen opvoeren. Vraag direct een offerte aan om een trogstel op maat te laten maken of neem contact op met een specialist van DRAM Transportbandenservice voor vrijblijvend advies voor uw installatie!

Meer
Minder
Vrijblijvend een offerte ontvangen?

Diverse soorten trogstellen

Een trogstel voor transportbanden komen in verschillende vormen voor. Ten eerste kunnen trogstellen verschillende breedtes hebben. U kunt namelijk kiezen tussen bijvoorbeeld een tweedelig of driedelig trogstel. Deze keuze voor de breedte kan afhankelijk zijn van de breedte van de transportband, maar ook van het gewicht van de goederen die de band moet vervoeren. Wanneer deze goederen relatief zwaar zijn, heeft u zeker een driedelig trogstel nodig.

Verder kan er ook nog onderscheid gemaakt worden in de hoek waarin de trogrollen geplaatst worden. Hierbij is een hoek van 15 of 30 graden gangbaar.  Hoe groter de hoek, hoe meer de goederen gecentreerd worden op de band en hoe zwaarder het middelpunt dus ook zal zijn. Om uw transportsysteem volledig te optimaliseren, bieden we daarnaast nog verschillende andere transportrollen. Denk aan rollen om de band aan te drijven, maar ook geleidingsrollen die ervoor zorgen de band niet slipt.

Een jong en dynamisch bedrijf

Onderhoud en service bij DRAM Transportbandenservice

Bij DRAM Transportbandenservice begrijpen we dat ieder transportband systeem uniek is en ook specifieke aandacht nodig heeft. Daarom bieden we niet alleen kwalitatieve trogstellen voor transportbanden, maar ook uitgebreide onderhouds- en servicediensten. Onze specialisten staat klaar om te zorgen voor een optimale werking van uw trogstel, van installatie tot routineonderhoud. Vraag direct een gratis offerte aan voor maatwerk oplossingen!

Laat uw trogrollen op maat maken bij DRAM Transportbandenservice

Bij DRAM zijn we goed in alles wat met transportbanden te maken heeft. Wij leveren, installeren, onderhouden, repareren en zijn 24/7 bereikbaar voor service. Heeft u dus alleen nieuwe trogrollen nodig, of een hele serie trogstellen met transportband? Niets is ons te gek! Wij werken met de beste leveranciers uit Nederland en Duitsland en beschikken over vakmensen die de gehele installatie nalopen en alles perfect uitlijnen. Zo zal de band niet snel scheef lopen en heeft u lang plezier van uw trogstel transportband. Neem dus snel contact op voor de mogelijkheden en een vrijblijvende offerte op maat!

Snel en simpel!

Klik en vraag snel uw offerte aan.
Offerte aanvragen

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.