Aandrijftrommels / aandrijfrollen

Transportbandsystemen spelen een cruciale rol in vele industrieën, van het vervoeren van grondstoffen in mijnen tot het verplaatsen van producten in distributiecentra. De aandrijftrommels en aandrijfrollen zijn de essentiële componenten van deze systemen, functionerend als het kloppende hart dat de beweging aandrijft. Ze zorgen ervoor dat de transportband soepel en effectief loopt, waardoor de goederen veilig en efficiënt van het ene naar het andere punt worden getransporteerd. Deze componenten worden aangedreven door een motortje, waardoor ze de capaciteit hebben om transportbanden in beweging te zetten. Gezien hun vitale rol in het systeem, is het van uiterst belang om te zorgen voor een optimale kwaliteit en perfecte pasvorm van deze onderdelen.

VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE ONTVANGEN?

Wat is het verschil tussen een aandrijftrommel en een aandrijfrol?

Een aandrijftrommel en een aandrijfrol hebben veel overeenkomsten, maar hun primaire verschil ligt in hun functie en ontwerp. Beide zijn bedoeld om de transportband te laten draaien, waarbij de band gespannen is om de transportrollen. Wanneer de aandrijftrommel draait, komt de gehele installatie in beweging. Het is cruciaal dat dit onderdeel perfect past op de transportband om te voorkomen dat de band slipt. Als de band eenmaal begint te slippen op de aandrijftrommel, kan dit leiden tot een sneeuwbaleffect waarbij het snel verder slipt. DRAM waarborgt dit door op maat gemaakte bekleding aan te bieden voor de aandrijftrommel. Deze bekleding, gemaakt van een combinatie van rubber en keramiek, zorgt voor extra grip en voert water en vuil efficiënt af dankzij het profiel.

DRAM - Landingspagina-min

Voor wat voor soort transportbanden heeft u een aandrijftrommel of -rol nodig?

Een aandrijftrommel is gewoonlijk geïnstalleerd bij het afstortpunt, waar de rek op de band het laagst is. Als het noodzakelijk is dat dit punt zo licht mogelijk is, kan men ervoor kiezen de aandrijftrommel aan de andere kant te plaatsen. Voor lange transportbanden of systemen die veel vermogen vereisen, kunnen meerdere aandrijftrommels op één transportband worden geïnstalleerd. Dit garandeert voldoende kracht en grip voor een soepel lopend systeem. Naast aandrijftrommels en -rollen biedt DRAM ook andere essentiële onderdelen zoals stuurrollen, trogrollen, zijgeleiding rollen en keertrommels.

ONZE AANPAK

WAAROM MEN VOOR ONS KIEST

MEER DAN 15 JAAR ERVARING

Al jaren mogen wij talloze klanten helpen bij het vinden van oplossingen op maat. Elk jaar weer gaan we nieuwe uitdagingen aan en gaan we tot het uiterste!

een innovatieve blik

Wij inspecteren transportbandeninstallaties en koppelen dit middels een rapportage aan u terug. Zo kunnen we u direct een passende oplossing bieden.

kwaliteitsgarantie

Service van hoge kwaliteit. Dat staat bij ons voorop! U kunt uitgaan van de laagste kosten per vervoerde ton en minder productieverlies.

24/7 calamiteitendienst

Bij ons kunt u rekenen op volledige service. Dat op elk moment van de dag! Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar voor u klaar.

Neem direct contact op met DRAM om uw transportsysteem af te maken!

Of u nu een nieuwe aandrijfrol nodig heeft of andere componenten zoals stuurrollen, trogrollen, zijgeleiding rollen of keertrommels, DRAM Transportbandenservice is uw expert! Als specialist in de branche bieden wij oplossingen die perfect zijn afgestemd op uw specifieke situatie. Wacht niet langer en neem direct contact op voor een deskundig advies, de beste service en aandrijftrommels en -rollen op maat!

hoe kunnen wij
u helpen?

Heeft u een vraag of kwestie waar u hulp bij nodig heeft? Wij staan 24/7 voor uur klaar. Wat uw vraag ook is, stel hem gerust!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.