Aandrijftrommels / aandrijfrollen

ONZE MISSIE

Via een motortje kan een aandrijfrol transportbanden laten draaien. De band is gespannen om de rollen. Wanneer de aandrijftrommel dus begint te draaien, loopt de hele installatie. De aandrijfrol is daarmee een van de belangrijkste onderdelen van een transportband. Het is belangrijk dat dit onderdeel goed aansluit op de transportband, omdat een band die eenmaal slipt op de aandrijftrommel ontzettend snel door zal slippen. Hiervoor bieden wij op maat gemaakte bekleding. Wij bekleden uw aandrijftrommel met frictiemateriaal dat bestaat uit rubber en keramiek. Dit zorgt voor extra grip op uw band en door het profiel wordt ook eventueel water en vuil gemakkelijk afgevoerd.

DRAM - Landingspagina-min

Aandrijfrol transportband

Een transportband wordt meestal bij het afstortpunt geplaatst. Zo is de rek op de band namelijk het laagst. Wanneer dit punt zo licht mogelijk moet zijn, bijvoorbeeld omdat het over spant. Kan er ook voor gekozen worden om de aandrijftrommel juist aan de andere kant te installeren. Bij een lange transportband of wanneer er gewoon veel vermogen nodig is, kunnen ook meerdere aandrijftrommels op één transportband worden geplaatst. Zo is er altijd voldoende kracht en grip aanwezig voor een soepel lopende installatie.

Voor een aandrijfrol op uw transportband moet u bij DRAM Transportbandenservice zijn. Daarnaast zijn wij er ook voor bijvoorbeeld keerrollen, stuurrollen en zijgeleiding voor uw transportband. Neem dus snel contact op met uw transportbanden specialist voor een passende oplossing in uw situatie! Denk ook aan een oplossing als stuurrollen, trogrollen, zijgeleiding rollen en keertrommels.

ONZE AANPAK

WAAROM MEN VOOR ONS KIEST

MEER DAN 15 JAAR ERVARING

Al jaren mogen wij talloze klanten helpen bij het vinden van oplossingen op maat. Elk jaar weer gaan we nieuwe uitdagingen aan en gaan we tot het uiterste!

een innovatieve blik

Wij inspecteren transportbandeninstallaties en koppelen dit middels een rapportage aan u terug. Zo kunnen we u direct een passende oplossing bieden.

kwaliteitsgarantie

Service van hoge kwaliteit. Dat staat bij ons voorop! U kunt uitgaan van de laagste kosten per vervoerde ton en minder productieverlies.

24/7 calamiteitendienst

Bij ons kunt u rekenen op volledige service. Dat op elk moment van de dag! Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar voor u klaar.

hoe kunnen wij
u helpen?

Heeft u een vraag of kwestie waar u hulp bij nodig heeft? Wij staan 24/7 voor uur klaar. Wat uw vraag ook is, stel hem gerust!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.