Zoekt u naar transportrollen voor de aandrijving van uw transportbanden? DRAM Transportbandenservice is dé expert in transportbanden en alles wat hierbij komt kijken. Wij zijn gespecialiseerd in zowel rubberen als kunstoffen transportbanden. Transportbanden worden gebruikt om materialen of goederen van kleine tot grote massa te verplaatsen. Wanneer u een transportband wilt installeren is alleen de band zelf natuurlijk niet voldoende. Er is aandrijving nodig om de transportbanden in beweging te krijgen en om kracht te genereren. Om de banden in beweging te krijgen worden transportrollen gebruikt. Voor meer informatie of vrijblijvend advies over transportbanden, trommels en rollen kunt u contact met ons opnemen of verder lezen!

VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE ONTVANGEN?

Verschillende soorten transportrollen

Transportrollen worden gemaakt van verschillende materialen zoals onder andere aluminium, staal, kunststof of RVS. Er zijn veel verschillende soorten transportrollen die elk op een andere manier ingezet kunnen worden. Elk soort transportrol heeft zijn eigen kenmerken en functionaliteit, om een band transportsysteem optimaal te laten functioneren is het essentieel dat ieder onderdeel op de juiste manier gebruikt en geïnstalleerd wordt. DRAM Transportbandenservice voorziet u graag van een vrijblijvend advies over transportbanden en transportrollen. Wanneer u geen idee heeft welk band transportsysteem het beste aansluit op uw klus helpen wij u graag verder. Onze experts inspecteren transportbanden installaties met een innovatieve blik. Wij bieden u niet alleen een kwaliteitsgarantie via een goede service en lage kosten. Onze experts hebben daarnaast meer dan 15 jaar ervaring in het vak en hebben al talloze oplossingen op maat mogen aanbrengen.

DRAM - Landingspagina-min

Functies van de verschillende soorten transportrollen

De aandrijftrommels zijn bestemd om de transportband in beweging te brengen. Deze rollen bevinden zich aan het uiteinde van de transportband. De aandrijftrommel wordt vaak geleverd met een aandrijving attribuut. Het andere uiteinde van de transportbanden is voorzien van een keerrol (of keertrommel). Keerrollen zijn transportrollen die ervoor zorgen dat de band naar het retourpunt begeleid wordt. Vaak zijn keerrollen voorzien van een rolbekleding om meer grip te creëren tussen de transportrol en het bandmateriaal. Om te voorkomen dat een transportband scheef gaat lopen, adviseren wij vaak om de stuurrollen, ook wel dwangrollen genoemd, in te zetten. Transportbanden kunnen scheef lopen door bijvoorbeeld een beschadiging aan de installatie of door producten die van de band af vallen. Dit veroorzaakt schade en kan voorkomen worden door middel van een stuurrol.

Hoe werken transportrollen, trommels en een transportbandsysteem?

Transportbanden zijn het dragende onderdeel van een band transportsysteem. Het systeem bestaat uit twee katrollen en een transportband van rubber of kunststof. De transportbanden worden op spanning gebracht en functioneren als dragers van de materialen. Onder de transportband zitten meerdere transportrollen die zorgen voor een goede ondersteuning en verloop van de transportband. Dit is namelijk zeker nodig bij het dragen van zwaardere objecten. De banden worden aangedreven met aandrijftrommels. De trommels drijven de banden aan en zorgen ervoor dat de banden in beweging komen.

Wanneer het band transportsysteem volledig opgesteld is, kan het systeem in werking gaan. De functionaliteit van de band werkt als volgt. De materialen worden op de band gestort op het opstortpunt. De materialen worden vervolgens door de transportband getransporteerd naar het afstortpunt. Het gedeelte van de transportband wat de materialen in beweging brengt wordt ook wel ‘boven-part’ genoemd. Het teruggaande gedeelte zonder materiaal is het ‘onder-part’. Door deze constructie kan een transportbandsysteem gemakkelijk grote hoeveelheden materiaal transporteren voor een lange periode.

ONZE AANPAK

WAAROM MEN VOOR ONS KIEST

MEER DAN 15 JAAR ERVARING

Al jaren mogen wij talloze klanten helpen bij het vinden van oplossingen op maat. Elk jaar weer gaan we nieuwe uitdagingen aan en gaan we tot het uiterste!

een innovatieve blik

Wij inspecteren transportbandeninstallaties en koppelen dit middels een rapportage aan u terug. Zo kunnen we u direct een passende oplossing bieden.

kwaliteitsgarantie

Service van hoge kwaliteit. Dat staat bij ons voorop! U kunt uitgaan van de laagste kosten per vervoerde ton en minder productieverlies.

24/7 calamiteitendienst

Bij ons kunt u rekenen op volledige service. Dat op elk moment van de dag! Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar voor u klaar.

Een slippende transportrol voorkomen

Wanneer een transportband of rol gaat slippen zorgt ervoor dat de transportrollen sneller slijten en schade oploopt. Om te voorkomen dat de transportband of andere onderdelen van het band transportsysteem beschadigingen of slijtage oplopen, worden onder andere rolbekleding gebruikt om meer grip te creëren. Een andere oplossing voor slippende transportrollen is om het aandrijf oppervlak te vergroten. Dit is zeker van groot belang bij het transporteren van zware materialen. Het wil hierbij nog weleens voorkomen dat er grip verloren gaat vanwege het hoge gewicht. Naast het creëren van meer grip is het bij dit soort ‘heavy duty’ systemen ook essentieel dat er genoeg vermogen aanwezig is. Vaak wordt er meer kracht gegenereerd door middel van een extra aandrijftrommel.

Slijtage bij transportrollen, banden en trommels

Bent u wellicht bang de transportrollen en banden te snel slijten of dat er mogelijk schades aan uw transportinstallatie aangebracht zijn? Wij helpen u verder om uw transportbanden zo lang mogelijk mee te laten gaan. Om slijtage te voorkomen moeten de rollen goed worden uitgelijnd. De onderdelen moeten optimaal op elkaar aansluiten om te voorkomen dat de transportband scheef gaat lopen. Een scheve transportband brengt sneller slijtage aan bij de transportrollen.

Neem direct contact op met DRAM Transportbandenservice!

Voor een vrijblijvend advies op het gebied van transportrollen, trommels, banden en volledige transportband installaties bent u bij DRAM Transportbandenservice aan het juiste adres! Wij voorzien u graag van vrijblijvend advies en helpen u verder met alle mogelijke vraagstukken over een band transportsysteem. Wij beschikken over meer dan 15 ervaring in het vak en leveren u door middel van een innovatieve blik een garantie op kwaliteit!

Dram - Landingspagina foto

hoe kunnen wij
u helpen?

Heeft u een vraag of kwestie waar u hulp bij nodig heeft? Wij staan 24/7 voor uur klaar. Wat uw vraag ook is, stel hem gerust!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.