Transportband eindeloos maken

Een werkende transportband is in principe eindeloos. Dat is hij niet altijd geweest. Een transportband is in principe een riem van rubber of kunststof die eindeloos wordt gemaakt. Dit is een proces dat cruciaal is voor de stevigheid en duurzaamheid van de transportband. Een transportband is namelijk net als een ketting zo sterk als de zwakste schakel. Eindeloze transportbanden moeten daarom goed verbonden worden voor een transportband met een hoge trekkracht en duurzaamheid. Voor dit proces kennen wij bij DRAM Transportbandenservice drie verschillende methodes om de transportbanden te verbinden. Namelijk een transportband warm vulkaniseren, koud vulkaniseren of het gebruik van riemverbinders. Wat de optimale manier is van een transportband eindeloos maken verschilt per situatie. Laat ons u meenemen langs de gebruikte methoden.

VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE ONTVANGEN?

Transportband eindeloos maken via een riemverbinder

De snelste en goedkoopste manier om op maat een transportband eindeloos te maken is via riemverbinders. Hierbij worden een soort krammen gebruikt die de uiteinden van de riem verbinden. Dit gebeurt via speciale schroeven die zichzelf vastzetten in het materiaal, maar het niet doorboren. Zo wordt de plek waar de schroef zit niet verzwakt. Voor dit proces is geen heel specialistisch gereedschap nodig en na een snelle ingreep kan de transportband meteen weer in gebruik worden genomen.

Welke nadelen heeft een riemverbinder?

DRAM Transportbandenservice werkt met de beste riemverbinders uit Nederland en Duitsland, maar dat kan niet voorkomen dat er toch nadelen kleven aan het gebruik van een riemverbinder. Zo ligt een riemverbinder bovenop de band, waardoor er een slijtagepunt ontstaat. Dat maakt dat een mechanische verbinder niet slijtvast is. Daarnaast is de trekkracht vaak ook niet optimaal. Een riemverbinder wordt daarom vooral toegepast bij snelle reparaties voor lichte banden die niet al te zwaar hoeven te trekken.

DRAM - Landingspagina-min

Transportband warm vulkaniseren

De meest gebruikte en ook meest duurzame manier van een transportband eindeloos maken is warm vulkaniseren, ook wel warme las genoemd. Deze techniek is ooit per toeval ontdekt door Charles Goodyear toen hij zwavel met rubber mengde en dat morste. Zo ontstond rubber dat brosser en harder was, maar nog steeds flexibel en bovendien nog even sterk. Deze techniek van warm vulkaniseren wordt vandaag de dag nog steeds toegepast bij het eindeloos maken van transportbanden.

Hoe werkt een transportband warm vulkaniseren?

Een transportband wordt voor het vulkaniseren eerst gestript. Dat houdt in dat de bovenlaag van de ene zijde wordt verwijderd en van de andere zijde de onderlaag. Dit wordt vervolgens aan elkaar gelijmd met warme rubberlijm. Zo smelten de lagen rubber aan elkaar en ontstaat er een eindeloze transportband. Na de afwerking heeft u een eindeloze transportband zonder duidelijke naden, maar met een verbinding die net zo sterk is als het rubber eromheen. Wanneer alles is afgekoeld, is de transportband meteen weer gebruiksklaar. Een nadeel van een transport warm vulkaniseren is dat het specialistisch werk is waar specifiek materiaal voor nodig is. Ook is gevulkaniseerd rubber vaak niet goed nog een keer te vulkaniseren. Desondanks is het wel de meest gebruikte methode. Dit omdat een transportband warm vulkaniseren de meest duurzame methode is op het gebied van levensduur. Daarnaast is het ook nog eens snel gebeurd, waardoor u weinig downtime zult ervaren.

ONZE AANPAK

WAAROM U DRAM TRANSPORTBANDENSERVICE KIEST!

MEER DAN 15 JAAR ERVARING

Al jaren mogen wij talloze klanten helpen bij het vinden van oplossingen op maat. Elk jaar weer gaan we nieuwe uitdagingen aan en gaan we tot het uiterste!

een innovatieve blik

Wij inspecteren transportbandeninstallaties en koppelen dit middels een rapportage aan u terug. Zo kunnen we u direct een passende oplossing bieden.

kwaliteitsgarantie

Service van hoge kwaliteit. Dat staat bij ons voorop! U kunt uitgaan van de laagste kosten per vervoerde ton en minder productieverlies.

24/7 calamiteitendienst

Bij ons kunt u rekenen op volledige service. Dat op elk moment van de dag! Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar voor u klaar.

Andere manieren van een transportband eindeloos maken

Een eindeloze transportband maken gebeurt dus meestal via warm vulkaniseren of riemverbinders. Wanneer dit allebei niet mogelijk is, kan een transportband ook eindeloos gemaakt worden via een ‘koude las’. Dit is hetzelfde proces bij een transportband warm vulkaniseren, alleen gebeurt dit via koudlijm. Deze methode komt maar weinig voor, mede omdat de droogtijd van de lijm zo’n 8 uur is.

Transportband eindeloos maken met DRAM Transportbandenservice

Wanneer uw transportband is geknapt of u heeft een nieuwe transportband die eindeloos gemaakt moet worden, dan moet dat natuurlijk snel gebeuren. Tijd is immers geld wanneer een transportband stil staat. Dat is precies waarom DRAM Transportbandenservice 24 uur per dag en 7 dagen per week voor u klaar staat of het nu gaat om een heel lang transportsysteem of om mini transportbanden. Dankzij ons landelijk netwerk van vakmensen, staat er altijd een gecertificeerde monteur in de buurt voor u klaar. Wilt u dus snel uw transportband eindeloos maken. Neem dan direct contact op met DRAM Transportbandenservice!

Dram - Landingspagina foto

hoe kunnen wij
u helpen?

Heeft u een vraag of kwestie waar u hulp bij nodig heeft? Wij staan 24/7 voor uur klaar. Wat uw vraag ook is, stel hem gerust!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.