Stuurrollen transportbanden

ONZE MISSIE

Wanneer een transportband scheef dreigt te lopen, is een stuurrol vaak een uitstekende oplossing. Een transportband kan om uiteenlopende redenen afwijken van de ingestelde looplijn. Dit kan te maken hebben met ongelijk verdeelde lading, een rol die plakt aan de band of simpelweg slechte montage. Wanneer een transportband scheef gaat lopen wordt het loopvlak smaller en daarmee de slijtage onevenredig verdeeld. Dit is een effect dat zichzelf versterkt doordat versleten delen zorgen voor een snellere slijtage van de rest. Kortom, scheefloop is heel slecht voor de levensduur van uw transportband. Hiervoor gebruik je transportband rollen.

DRAM - Landingspagina-min

Scheefloop voorkomen met een stuurrol

Stuurrollen zijn rollen die meestal vlak voor de keerrol aan de onderzijde van de installatie worden geplaatst. Deze zorgen voor meer bandoppervlak dat in direct contact staat met een rol. Op een rol is in principe voldoende frictie om niet van de lijn af te wijken. Zo kan een stuurrol de transportband corrigeren voordat hij echt scheef gaat lopen.

Stuurrollen zijn er in verschillende soorten. Zo zijn er vlakke stuurrollen, maar ook stuurrollen met een bollering en zelfs stuur trogstellen. Wilt u scheefloop voorkomen of corrigeren en is u nog niet helemaal duidelijk wat in uw situatie de beste oplossing is? Laat u dan adviseren door DRAM Transportbandenservice. Wij zijn gespecialiseerd in transportbanden en kunnen voor iedere situatie wel een passende oplossing bedenken. Neem dus snel contact op en informeer naar de mogelijkheden!

Wij bieden ook trogrollen, zijgeleiding rollen, keertrommels en aandrijftrommels.

ONZE AANPAK

WAAROM MEN VOOR ONS KIEST

MEER DAN 15 JAAR ERVARING

Al jaren mogen wij talloze klanten helpen bij het vinden van oplossingen op maat. Elk jaar weer gaan we nieuwe uitdagingen aan en gaan we tot het uiterste!

een innovatieve blik

Wij inspecteren transportbandeninstallaties en koppelen dit middels een rapportage aan u terug. Zo kunnen we u direct een passende oplossing bieden.

kwaliteitsgarantie

Service van hoge kwaliteit. Dat staat bij ons voorop! U kunt uitgaan van de laagste kosten per vervoerde ton en minder productieverlies.

24/7 calamiteitendienst

Bij ons kunt u rekenen op volledige service. Dat op elk moment van de dag! Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar voor u klaar.

hoe kunnen wij
u helpen?

Heeft u een vraag of kwestie waar u hulp bij nodig heeft? Wij staan 24/7 voor uur klaar. Wat uw vraag ook is, stel hem gerust!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.