Mini transportband

Met een mini transportband de processen optimaliseren binnen uw bedrijf? In een groter systeem zijn vaak zijweggetjes nodig en ook een proces met kleine, lichte onderdelen is soms behoefte aan een alternatief vervoermiddel voor een werknemer die heen en weer loopt. Denk aan fabrieken waar kleine onderdelen als schroeven, bouten of andere voorwerpen worden gemaakt en verplaatst moeten worden. Een mini transportband is hier vaak een goede oplossing voor. Deze transportbanden zijn over het algemeen heel smal en hoeven ook niet heel lang te zijn. Vaak niet breder dan 200mm. Soms zijn ze maar een meter lang of zelfs nog korter. Echter kunnen ze de perfecte oplossing zijn voor de toepassing waar u hem voor wilt inzetten. In een kleine ruimte bijvoorbeeld waar u het proces toch het liefst wilt automatiseren. Bij DRAM Transportbandenservice bieden we mini transportbanden op maat gemaakt voor uw toepassing. Neem contact op met onze specialisten als u nog vragen heeft of vraag direct een offerte aan!

VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE ONTVANGEN?

Soorten mini transportbanden

Mini transportbanden kunnen in alle soorten en maten worden gemaakt. Moet u bijvoorbeeld ronde voorwerpen verplaatsen over de banden, dan moeten deze er natuurlijk niet zomaar af kunnen vallen. Daarnaast komt het vaak voor in een geheel transportsysteem in een fabriek bijvoorbeeld, dat de onderdelen omhoog verplaatst moeten worden. Ook hiervoor bieden wij diverse mogelijkheden. Hieronder enkele van onze veel gemaakte mini transportband toepassingen:

 • Elevatorbanden
 • Chevronbanden/profielbanden
 • Antibacteriële transportbanden
 • Autostabiele transportbanden
 • Golfrandbanden
 • Bochtbanden
 • Supergrip banden
 • Banden met weefselversterkte meenemers

De mini transportbanden zijn dus zowel gemaakt van rubber als van kunststof. Welk materiaal voor u van toepassing is, hangt af van uw situatie. Zit u in de voedingsmiddelensector, dan wordt gekozen voor kunststof, aangezien dit goed schoon te maken is. Staat de soort mini band waar u naar op zoek bent er hierboven niet tussen? Geen zorgen! Er is nog veel meer mogelijk bij ons. Neem contact op met een specialist van DRAM Transportbandenservice en bespreek de mogelijkheden voor u!

DRAM - Landingspagina-min

De voordelen van een mini transportband

Een mini transportband wordt vaak gebruikt voor kleine, lichte producten. Producten die over het algemeen vervelend zijn om binnen het bedrijf te vervoeren. Hier worden vaak dozen op steekwagens bij gebruikt, maar dit werkt meestal niet optimaal. Dit is namelijk niet heel constant en er bestaat een groot risico op verlies of schade. Ook is een werknemer die heen en weer moet lopen vaak onhandig en kan het tot onveilige situaties leiden. Een rubber transportband kan dit eenvoudig oplossen. Door het vaak lage gewicht, maar de hoge stevigheid, is er geen groot onderstel nodig. Zo kunt u eenvoudig lengtes laten overspannen en hoeft een transportband niet in de weg te zitten binnen uw bedrijf. Zo wordt uw productieproces veiliger, efficiënter en constanter.

ONZE AANPAK

WAAROM U DRAM TRANSPORTBANDENSERVICE KIEST!

MEER DAN 15 JAAR ERVARING

Al jaren mogen wij talloze klanten helpen bij het vinden van oplossingen op maat. Elk jaar weer gaan we nieuwe uitdagingen aan en gaan we tot het uiterste!

een innovatieve blik

Wij inspecteren transportbandeninstallaties en koppelen dit middels een rapportage aan u terug. Zo kunnen we u direct een passende oplossing bieden.

kwaliteitsgarantie

Service van hoge kwaliteit. Dat staat bij ons voorop! U kunt uitgaan van de laagste kosten per vervoerde ton en minder productieverlies.

24/7 calamiteitendienst

Bij ons kunt u rekenen op volledige service. Dat op elk moment van de dag! Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar voor u klaar.

Wanneer heb ik een mini transportband nodig?

Het kiezen van de juiste transportband hangt sterk af van de specifieke behoeften en uitdagingen van uw bedrijf. Er zijn diverse situaties waarin een mini transportband de ideale oplossing kan zijn:

 • Kleine producten: Als uw productieproces zich richt op het verwerken of transporteren van kleine producten, is een mini transportband vaak geschikter dan grotere varianten. Door de compactheid kan deze efficiënt omgaan met kleinere items zonder verspilling van ruimte.
 • Beperkte ruimte: In fabrieken of werkplaatsen waar de ruimte beperkt is, biedt een mini transportband een compacte oplossing om producten efficiënt te verplaatsen zonder dat dit ten koste gaat van waardevolle vloeroppervlakte.
 • Korte afstanden: Voor het verplaatsen van producten over korte afstanden binnen een productiefaciliteit kan een mini transportband efficiënter zijn dan het inzetten van personeel of grotere transportsystemen.
 • Integratie met andere systemen: Mini transportbanden kunnen vaak gemakkelijk worden geïntegreerd met andere machines en systemen, waardoor ze ideaal zijn voor complexe productielijnen die verschillende verwerkingsstadia vereisen.
 • Budgetvriendelijk: Voor ondernemingen die net beginnen of een beperkt budget hebben, kan een kleine transportband een kostenbesparende oplossing zijn in vergelijking met duurdere, grotere systemen.

Als u zich in een van bovenstaande situaties herkent of als u denkt dat uw bedrijf kan profiteren van de flexibiliteit en efficiëntie van een mini transportband, is het wellicht tijd om er één aan te schaffen! Laat u hierover informeren door één van de specialisten van DRAM Transportbandenservice. Wij denken graag met u mee en geven u advies op maat!

De installatie van een mini transportband

Bij een smalle, maar stevige rubber transportband is veel mogelijk. Alles is lichtgewicht, waardoor een mini transportband veel sneller is geïnstalleerd dan een groter exemplaar. Hierdoor zijn deze banden vaak al binnen een dag up and running. Daarbij zorgen onze vakmensen ervoor dat een transportband perfect is uitgelijnd en precies op de juiste spanning staat voor een optimale aansluiting op de aandrijftrommel. Hierdoor zijn er geen grote slijtage punten op de band en weet u zeker dat de transportband lang mee gaat.

Bent u benieuwd wat een transportband voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact op met DRAM Transportbandenservice. Wij adviseren, leveren en installeren transportbanden van Nederlandse en Duitse makelij. Kwaliteit is dus gegarandeerd. Informeer naar de opties!

Dram - Landingspagina foto

hoe kunnen wij
u helpen?

Heeft u een vraag of kwestie waar u hulp bij nodig heeft? Wij staan 24/7 voor uur klaar. Wat uw vraag ook is, stel hem gerust!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.