Kunststof transportbanden

Kunststof transportbanden worden gebruikt voor het vervoer van goederen. In principe is kunststof als materiaal geschikt voor het vervoer van bijna alle soorten producten. Maar een van de belangrijkste eigenschappen is dat kunststof goed schoon te maken is. Daarom wordt het veelal toegepast in de levensmiddelensector. Vanwege de brede toepassing van kunststof transportbanden bestaat er een breed scala aan typen banden. Deze kunnen allemaal weer worden uitgerust met opties zoals randen en meenemers voor verticaal vervoer. Bij DRAM Transportbandenservice geven we u er graag een overzicht van.

VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE ONTVANGEN?

Soorten kunststof transportbanden

Bij DRAM Transportbanden kunt u terecht voor alle soorten banden waar u naar op zoek bent. Binnen onze kunststof transportbanden hebben we dan ook vele opties. Iedere sector en ook iedere werkomgeving is namelijk anders. Daarom bieden wij voornamelijk de volgende soorten banden:

 • PU Transportbanden
 • Antibacteriële banden
 • PVC transportbanden
 • Gaasbanden
 • Egel- en kegelbanden
 • Bochtbanden
 • Schakelbanden
 • Gofrandbanden
 • Magneet transportbanden

PU transportbanden

Deze kunststof transportbanden zijn volledig van Polyurethaan gemaakt. Hierdoor is het materiaal 100% gesloten. Dit zorgt ervoor dat bacteriën zich niet in het oppervlak van de transportband kunnen nestelen. Daarnaast is PU waterafstotend en kan het goed schoonmaakmiddelen verdragen. Dat zorgt ervoor dat deze banden bijzonder goed zijn schoon te maken. Door deze werking zijn PU-banden HACCP-geschikt en worden ze vaak in de levensmiddelenindustrie gebruikt.

Kunststof transportbanden met antibacteriële werking

Wanneer een transportband nodig is in een steriele omgeving, zijn er ook antibacteriële transportbanden die een antimicrobiële behandeling hebben ondergaan. Deze worden onder andere toegepast in de vleesverwerking. Deze transportbanden gaan kruisbesmetting tegen en zijn extreem goed te reinigen.

DRAM - Landingspagina-min

PVC transportbanden

PU is nogal prijzig en het is niet altijd nodig om te werken met volledig gesloten materiaal. Veel bedrijven kunnen prima af met een transportband van PVC of PE. Dit materiaal is voordeliger en vaak net zo stevig en flexibel. Daarnaast is PVC bijvoorbeeld ook goed te gebruiken in de levensmiddelensector. We bieden zelfs PVC transportbanden die FDA gekeurd zijn!

Gaasbanden

Wanneer een band niet alleen hygiënisch moet zijn, maar ook goed water af moet kunnen voeren, dan wordt er meestal gekozen voor gaasbanden. Deze kunststof transportbanden komen voornamelijk voor in de voedingsmiddelensector bij bijvoorbeeld spoelmachines en andere plekken waar grote hoeveelheden water moet worden afgevoerd. Deze banden zijn goed bestand tegen water en laten zich ook goed schoonmaken. Dat maakt deze transportbanden heel geschikt voor bijvoorbeeld de visverwerking of het schoonspoelen van fruit.

Egel- en kegelbanden

Voor bijvoorbeeld bloembollen en aardappelen zijn er egel- en kegelbanden. Deze zorgen ervoor dat het product gescheiden wordt van bijvoorbeeld stenen, loof en kluiten modder. Deze zijn te krijgen in verschillende hardheid. Zo weet u zeker dat er geen producten beschadigd raken.

ONZE AANPAK

WAAROM U DRAM TRANSPORTBANDENSERVICE KIEST!

MEER DAN 15 JAAR ERVARING

Al jaren mogen wij talloze klanten helpen bij het vinden van oplossingen op maat. Elk jaar weer gaan we nieuwe uitdagingen aan en gaan we tot het uiterste!

een innovatieve blik

Wij inspecteren transportbandeninstallaties en koppelen dit middels een rapportage aan u terug. Zo kunnen we u direct een passende oplossing bieden.

kwaliteitsgarantie

Service van hoge kwaliteit. Dat staat bij ons voorop! U kunt uitgaan van de laagste kosten per vervoerde ton en minder productieverlies.

24/7 calamiteitendienst

Bij ons kunt u rekenen op volledige service. Dat op elk moment van de dag! Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar voor u klaar.

Bochtbanden

Een kunststof transportband bestaat meestal uit een lint van kunststof dat thermisch naadloos aan elkaar is gelast tot een lus. Dit vormt de band. Het nadeel van een recht lint is dat een bocht niet mogelijk is. Dat terwijl een bocht wel een hoop ruimte kan besparen. Hiervoor bestaan bochtbanden. Deze banden zijn rond gemaakt en lopen vaak langs een looprand. Zo kunnen uw producten een bocht maken en kunt u een hoop ruimte besparen

Kunststof schakelbanden

Een andere manier om een bocht te kunnen maken is met een schakelband. Een geschakelde transportband bestaat uit kunststof spiralen of modules die met pen zijn geschakeld. Bij een schakelband met openingen die groot genoeg zijn kan prima een bocht worden gemaakt in de baan. Deze kunststof transportbanden worden toegepast in allerlei sectoren.

Extra opties voor uw kunststof transportbanden

Kunststof transportbanden komen in allerlei soorten en maten voor. Een ander voordeel van kunststof, naast de hygiëne, is dat er ook accessoires aan bevestigd kunnen worden.

 • Bij producten die van de zijkant van de band af rollen, kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor golfrandbanden.
 • Met diagonaal vervoer gekozen worden voor weefselversterkte meenemers op uw kunststof transportband.
 • U kunt kiezen voor stuursnaren om ervoor te zorgen dat de transportband recht blijft lopen.

Op maat kunststof transportband laten maken door een specialist

Mocht u na dit overzicht nog met vragen zitten? Neem dan contact op met de specialisten van DRAM Transportbandenservice. Wij zijn gespecialiseerd in transportbanden en kunnen voor iedere situatie een passende oplossing vinden. Daarbij gaan wij voor kwaliteit. Kunststof transportbanden worden vaak gebruikt voor voedingsmiddelen en daarom is veiligheid een belangrijk aspect. Bij DRAM werken we om die reden alleen met kwaliteitsproducten uit Nederland en Duitsland. Ga ook voor een goede transportband en informeer direct naar de mogelijkheden of vraag een gratis offerte aan!

Dram - Landingspagina foto

hoe kunnen wij
u helpen?

Heeft u een vraag of kwestie waar u hulp bij nodig heeft? Wij staan 24/7 voor uur klaar. Wat uw vraag ook is, stel hem gerust!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.