OpenMenuButton

Bochtbanden

Soms moet een transportband bochten maken, moet iets bijvoorbeeld twee keer langs een medewerker en soms is de ruimte gewoon beperkt. Hoe dan ook zijn er bij kunststof transportbanden, bochtbanden nodig om een ronding in de baan te maken. Dit gebeurt middels een bocht transportband die een kromming in de baan heeft. Bij bochtbanden voor een 180 graden draai wordt bijvoorbeeld een cirkel gebruikt die men dubbel vouwt om de aandrijfbanden. Zo vormt zich een U. Deze transportband bochten komen voor in onder andere distributiecentra, luchthavens, maar ook in bijvoorbeeld bakkerijen. Bij DRAM Transportbandenservice maken wij uw transportbanden op maat en kunnen deze zo nodig repareren. We vertellen u graag anders over deze unieke soort band!

Meer
Minder
Vrijblijvend een offerte ontvangen?

De voordelen van bochtbanden

Bochtbanden zijn in sommige transportsystemen van groot belang. Maar wat zijn de voordelen exact en waarom zou je ze precies inzetten?

  1. Ruimtebesparing: Ze maken efficiënter gebruik van de beschikbare ruimte, vooral in gebieden waar rechte lijnen niet haalbaar zijn en u daarbij de hoogte in wilt met elevatorbanden.
  2. Flexibiliteit: Ze kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van een installatie of faciliteit.
  3. Efficiëntie: Door het elimineren van de noodzaak van extra machines of handmatige arbeid om de richting van goederen te veranderen.
  4. Verminderde beschadiging: Een vloeiende overgang betekent minder kans op beschadiging van goederen.
Een jong en dynamisch bedrijf

Waat moet op gelet worden bij het kiezen van een bochtband?

Bij het integreren van bochtbanden in een transportsysteem zijn er diverse uitdagingen en overwegingen die de efficiëntie en effectiviteit van het hele proces kunnen beïnvloeden.

Een van de meest cruciale factoren is de radius van de bocht in het transportband systeem. Deze moet zorgvuldig worden overwogen op basis van de grootte en aard van het te vervoeren product. Een te krappe bocht kan leiden tot verstoppingen of beschadigingen, terwijl een te wijde bocht onnodig veel ruimte in beslag neemt.

Daarnaast speelt de snelheid van de transportband een belangrijke rol. Als echte specialisten begrijpen we bij DRAM dat te hoge snelheden in bochten ervoor kunnen zorgen dat producten van de transportband glijden of kantelen, wat kan leiden tot beschadiging of inefficiëntie in het proces. Aan de andere kant kan een te lage snelheid de doorvoer vertragen, wat kan resulteren in opstoppingen en verminderde productiviteit.

Bovendien is het materiaal van de transportband een essentiële overweging. Afhankelijk van de producten die worden vervoerd, kan een specifiek materiaal nodig zijn. Sommige goederen vereisen bijvoorbeeld een zachte, gripvaste oppervlakte om beschadiging te voorkomen, terwijl andere, zoals voedselproducten, een materiaal nodig hebben dat voldoet aan hygiëne standaarden en gemakkelijk te reinigen is.

Een goede afstelling van uw transportband bochten

Bij het installeren van deze kunststof banden is het belangrijk dat de loopranden goed aansluiten en dat de looplagers goed zijn afgesteld. Dit verlengt de levensduur van uw transportband enorm. Daarom zijn wij er ook om uw installatie periodiek te controleren en eventueel bij te stellen. Voorkomen is immers beter dan genezen. Onze vakmensen zijn getraind op het goed afstellen van de lagers en het controleren van de spanning. Neem daarom snel contact op met DRAM Transportbandenservice. Of u nu een nieuwe bochtband nodig heeft of uw huidige wilt laten controleren.

Snel en simpel!

Klik en vraag snel uw offerte aan.
Offerte aanvragen

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.