Staalkoordbanden

ONZE MISSIE

Staalkoordbanden zijn rubberen transportbanden, waar aan de binnenzijde een staalkoord is verwerkt. Zo wordt dus een transportband gecreëerd met de robuustheid van een staalkabel. Logischerwijs worden staalkoordbanden dus gebruikt op plekken waar het risico op doorscheuren van de band hoog is. Denk hierbij aan zware industrieën zoals de mijnbouw of op overslagplaatsen. Maar ook in situaties waar de band extreem lang is of zwaar wordt beladen, zoals de cement- of staalindustrie.

DRAM - Landingspagina-min

Wat is een staalkoordband?

Een staalkoordband is opgebouwd uit verschillende rubberen lagen waarin staalkoord is verwerkt. Deze stalen koorden bestaan uit een kluwen van dunnere draden, die samen vervlochten zijn tot een stevig geheel dat nauwelijks door te trekken is. Vervolgens is deze kabel met zink gegalvaniseerd. Dit beschermt enerzijds tegen corrosie en anderzijds zorgt het voor een goede hechting met het rubber. Hierdoor ontstaat er een stevig geheel. Door het solide geheel met staal aan de binnenzijde is een staalkoordband rekvast. Hierdoor heeft het meer schokken te verduren dan normale rubberen transportbanden, maar kan het die ook beter opvangen. Daarnaast zorgt de rekvastheid ervoor dat staalkoordbanden geschikt zijn voor transport over lange afstanden en zijn ze ook nog eens energiebesparend.

ONZE AANPAK

WAAROM MEN VOOR ONS KIEST

MEER DAN 15 JAAR ERVARING

Al jaren mogen wij talloze klanten helpen bij het vinden van oplossingen op maat. Elk jaar weer gaan we nieuwe uitdagingen aan en gaan we tot het uiterste!

een innovatieve blik

Wij inspecteren transportbandeninstallaties en koppelen dit middels een rapportage aan u terug. Zo kunnen we u direct een passende oplossing bieden.

kwaliteitsgarantie

Service van hoge kwaliteit. Dat staat bij ons voorop! U kunt uitgaan van de laagste kosten per vervoerde ton en minder productieverlies.

24/7 calamiteitendienst

Bij ons kunt u rekenen op volledige service. Dat op elk moment van de dag! Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar voor u klaar.

Een staalkoordband naar uw wensen

Staalkoordbanden omvatten in principe alle typen rubberen banden waar staalkoord in is vervlochten. Wij confectioneren onze eigen transportbanden, waardoor u alle opties heeft voor een transportband met staalkoord. Van zichzelf is een staalkoordband al slijtvast en bestand tegen doorscheuren. Daarna kunnen we samen met u nog kijken naar andere benodigde eigenschappen bij de keuze van de compound. Denk hierbij aan een brandvertragende band of een transportband die bestand is tegen extreme kou. Ook kan de deklaag olie- en vetbestendig gemaakt worden, of kan er een profiel worden aangebracht op de band. De mogelijkheden zijn kortom eindeloos. Wij hebben jarenlange ervaring met allerlei soorten transportbanden en kunnen daarom een goede inschatting maken, welke transportband optimaal is in uw situatie. Neem daarom direct contact op met DRAM Transportbandenservice en informeer naar de mogelijkheden! Wij bieden namelijk ook vele andere soorten transportbanden als hittebestendige transportbanden, autostabiele banden en vlamdovende banden.

hoe kunnen wij
u helpen?

Heeft u een vraag of kwestie waar u hulp bij nodig heeft? Wij staan 24/7 voor uur klaar. Wat uw vraag ook is, stel hem gerust!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.