Stuurrollen transportbanden

Wanneer een transportband scheef dreigt te lopen, is een stuurrol vaak een uitstekende oplossing. Een transportband kan om uiteenlopende redenen afwijken van de ingestelde looplijn. Dit kan te maken hebben met ongelijk verdeelde lading, een rol die plakt aan de band of simpelweg slechte montage. Wanneer een transportband scheef gaat lopen wordt het loopvlak smaller en daarmee de slijtage onevenredig verdeeld. Dit is een effect dat zichzelf versterkt doordat versleten delen zorgen voor een snellere slijtage van de rest. Om dit tegen te gaan gebruik je transportband rollen. Wilt u de slijtage van uw transportband dus tegengaan? Vraag direct een offerte aan om uw stuurollen op maat te bestellen bij DRAM Transportbandenservice!

VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE ONTVANGEN?

Wat is de functie van een stuurrol?

Stuurrollen zijn rollen die meestal vlak voor de keerrol aan de onderzijde van de installatie worden geplaatst en vervullen een vitale functie in een transportbandsysteem. Hun primaire taak is het waarborgen dat de transportband nauwkeurig en consistent zijn weg volgt, zonder afwijkingen naar links of rechts. Een goed geplaatste en goed functionerende stuurrol voorkomt niet alleen zijwaartse bewegingen die kunnen leiden tot ongewenste slijtage en beschadiging, maar ook het risico van materiaal ophoping aan de zijkanten van de band. Bovendien dragen ze bij aan de algehele stabiliteit van het systeem, zorgen ze voor een soepele goederenoverdracht en verminderen ze het risico van ongelijkmatige slijtage over de breedte van de band. Een goed afgestelde en kwalitatieve stuurrol is daarom cruciaal voor het minimaliseren van onderhoudskosten en het verlengen van de levensduur van de gehele installatie.

DRAM - Landingspagina-min

Toekomstgerichte oplossingen

Transportbanden blijven zich ontwikkelen. Technologieën evolueren, en de eisen aan efficiëntie en duurzaamheid nemen toe. Bij DRAM Transportbandenservice zijn we voortdurend op de hoogte van de nieuwste trends en technologieën. Daarom zijn onze stuurrollen niet alleen geschikt voor de systemen van vandaag, maar ook voor de innovaties van morgen. Andere rollen die wij bieden om een volledig assortiment aan te bieden zijn:

ONZE AANPAK

WAAROM U DRAM TRANSPORTBANDENSERVICE KIEST!

MEER DAN 15 JAAR ERVARING

Al jaren mogen wij talloze klanten helpen bij het vinden van oplossingen op maat. Elk jaar weer gaan we nieuwe uitdagingen aan en gaan we tot het uiterste!

een innovatieve blik

Wij inspecteren transportbandeninstallaties en koppelen dit middels een rapportage aan u terug. Zo kunnen we u direct een passende oplossing bieden.

kwaliteitsgarantie

Service van hoge kwaliteit. Dat staat bij ons voorop! U kunt uitgaan van de laagste kosten per vervoerde ton en minder productieverlies.

24/7 calamiteitendienst

Bij ons kunt u rekenen op volledige service. Dat op elk moment van de dag! Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar voor u klaar.

Scheefloop voorkomen met een stuurrol

Wilt u scheefloop voorkomen of corrigeren en is u nog niet helemaal duidelijk wat in uw situatie de beste oplossing is? Laat u dan adviseren door DRAM Transportbandenservice. Uw transportbanden zullen optimaal functioneren met onze hoogwaardige stuurrollen en u profiteert van een langere levensduur en verhoogde efficiëntie. Wij bedenken voor iedere situatie een passende oplossing! Neem dus snel contact op en informeer naar de mogelijkheden!

hoe kunnen wij
u helpen?

Heeft u een vraag of kwestie waar u hulp bij nodig heeft? Wij staan 24/7 voor uur klaar. Wat uw vraag ook is, stel hem gerust!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.