TRANSPORTBANDEN

Transportband op maat laten maken voor wat voor toepassing dan ook? Als echte specialist zorgen we er bij DRAM Transportbandenservice voor dat u een transportsysteem krijgt waarmee u uw productieproces kunt optimaliseren! Wij bieden tientallen verschillende transportbanden die we allemaal specifiek kunnen inrichten voor uw terrein. Vraag direct een gratis offerte aan!

VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE ONTVANGEN?

Soorten transportbanden

Bij DRAM Transportbandenservice kunt u terecht voor allerlei banden, of het nu gaat om banden met bochten of banden waarmee u iets om hoog moet vervoeren (ook wel elevatorbanden). Voor iedere toepassing stellen wij een band op maat samen. Heeft u bijvoorbeeld een fabriek waar veel voedsel snel verplaatst moet worden met een lopende band, dan heeft u uiteraard een hygiënische transportband nodig. Aan de andere kant als het gaat om bijvoorbeeld zware en relatief scherpe voorwerpen, dan moet de band extra stevig zijn, zodat het niet makkelijk scheurt. Globaal is er dan ook een onderscheid tussen banden van rubber of kunststof.

Rubber transportbanden

Rubber transportbanden worden vaak gebruikt voor toepassingen waar zwaardere voorwerpen moeten worden verplaatst. De rubberen banden kunnen namelijk meer hebben dan bijvoorbeeld de kunststof transportbanden. Wel is het zo dat wanneer er eenmaal een scheur in het rubber komt, de kans dat dit verder doorscheurt erg aanwezig is. Daarom is het belangrijk dat uw transportband dan snel gerepareerd wordt.

Wij bieden veel verschillende soorten transportbanden van rubber. De meest gebruikte banden zijn de volgenden:

 • Vlakke transportbanden
 • Chevronbanden/profielbanden
 • Supergrip transportbanden
 • Autostabiele transportbanden
 • Elevatorbanden
 • Hittebestendige transportbanden
 • Solid woven banden
rubber transportband
PVC Transportbanden

Kunststof transportbanden

Kunststof transportbanden zijn goed schoon te maken, waardoor ze veelal gebruikt worden in de voedingsmiddelenindustrie. Deze sector is natuurlijk erg breed. Om die reden zijn ook binnen de kunststof banden veel verschillende soorten mogelijkheden. Voedsel heeft namelijk niet altijd een makkelijke vorm om te vervoeren, waardoor het gehele transportsysteem hier ook op aangepast moet worden. Denk aan appels die op een vlakke transportband natuurlijk allemaal van de band af zouden rollen. Mogelijkheden binnen onze kunststof transportbanden zijn daarom ook:

 • Golfrandbanden
 • Gaasbanden
 • Egel- en kegelbanden
 • Bochtbanden
 • PU transportbanden
 • Kunststof magneet transportbanden
 • PVC transportbanden
 • Kunststof schakelbanden
 • Antibacteriële transportbanden

Profiel/Chevron transportbanden

Profielbanden of chevronbanden worden ingeschakeld wanneer goederen schuin omhoog vervoerd moeten worden of makkelijk van de band kunnen glijden. Deze rubberen banden hebben namelijk – zoals de naam al zegt – een goed profiel op het oppervlak. Achter dit profiel blijven de goederen haken. Hierdoor worden ze goed meegevoerd in de richting waar de transportband naar loopt. Vaak is het profiel in een v-vorm gemaakt. Dit is een van de betere manieren om goederen mee te kunnen nemen. Het profiel van een chevronband is vaak tussen de 17 en 32 mm hoog. De hoogte hangt geheel af van de soort goederen die u moet vervoeren.

Profiel/chevron transportband
Glijband

Glijbanden

In tegenstelling tot de meeste transportbanden lopen de glijbanden over een schuiftafel of over schuifplaten. De rubberen band is er aan de onderkant dus voor ingericht om goed te kunnen schuiven of glijden.

Reguliere transportbanden lopen in principe op rollen. Het is alleen in sommige gevallen niet mogelijk om zo een installatie te plaatsen. Dit is wanneer vaak wordt gekozen voor glijbanden. Wel moeten de goederen alleen horizontaal vervoerd worden, want met glijbanden is het lastig om producten omhoog te vervoeren.

Elevatorbanden

In sommige gevallen moeten producten ook omhoog vervoerd worden. Met profielbanden komt u vaak al een heel eind. Echter kunnen deze transportbanden maar tot een bepaalde hoogte en hoek geplaatst worden. Gaat u hoger, dan zullen de goederen alsnog van de band af rollen.

In dit geval zijn elevatorbanden de betere optie. Deze transportbanden zijn er speciaal voor gemaakt om goederen verticaal te vervoeren. Aan de transportbanden zijn namelijk bakken gemonteerd die de goederen netjes mee kunnen nemen en bovenaan de band omkieperen.

Transportsysteem TransportbandInstallatie Transportband

Reparatie van uw transportbanden

Wanneer het te laat is en uw transportband begeeft het is er nog geen man over boord. Wij staan namelijk 24 uur per dag en 7 dagen in de week klaar voor uw bedrijf. Downtime is vervelend en kan veel geld kosten. Daarom moet een kapotte transportband natuurlijk zo snel mogelijk weer werken. Bij DRAM werken we met gekwalificeerde professionals die verstand hebben van alle aspecten die bij een transportband komen kijken. Of het nu gaat over de band, trommel of schraper. Zo hebben wij voor iedere situatie altijd een passende oplossing! U kunt zelfs bij ons terecht als u alleen naar bijvoorbeeld een trommelmotor zoekt, om uw transportband aan te drijven.

Waarom men voor ons kiest
MEER DAN 15 JAAR ERVARING

Al jaren mogen wij talloze klanten helpen bij het vinden van oplossingen op maat. Elk jaar weer gaan we nieuwe uitdagingen aan en gaan we tot het uiterste!

een innovatieve
blik

Wij inspecteren transportbandeninstallaties en koppelen dit middels een rapportage aan u terug. Zo kunnen we u direct een passende oplossing bieden.

kwaliteitsgarantie

Service van hoge kwaliteit. Dat staat bij ons voorop! U kunt uitgaan van de laagste kosten per vervoerde ton en minder productieverlies.

24/7 calamiteitendienst

Bij ons kunt u rekenen op volledige service. Dat op elk moment van de dag! Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar voor u klaar.

Het belang van onderhoud en service

Zoals elk geavanceerd systeem hebben ook transportbanden regelmatig onderhoud en inspectie nodig om optimaal te functioneren. Een slecht onderhouden transportband kan leiden tot ongeplande stilstand, wat aanzienlijke kosten en productieverlies kan veroorzaken.

Bij DRAM Transportbandenservice streven we naar de hoogste kwaliteit in service en onderhoud. Met een team van ervaren technici en een uitgebreid assortiment aan reserveonderdelen staan we altijd klaar om uw transportbandsystemen in topconditie te houden.

Onderhoud transportband
Transportband rol

Beste kwaliteit transportbanden uit Nederland

Voorkomen dat uw transportbanden uitvallen, begint bij een goede transportband, daarom werken we bij DRAM uitsluitend met transportbanden uit Nederland en Duitsland van Dunlop en Continental. Deze voldoen aan de allerhoogste normen binnen de industrie en zijn dus buitengewoon betrouwbaar. Om de continuïteit van uw bedrijfsprocessen nog zekerder te maken, bieden wij ook periodiek onderhoud aan. Wij werken liever preventief dan correctief en plegen daarom graag onderhoud aan uw transportband installaties. Zo blijft de kans op downtime minimaal en kan bij slijtage tijdig worden ingegrepen op momenten die voor de bedrijfsvoering beter uit komen. Wij voeren inspecties uit aan de lopende banden en kunnen dit middels een rapportage aan u terugkoppelen. Hiermee brengen we knelpunten in beeld die anders pas aan het licht waren gekomen op het moment dat het al te laat zou zijn.

Bestel uw transportband op maat bij DRAM

Een transportband is een levensader binnen het bedrijf. Een betrouwbare band kan daarom veel uitmaken voor uw uiteindelijke omzet. Dit reduceert namelijk de kosten per vervoerde ton en leidt dus tot minder productieverlies. Het samenstellen van de perfecte transportband op maat laat u daarom over aan DRAM Transportbandenservice. Wilt u zelf een nieuwe transportband en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Wij hebben ervaring met alle soorten transportbanden en maken deze volledig op maat voor uw toepassing. Ook voor onderhoud van uw transportsysteem zijn wij 24/7 te bereiken. Ga dus voor kwaliteit en betrouwbaarheid en bel naar 072-7854680!

Transportband op maat maken

Lorem ipsum dolor sit

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et
dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita
kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet. dolore magna aliquyam erat, sed diam
voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et
dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita
kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet. dolore magna aliquyam erat, sed diam
voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et
dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita
kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet. dolore magna aliquyam erat, sed diam
voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea

Lorem ipsum dolor sit
amet, consetetur

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet.
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At

Lorem ipsum dolor sit
amet, consetetur

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet.
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy

TRANSPORTBAND
EINDELOOS MAKEN MET
DRAM TRANSPORTBANDEN

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet.
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed

Populaire transportbanden
DRAM Placeholder
HITTEBESTENDIGE TRANSPORTBANDEN
DRAM Placeholder
VLAKKE TRANSPORTBANDEN
DRAM Placeholder
CHEVRONBANDEN/ PROFIELBANDEN
DRAM Placeholder
OLIE- EN VETBESTENDIGE TRANSPORTBANDEN
DRAM Placeholder
AUTOSTABIELE TRANSPORTBANDEN
DRAM Placeholder
STAALKOORDBANDEN

hoe kunnen wij
u helpen?

Heeft u een vraag of kwestie waar u hulp bij nodig heeft? Wij staan 24/7 voor uur klaar. Wat uw vraag ook is, stel hem gerust!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.