Aandrijftrommels / aandrijfrollen

Aandrijftrommels zijn essentiële componenten van transportbandsystemen. Het worden ook wel aandrijfrollen genoemd en is eigenlijk het hart van het systeem. Zonder aandrijving werkt het hele systeem namelijk niet. De rollen worden gemonteerd aan het einde van het band. Doordat het misschien wel het belangrijkste onderdeel is van uw transportband, is het van groot belang dat u de perfecte aandrijftrommel kiest die bij uw situatie past. Neem direct contact op met een specialist van DRAM Transportbandenservice en laat u adviseren. Vraag anders direct een offerte aan als u weet wat u wilt!

Meer
Minder
Vrijblijvend een offerte ontvangen?

Functie van aandrijftrommels/aandrijfrollen

Een aandrijftrommel of aandrijfrol is bedoeld om de transportband te laten draaien, waarbij de band gespannen is om de transportrollen. Wanneer de aandrijftrommel draait, komt de gehele installatie in beweging. Het is cruciaal dat dit onderdeel perfect past op de transportband om te voorkomen dat de band slipt. Als de band eenmaal begint te slippen op de aandrijftrommel, kan dit leiden tot een sneeuwbaleffect waarbij het snel verder slipt en voor schade zal zorgen. DRAM waarborgt dit door op maat gemaakte bekleding aan te bieden voor de aandrijftrommel. Deze bekleding, gemaakt van een combinatie van rubber en keramiek, zorgt voor extra grip en voert water en vuil efficiënt af dankzij het profiel.

Hoe wordt een aandrijftrommel/aandrijfrol geplaatst?

Een aandrijftrommel is gewoonlijk geïnstalleerd bij het afstortpunt, waar de transportband schraper zich ook bevindt en de rek op de band het laagst is. Als het noodzakelijk is dat dit punt zo licht mogelijk is, kan men ervoor kiezen de aandrijftrommel aan de andere kant te plaatsen. Voor lange transportbanden of systemen die veel vermogen vereisen, kunnen meerdere aandrijftrommels op één transportband worden geïnstalleerd. Dit garandeert voldoende kracht en grip voor een soepel lopend systeem. Naast aandrijftrommels en -rollen biedt DRAM ook andere essentiële onderdelen die nodig zijn om uw transportband soepel te laten functioneren. Heeft u hier hulp bij nodig? Neem direct contact op met onze specialisten. Wij komen graag langs voor een inspectie en geven u vrijblijvend advies.

Neem direct contact op met DRAM om uw transportsysteem af te maken!

Of u nu een nieuwe aandrijfrol nodig heeft of andere componenten voor uw transportsysteem, DRAM Transportbandenservice is uw expert! Als specialist in de branche bieden wij maatwerk oplossingen die perfect zijn afgestemd op uw specifieke situatie. Wacht niet langer en neem direct contact op voor een deskundig advies, de beste service en aandrijftrommels en -rollen op maat! U kunt ook direct een offerte aanvragen!

Snel en simpel!

Klik en vraag snel uw offerte aan.
Offerte aanvragen

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.