Transportrollen

Zoekt u naar transportrollen om uw transportbanden in goede banen te leiden of aan te drijven? DRAM Transportbandenservice is dé expert in transportbanden en alles wat hierbij komt kijken. Wanneer u een transportband wilt installeren is alleen de band zelf natuurlijk niet voldoende. Er is aandrijving nodig om de transportbanden in beweging te krijgen en om kracht te genereren. Om de banden in beweging te krijgen worden transportrollen gebruikt. Voor meer informatie of vrijblijvend advies over welke rollen u in uw situatie het beste kunt gebruiken, neemt u gerust contact met ons op. Vraag anders direct een vrijblijvende offerte aan!

Meer
Minder
Vrijblijvend een offerte ontvangen?

Verschillende soorten transportrollen

Transportrollen worden gemaakt van verschillende materialen zoals onder andere aluminium, staal, kunststof of RVS. Er zijn veel verschillende soorten transportrollen die elk op een andere manier ingezet kunnen worden. Elk soort rol heeft zijn eigen kenmerken en functionaliteit. Om een banden transportsysteem optimaal te laten functioneren is het essentieel dat ieder onderdeel op de juiste manier gebruikt en geïnstalleerd wordt. DRAM Transportbandenservice bieden we 5 verschillende soorten transportrollen.

Trogrollen

Trogrollen worden vaak gebruikt bij het vervoeren van zand, grind zaagsel en dergelijken. De rollen zorgen ervoor dat de transportband in een v-vorm loopt, waardoor de goederen gecentreerd worden en niet makkelijk van de band af kunnen vallen. Op die manier heeft u ook geen rand nodig aan de zijkant van de band om de goederen bij elkaar te houden!

Stuurrollen

De naam zegt het eigenlijk al; een stuurrol stuurt de transportband zorgt ervoor dat deze niet slipt en in dezelfde baan blijft lopen. Wanneer de lading op de band ongelijk verdeeld is, dan kan dit meteen al zorgen voor scheefloop van de transportband. Hierdoor slijt de band vele malen sneller of ontstaat direct schade. Maar naast dat stuurrollen uw transportband netjes op zijn plaats houden, zorgen ze er ook voor dat er geen materiaal ophoopt aan de zijkant. Deze rollen worden dan ook geplaatst net voor de keerrol aan de onderkant van de installatie.

Een jong en dynamisch bedrijf

Zijgeleiding rollen

Zijgeleiding rollen hebben bijna dezelfde functie als stuurrollen. Het verschil is dat deze rollen over het gehele transportsysteem aan de zijkanten worden geplaatst om de band in dezelfde baan te houden. Zo voorkomt u dat uw transportband slipt en beschadigd.

Keerrollen

Een keerrol, ook wel keertrommel, wordt aan het uiteinde en recht op de transportband geplaatst tegenover de aandrijfrol. De naam geeft eigenlijk ook al weer aan waar het voor dient; ze zorgen ervoor dat de band naar het retourpunt begeleid wordt. Vaak zijn keerrollen voorzien van een rolbekleding om meer grip te creëren tussen de transportrol en het bandmateriaal. Op deze manier gaat u ook scheefloop en het slippen van uw transportband tegen.

Aandrijfrollen

De aandrijftrommels zijn bestemd om de transportband in beweging te brengen. Deze rollen bevinden zich aan het uiteinde van de transportband. Dit is ook de locatie waar bandenschrapers geplaatst worden. In principe zijn het de belangrijkste onderdelen van een transportband systeem, want zonder een aandrijfrol kan het hele systeem niet in beweging gebracht worden.

Een slippende transportrol voorkomen

Wanneer een transportband of rol gaat slippen zorgt ervoor dat de transportrollen sneller slijten en schade oplopen. Ook de rollen kunnen natuurlijk slijten. Om te voorkomen dat de transportband of andere onderdelen van het band transportsysteem beschadigingen of slijtage oplopen, worden onder andere rolbekleding gebruikt om meer grip te creëren. Een andere oplossing voor slippende transportrollen is om het aandrijf oppervlak te vergroten. Dit is zeker van groot belang bij het transporteren van zware materialen. Het wil hierbij nog weleens voorkomen dat er grip verloren gaat vanwege het hoge gewicht. Naast het creëren van meer grip is het bij dit soort ‘heavy duty’ systemen ook essentieel dat er genoeg vermogen aanwezig is. Vaak wordt er meer kracht gegenereerd door middel van een extra aandrijftrommel.

Slijtage bij transportrollen, banden en trommels

Bent u wellicht bang de transportrollen en banden te snel slijten of dat er mogelijk schades aan uw transportinstallatie aangebracht zijn? Wij helpen u verder om uw transportbanden zo lang mogelijk mee te laten gaan. Om slijtage te voorkomen moeten de rollen goed worden uitgelijnd. De onderdelen moeten optimaal op elkaar aansluiten om te voorkomen dat de transportband scheef gaat lopen. Een scheve transportband brengt sneller slijtage aan bij de transportrollen.

Offerte aanvragen

Neem direct contact op met DRAM Transportbandenservice!

Voor een vrijblijvend advies op het gebied van transportrollen, trommels, banden en volledige transportband installaties bent u bij DRAM Transportbandenservice aan het juiste adres! Wij voorzien u graag van vrijblijvend advies en helpen u verder met alle mogelijke vraagstukken over een band transportsysteem. Wij beschikken over meer dan 15 ervaring in het vak en leveren u door middel van een innovatieve blik een garantie op kwaliteit!

Snel en simpel!

Klik en vraag snel uw offerte aan.
Offerte aanvragen

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.