Rubber transportbanden

DRAM Transportbandenservice is uw all-round leverancier voor rubberen transportbanden. Transportbanden van rubber komen veel voor, vooral bij het zwaardere werk. Dit betekent ook dat een rubberen transportband veel zware omstandigheden moet kunnen weerstaan. Denk aan stoffen die de deklaag aantasten en extreme hitte of kou. Voor iedere situatie hebben wij een passende oplossing. Wij bieden dan ook allerlei soorten transportbanden waar wij allerlei accessoires aan kunnen monteren. Die beschermen vervoerde goederen tegen vallen, schuiven of het weer. Benieuwd naar wat wij allemaal te bieden hebben? Kijk vooral verder op onze website of lees hier een beknopt overzicht van onze rubber transportbanden.

VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE ONTVANGEN?

Rubber transportbanden die niet scheuren

Een van de grootste risico’s bij een transportband van rubber is dat hij doorscheurt. Bij 100% rubber kan een klein scheurtje al snel doorscheuren tot de volledige breedte, dat is nou eenmaal hoe rubber werkt. Bij een transportband van puur rubber zou een scheurtje dus vrijwel altijd doorscheuren betekenen door de ballast die aan de band trekt. Daarom wordt er bij rubber transportbanden altijd een weefsel in de onderlaag verwerkt. Dit noemen we ripstop. Die dient als stok achter de deur in het geval van een scheurtje. Zo kan een band nog lang doordraaien bij een scheurtje en wordt een eerste beschadiging vaak tijdig opgemerkt en gerepareerd.

Solid woven banden

Wanneer er wat meer gevraagd wordt van de lopende banden is de ripstop-techniek al snel niet meer voldoende om serieuze beschadigingen te voorkomen. In dat geval kan er gekozen worden voor een solide weefsel. Hierbij zijn de draden zo stevig op elkaar gevlochten dat het bijna een solide geheel vormt. Dit noemen we solid woven banden. Deze banden worden vaak bij het zwaardere werk gebruikt.

Transportbanden met staal

Wanneer een transportband het echt zwaar te verduren gaat krijgen, zijn er ook nog staalkoordbanden. Hierbij zitten er stalen kabels in de lengte door het rubber heen. Deze zorgen enerzijds voor absolute stevigheid en anderzijds voor voor minder rek in de band. Hierdoor is de band wat zuiniger in het energieverbruik, maar zorgt het er ook voor dat de band over een lange afstand goederen kan vervoeren.

DRAM - Landingspagina-min

Transportbanden voor zware omstandigheden

Waar bij lichtere machines vaker voor kunststof wordt gekozen, komen rubber transportbanden vaak voor bij zwaardere machines. Dat heeft onder andere te maken met hoe zwaar ze belast kunnen worden, maar ook met de omgang met de stoffen die vervoerd worden op de transportband. Zo kunnen er coatings en behandelingen op het rubber worden aangebracht die bepaalde stoffen afstoten. Zo gaat een transportband langer mee. Dat is de reden dat er ook rubberen transportbanden voor strooiwagens zijn.

Hittebestendige rubber transportbanden

Rubber reageert van nature op temperatuur. Het zet uit, het krimpt en het kan zelfs smelten. Dit mag niet gebeuren als er hete goederen op vervoerd worden. Dit komt echter regelmatig voor in bijvoorbeeld de chemische industrie, mijnbouw of de agrarische sector. Daarom wordt het transportband rubber vaak eerst bewerkt, zodat deze niet meer reageert op hitte. Dit kan zelfs zo ver doorgaan dat een hittebestendige transportband vlamdovend wordt. Deze banden worden onder andere toegepast in mijnbouw en de staalindustrie. In deze industrieën moeten er gloeiend hete voorwerpen op de band kunnen vallen zonder dat de transportband knapt. Hiervoor zijn er technieken ontwikkeld die het transportband rubber extreem vuurvast maakt.

Transportband rubber voor chemicaliën vervoer

Een van de problemen bij transportbanden is natuurlijk dat het aan slijtage onderhevig is. Dit kan aan de onderkant gebeuren door de loopvlakken die afslijten, maar ook aan de bovenkant. Op den duur kunnen stoffen in het rubber gaan zitten en zo de transportband aanvreten. om dit te voorkomen bestaan er olie- en vetbestendige transportbanden. Deze zijn behandeld om olie, vet maar ook chemicaliën af te stoten. Dit zorgt ervoor dat deze stoffen geen invloed meer hebben op het materiaal. Zo is uw rubber transportband ook bij olie en vet slijtvast.

ONZE AANPAK

WAAROM MEN VOOR ONS KIEST

MEER DAN 15 JAAR ERVARING

Al jaren mogen wij talloze klanten helpen bij het vinden van oplossingen op maat. Elk jaar weer gaan we nieuwe uitdagingen aan en gaan we tot het uiterste!

een innovatieve blik

Wij inspecteren transportbandeninstallaties en koppelen dit middels een rapportage aan u terug. Zo kunnen we u direct een passende oplossing bieden.

kwaliteitsgarantie

Service van hoge kwaliteit. Dat staat bij ons voorop! U kunt uitgaan van de laagste kosten per vervoerde ton en minder productieverlies.

24/7 calamiteitendienst

Bij ons kunt u rekenen op volledige service. Dat op elk moment van de dag! Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar voor u klaar.

Een goed lopende transportband

Naast het feit dat een transportband van alles en nog wat moet kunnen weerstaan, wilt u natuurlijk dat er gewoon spullen vervoerd worden. Ten eerste betekent dit dat uw transportband recht moet blijven lopen. Zo slijt de onderkant van uw rubber transportband niet harder dan nodig is. Speciaal daarvoor zijn wij leverancier van zelfcentrerende rubber transportbanden. Zo blijft de band in het midden lopen en schudt hij ook minder.

Rubber transportbanden met super grip

Daarbij moeten uw goederen op hun plek op de band blijven liggen. Soms is een beetje schuiven geen probleem, maar in sommige situaties mag dat absoluut niet. Denk hierbij aan de bagageafhandeling op luchthavens maar ook bijvoorbeeld bij een wildwaterbaan in een pretpark. Hiervoor bestaan supergripbanden. Deze hebben een rubberen toplaag met kleine kegeltjes. Deze is zo stug dat schuiven praktisch onmogelijk is voor vrijwel ieder oppervlak dat er op gelegd wordt. Hierdoor kunnen spullen dus ook omhoog en omlaag getransporteerd worden.

Rubber transportbanden met een profiel

Bij goederen zonder een duidelijk oppervlak is de kans op rollen groot. Hiervoor zijn meenemers, of in ieder geval een profiel op de transportband nodig. Deze zogenaamde chevronbanden kunnen worden uitgevoerd met profielen in verschillende vormen en hoogtes. Zo weet u zeker dat u ieder product omhoog kunt krijgen met uw rubber transportband.

Accessoires voor uw rubber transportband

Wanneer wij samen met u een transportband hebben samengesteld die voldoende slijtvast is en alles kan meevoeren, kijken we of alles er op blijft liggen. Hiervoor bestaan bijvoorbeeld mors- of golfranden. Deze worden aan de zijkant van de band bevestigd en voorkomen dat er nog iets van de band kan vallen. Ook kunnen wij bijvoorbeeld bandschrapers of meenemers plaatsen op uw band en zelfs overkappingen. Zo heeft het weer geen invloed op datgene wat u vervoert met uw transportband.

Volledige ontzorging met installatie en service bij DRAM

DRAM Transportbandenservice is uw gespecialiseerd rubber transportbanden leverancier. Naast het leveren, kunnen wij ook installeren en plegen wij periodiek onderhoud voor u. Zo plaatsen wij de installatie inclusief trommels en kunnen wij ook de transportband eindloos maken. Wij werken met kwaliteitsproducten uit Nederland en Duitsland, waardoor de kans op downtime en daarmee omzetverlies minimaal is. Mocht er onverhoopt tóch iets misgaan, dan staan wij dag en nacht voor u klaar met onze 24-uurs service voor transportbanden. Bent u benieuwd naar wat wij allemaal voor uw onderneming kunnen betekenen? Neem snel contact op voor een rubber transportband helemaal naar uw wensen of voor onderhoud aan uw huidige installatie.

Dram - Landingspagina foto

hoe kunnen wij
u helpen?

Heeft u een vraag of kwestie waar u hulp bij nodig heeft? Wij staan 24/7 voor uur klaar. Wat uw vraag ook is, stel hem gerust!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.