PU transportbanden

Polyurethaan (PU) transportbanden worden veel gebruikt op plekken waar het bandoppervlak volledig gesloten dient te zijn. Daarom worden PU banden veel gebruikt in sectoren waar hygiëne belangrijk is. Denk aan de voedings- of farmaceutische industrie. Door het 100% gesloten oppervlak is een kunststof transportband van polyurethaan onder andere eenvoudig te reinigen. Ook is het scheur- en slijtvast, waardoor een PU transportband vaak jaren mee gaat. Daarbij stoot het water, oliën en ook chemicaliën af. Vanaf de band zelf komen geen chemicaliën vrij. Deze combinatie van eigenschappen maakt dat PU transportbanden de standaard zijn in de levensmiddelenindustrie. DRAM Transportbandenservice biedt banden in alle soorten en maten en u kunt daarnaast ook bij ons terecht voor de onderhoud of reparatie van uw band! Neem direct contact op voor vrijblijvend advies of vul een offerte in voor een transportband op maat!

Meer
Minder
Vrijblijvend een offerte ontvangen?

De kracht en veelzijdigheid van PU transportbanden

Polyurethaan, beter bekend als PU, heeft de transportwereld veranderd. Maar wat maakt PU transportbanden nu zo bijzonder en waarom zou uw onderneming voor deze keuze moeten gaan?

Ten eerste staat polyurethaan bekend om zijn duurzaamheid. Dit materiaal kan de test van tijd en uitdagingen moeiteloos doorstaan. Waar andere materialen transportbanden zoals rubber of PVC slijtage kunnen vertonen, behoudt PU zijn vorm en kwaliteit zelfs onder de meest extreme omstandigheden. Dit betekent minder vaak vervangen en minder onvoorziene kosten.

Daarnaast bieden PU transportbanden een ongekende flexibiliteit. Ongeacht de sector waarin u actief bent, van voedselproductie waar hygiëne van essentieel belang is, tot zware industrieën met hun eigen specifieke uitdagingen, PU kan aan uiteenlopende eisen voldoen. Deze veelzijdigheid zorgt ervoor dat u met één soort kunststof transportband diverse problemen kunt tackelen.

En alsof dat nog niet genoeg is, zijn PU transportbanden ook nog eens bestand tegen diverse externe factoren. Ze bieden een uitstekende weerstand tegen stoffen als oliën, vetten en verschillende chemicaliën. Voor bedrijven die in contact komen met deze stoffen, is een PU transportband dus een voor de hand liggende keuze.

Een jong en dynamisch bedrijf

DRAM Transportbandenservice: Uw partner in PU banden

Of u nu op zoek bent naar een nieuwe PU transportband of uw bestaande kunststof band wilt onderhouden of repareren, bij DRAM Transportbandenservice bent u aan het juiste adres.

  • Verkoop: Ons uitgebreide assortiment zorgt ervoor dat we altijd de perfecte PU transportband voor uw specifieke situatie kunnen aanbieden.
  • Onderhoud & reparatie: Met onze gespecialiseerde teams zorgen we ervoor dat uw PU transportbanden altijd in optimale conditie blijven. Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van uw banden en voorkomt onverwachte stilstand.
  • Advies op maat: Elke industrie en elk bedrijf is uniek. Daarom bieden we advies op maat om ervoor te zorgen dat u het maximale uit uw PU transportbanden haalt.

PU banden van DRAM

Voor PU transportbanden kunt u terecht bij DRAM Transportbandenservice. Wij zijn uw allround transportbanden specialist en kunnen een PU band voor uw bedrijf op maat maken. Wij beschikken onder andere over de techniek om een band eindeloos te maken. Dat wil zeggen dat wij onze lasnaden zo wegwerken dat er geen duidelijke naad en ook geen zwakke plek meer in de band zit. Zo weet u zeker dat de band slijtvast is, soepel loopt en niet zal doorscheuren. Wij kunnen PU transportbanden leveren in de door u gewenste kleur. In overleg kunnen we ook morsranden en stuursnaren aanbrengen naast uw band. Hierdoor blijft uw band altijd stabiel recht lopen en kunnen er geen producten van de band vallen.

Zoekt u dus een hygiënische en slijtvaste transportband die eenvoudig te reinigen is. Ga dan voor een transportband van polyurethaan van DRAM Transportbandenservice! Neem snel contact op en informeer naar wat wij allemaal voor uw bedrijf kunnen betekenen.

Snel en simpel!

Klik en vraag snel uw offerte aan.
Offerte aanvragen

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.