OpenMenuButton

Chevronbanden / Profielbanden

Om voorwerpen omhoog te vervoeren is een profielband nodig. Dit profiel op de rubberen transportband trekt goederen mee omhoog, waardoor ze niet naar beneden blijven rollen. Hiermee worden de producten geleid. Dit kan in een V-vorm of in een doorlopende chevron. Een profiel transportband wordt ook wel een chevronband genoemd. Chevronbanden komen onder andere voor in de Landbouw, infrastructuur en logistiek. Doordat het transportsysteem zo wijdverspreid is zijn er verschillende mogelijkheden qua profiel. Hoe dat allemaal zit, leggen we met u hieronder graag uit. Wilt u meteen een profielband op maat bestellen? Neem dan contact op met één van de specialisten van DRAM Transportbandenservice of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan!

Meer
Minder
Vrijblijvend een offerte ontvangen?

Profiel in transportbanden

Als je hoogte wilt overbruggen met een transportband, dan is er profiel nodig. Hierbij is er keuze uit verschillende hoogtes. Hoe groter het product hoe groter de zogenaamde chevronhoogte dient te zijn. Een standaard lage chevronband heeft een profiel van 17mm hoog. Op bestelling zouden eventueel transportbanden met een nog lager profiel gemaakt kunnen worden. Voor een gemiddeld hoge chevronband heb je 25 mm profiel en de chevronhoogte bij een hoge profielband is 32mm. Daarnaast kun je vaak ook kiezen tussen verschillende profielvormen en -breedtes. Dit natuurlijk omdat verschillende industrieën verschillende producten omhoog willen transporteren met hun band. Zo hebben grotere producten niet alleen een hogere, maar ook een bredere chevron nodig dan bijvoorbeeld zand of grind.

Een jong en dynamisch bedrijf

Chevron banden laten repareren

Chevronbanden zijn essentieel voor het omhoog vervoeren van voorwerpen in een opvoer systeem, en door hun aard en het werk dat ze verrichten, zijn ze vatbaar voor slijtage en schade. Een beschadigde chevronband kan inefficiënt zijn en kan zelfs de veiligheid van de operatie in gevaar brengen. Gelukkig zijn er gespecialiseerde technieken beschikbaar voor de reparatie van deze banden, waardoor ze weer zo goed als nieuw functioneren.

  1. Inspectie: Voordat enige reparatie wordt uitgevoerd, is een grondige inspectie van de band nodig om de mate van schade en de benodigde reparaties te bepalen.
  2. Koud vulcaniseren: Voor kleine beschadigingen of scheuren kan koud vulcaniseren een effectieve reparatiemethode zijn. Hierbij wordt een speciale verbinding gebruikt die op de beschadigde plek wordt aangebracht en die zich hecht aan de oorspronkelijke rubberen band, waardoor een stevige en duurzame reparatie wordt gewaarborgd.
  3. Heet vulcaniseren: Voor grotere beschadigingen of wanneer een deel van de chevronband ontbreekt, kan heet vulcaniseren de oplossing zijn. Hierbij wordt een stuk nieuw rubber op de beschadigde plek aangebracht en met hitte versmolten met de oorspronkelijke band.
  4. Vervanging van segmenten: In sommige gevallen kan het efficiënter zijn om hele segmenten van de chevronband te vervangen, vooral als er meerdere beschadigingen zijn over een groter oppervlak.
  5. Onderhoud en preventie: Naast reparaties is regelmatig onderhoud essentieel om de levensduur van een chevronband te verlengen. Dit omvat het schoonhouden van de band, het verzekeren van de juiste spanning en het regelmatig controleren op slijtage of beschadigingen.

Chevronbanden van DRAM transportbanden

Voor welke industrie of producten je ook een transportband met profiel zoekt. De keuze voor een type chevron blijft heel afhankelijk van het bedrijf. Daarom is het vaak aan te raden om even langs te gaan bij een specialist in transportbanden. Een bedrijf als DRAM Transportbanden heeft veel ervaring met profielbanden. Hierdoor kunnen wij u snel adviseren over welke chevronhoogte en -breedte voor u optimaal is. Neem daarom snel contact op en vraag direct een offerte aan voor uw ideale band!

Snel en simpel!

Klik en vraag snel uw offerte aan.
Offerte aanvragen

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.