072 785 4680

Info@Dramtransportbandenservice.nl

Kunststof schakelbanden

Een schakelband van kunststof kent vele toepassingen. Dit komt omdat een kunststof schakelband op allerlei manieren opgebouwd kan worden. De gemene deler bij deze transportbanden is wel dat het weinig onderhoud vergt en heel flexibel is. Een bochtje om gaan met een kunststof schakelband is dan ook vaak geen probleem. Hierdoor worden deze banden gebruikt voor allerlei transport. Van kleine doosjes en levensmiddelen tot toepassingen in de auto industrie. Hoe dat werkt? Hoe zo’n kunststof transportband is opgebouwd? Laat ons u er alles over vertellen.

VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE ONTVANGEN?
DRAM - Landingspagina-min

Hoe werkt een schakelband?

Een kunststof schakelband loopt op aandrijfrollen. Hierbij bestaat de constructie meestal uit kunststof en RVS. Kunststof delen zijn geschakeld. Meestal gebeurt dit dan ook met een bepaalde opening tussen de schakels. Hierbij geldt: hoe groter de openingen, hoe flexibeler de band. Een band die flexibel genoeg is, kan ook een bocht om met hetzelfde deel dat ook het rechte stuk doet. Een kunststof schakelband kan zelfs naar boven of beneden spullen aan- of afvoeren. Hiervoor wordt vaak wel een antislip laag aangebracht zodat bijvoorbeeld kartonnen dozen niet gaan schuiven over de band. Een ander voordeel van een schakelband is dat kapotte onderdelen relatief eenvoudig te vervangen zijn. Doordat de band is opgebouwd uit schakels, is vaak alleen een schakel of een kleine serie schakels kapot. Hierdoor hoeft bij beschadiging alleen dat specifieke deel van de band vervangen te worden. Ook kun je door de schakels heel eenvoudig deze transportbanden eindeloos maken. Het is namelijk heel makkelijk om hier meer delen met schakels aan toe te voegen.

ONZE AANPAK

WAAROM U DRAM TRANSPORTBANDENSERVICE KIEST!

MEER DAN 15 JAAR ERVARING

Al jaren mogen wij talloze klanten helpen bij het vinden van oplossingen op maat. Elk jaar weer gaan we nieuwe uitdagingen aan en gaan we tot het uiterste!

een innovatieve blik

Wij inspecteren transportbandeninstallaties en koppelen dit middels een rapportage aan u terug. Zo kunnen we u direct een passende oplossing bieden.

kwaliteitsgarantie

Service van hoge kwaliteit. Dat staat bij ons voorop! U kunt uitgaan van de laagste kosten per vervoerde ton en minder productieverlies.

24/7 calamiteitendienst

Bij ons kunt u rekenen op volledige service. Dat op elk moment van de dag! Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar voor u klaar.

Kunststof schakelbanden voor voedingsmiddelen

Een ander voordeel van kunststof schakelbanden is dat het vaak hygiënisch werkt. Door de hardheid van het kunststof en de beweging van een schakelband, hoopt zich maar weinig vuil op tussen de schakels. Daarbij is kunststof heel goed te reinigen. Zo worden kunststof schakelbanden vaak gebruikt in de levensmiddelenindustrie. Hierbij wordt gezorgd voor een hygiënische deklaag en voldoet de machine altijd aan CE-richtlijnen. Daarnaast kan zo nodig ook een schakelband worden geleverd die HACCP geschikt is.

Uw schakelband bij DRAM transportbandenservice

Een kunststof schakelband is dus een uitermate flexibele transportband die relatief weinig onderhoud nodig heeft. Dat maakt het een geliefde band in een breed scala aan bedrijfstakken. Door de veelzijdigheid van de schakelband zijn er ook vele opties mogelijk. Denk hierbij aan golfranden, meenemers of stuursnaren. Bent u op zoek naar een kunststof schakelband en benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is van uw wensen voor een transportband? Neem dan snel contact op met de gecertificeerde vakmensen van DRAM Transportbandenservice. Wij voorzien u van advies en geven een realistische indicatie van de opties voor uw situatie!

Dram - Landingspagina foto

hoe kunnen wij
u helpen?

Heeft u een vraag of kwestie waar u hulp bij nodig heeft? Wij staan 24/7 voor uur klaar. Wat uw vraag ook is, stel hem gerust!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.