OpenMenuButton

Transportbanden

DRAM Transportbandenservice is een echte specialist op het gebied van transportbanden. Met onze transportbanden optimaliseert u uw productieproces! Wij bieden verschillende transportbanden aan die allemaal specifiek ingericht kunnen worden voor uw toepassing.

Meer
Minder
Vrijblijvend een offerte ontvangen?

Soorten transportbanden

DRAM Transportbandenservice heeft 26 verschillende soorten transportbanden in het assortiment. Deze soorten zijn onder te verdelen in verschillende types transportbanden. Dit zijn:Rubber transportbanden Kunststof transportbanden Elevatorbanden Chevron/ profielbanden GlijbandenDe verschillen in deze transportbanden zitten hem in de doeleinden. Zo is het ene type beter geschikt voor zware doeleinden terwijl de andere veel gebruikt wordt in de voedingsindustrie.DRAM Transportbandenservice biedt ook bijbehorende onderdelen en accessoires aan voor transportbanden. Dit zijn onder andere transportrollen en bandenschrapers.

Rubber transportbanden

Rubberen transportbanden worden in verschillende industrieën gebruikt. Dit zijn onder andere recycling, landbouw, mijnbouw en logistiek. Transportbanden van rubber zijn namelijk erg betrouwbaar in harde en extreme omgevingen. DRAM Transportbandenservice biedt een breed assortiment rubber transportbanden aan. Ons assortiment rubber transportbanden bestaat uit:

KUNSTSTOF TRANSPORTBANDEN

Kunststof transportbanden zijn goed schoon te maken. Hierdoor worden ze veel in de voedingsmiddelenindustrie gebruikt. Binnen deze industrie zijn er natuurlijk veel sectoren met verschillende eisen. Daarom bieden wij bij DRAM Transportbandenservice verschillende soorten kunststof transportbanden aan. Daarnaast worden kunststof transportbanden ook veel gebruikt in distributiecentra. De kunststof transportbanden die wij aanbieden zijn:

Chevron/ profielbanden

Chevron banden of profielbanden vallen onder rubberen transportbanden. Deze banden worden gebruikt wanneer goederen schuin omhoog vervoerd moeten worden. Door het profiel op deze transportbanden blijven goederen hierachter haken. Hierdoor kunnen ze omhoog vervoerd worden zonder dat ze naar beneden rollen.Het profiel op dit soort transportbanden is vaak een v-vorm (chevron). Dit is de beste profielvorm om goederen naar boven te vervoeren. Het profiel van een chevronband is vaak tussen de 17 en 32 mm hoog. Dit is echter volkomen afhankelijk van de goederen die vervoerd moeten worden.

Glijbanden

Glijbanden glijden over een schuiftafel of schuifplaten. Dit is mogelijk doordat een glijband aan de onderkant een glad oppervlak heeft. Bij transportbanden is dit niet het geval. Deze lopen namelijk over rollen.

Soms is het niet mogelijk om een reguliere transportband te plaatsen. Dit kan onder andere komen door ruimtegebrek of door het transporteren van erg gevoelige goederen. In deze gevallen wordt er vaak gekozen voor een glijband. Bij dit soort transportbanden kunnen de goederen alleen horizontaal vervoerd worden, en dus niet omhoog.

Glijbanden

Waarom men voor ons kiest

MEER DAN 15 JAAR ERVARING

Al jaren mogen wij talloze klanten helpen bij het vinden van oplossingen op maat. Elk jaar weer gaan we nieuwe uitdagingen aan en gaan we tot het uiterste!

een innovatieve blik

Wij inspecteren transportbandeninstallaties en koppelen dit middels een rapportage aan u terug. Zo kunnen we u direct een passende oplossing bieden.

kwaliteitsgarantie

Service van hoge kwaliteit. Dat staat bij ons voorop! U kunt uitgaan van de laagste kosten per vervoerde ton en minder productieverlies.

24/7 calamiteitendienst

Bij ons kunt u rekenen op volledige service. Dat op elk moment van de dag! Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar voor u klaar.

Transportsysteem TransportbandInstallatie Transportband

Elevatorbanden

Elevatorbanden worden ingezet wanneer chevronbanden niet mogelijk zijn. Dit kan komen doordat u een bepaalde hoogte of schuinte moet bereiken. Met het gebruik van profielbanden kunnen uw goederen naar beneden vallen of rollen. In dit geval raden wij een elevatorband aan. Dit soort transportband is speciaal gemaakt om goederen verticaal te vervoeren. Aan deze soort transportbanden zijn namelijk bakken gemonteerd die de goederen meenemen. Bovenaan de elevatorband wordt deze bak omgekiept en zijn de goederen op de juiste bestemming aangekomen.

Bestel uw transportband bij DRAM Transportbandenservice

Een transportband is van groot belang binnen uw bedrijf. Daarom bieden we bij DRAM Transportbandenservice alleen transportbanden aan van de beste kwaliteit. Hiervoor maken wij gebruik van Dunlop en Continental. Deze merken voldoen namelijk aan de hoogste eisen van verschillende industrieën.

Daarnaast bieden wij ook periodiek onderhoud aan. DRAM Transportbandenservice werkt namelijk liever preventief dan correctief. Wij zorgen er met het onderhoud voor dat uw transportband minimale downtime heeft. Dit doen wij middels inspecties. Hierna koppelen wij onze bevindingen terug aan u. Vervolgens maken wij een reparatie of herstelplan. Voor onderhoud aan uw transportband zijn wij 24/7 bereikbaar. Ga voor kwaliteit en betrouwbaarheid en neem contact op met DRAM Transportbandenservice!

Snel en simpel!

Klik en vraag snel uw offerte aan.
Offerte aanvragen

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.