Magneet transportbanden

Om metalen te scheiden heeft u een magneetband nodig. De bovenbandmagneet pikt vanaf de band alle ferrometalen uit de lading. Deze magneet zit in het frame van de transportband die boven de aanvoerband hangt. De bovenband heeft meenemers die ervoor zorgen dat het metaal daadwerkelijk wordt afgevoerd en niet aan de magneet blijft kleven. Het magnetisch materiaal blijft kleven aan de magneet terwijl het de bocht om gaat en wordt dan via de bovenkant meegevoerd van de magneet weg. Als het daarna weer doordraait op kop valt het metaal van de magneetband af en is het afgevoerd.

VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE ONTVANGEN?

Diverse soorten en maten magneetbanden

Bij DRAM Transportbandenservice kunnen we magneet transportbanden leveren in allerlei soorten en maten. U kunt variëren in lengte en breedte van de band en de hoogte van de meenemers. Alles is mogelijk. Een magneetband hoeft zelf niet eens van rubber te zijn, wij leveren ook kunststof magneet transportbanden. Wij leveren, installeren en onderhouden de band voor u. Zo weet u zeker dat de bovenbandmagneten goed zijn afgesteld en dat u nog jaren plezier zult hebben van uw magneetband.

U kunt bij ons ook terecht voor ripstopbanden, supergrip banden, rubber dwarsstabiele banden en diverse andere rubberen transportbanden.

DRAM - Landingspagina-min

Waarom kiezen voor magneet transportbanden?

Magneet transportbanden zijn een revolutionaire oplossing voor diverse industriële toepassingen. Hier zijn enkele voordelen die u kunt verwachten wanneer u kiest voor dit transportsysteem:

  • Efficiënt transport: Onze magneet transportbanden maken gebruik van magnetische krachten om ferromagnetische materialen, zoals metaal, moeiteloos te verplaatsen. Dit resulteert in een vlotte en efficiënte materiaalstroom, waardoor de productiviteit van uw processen wordt verhoogd.
  • Veelzijdigheid: deze transportbanden kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van uw bedrijf. Of u nu grote of kleine materialen wilt verplaatsen, onze transportbanden kunnen worden afgestemd op uw vereisten. Daarnaast kunnen ze worden geïntegreerd in bestaande transportsystemen of als een zelfstandig systeem worden gebruikt.
  • Betrouwbaarheid: Met onze hoogwaardige permanente magneten of elektromagneten bieden wij duurzame en betrouwbare magneet transportbanden. U kunt erop vertrouwen dat onze transportbanden materialen veilig en zonder onderbrekingen verplaatsen, waardoor uw productieproces soepel verloopt.
  • Toepassingsmogelijkheden: Magneetbanden vinden hun toepassing in diverse industrieën, zoals recycling, metaalbewerking, mijnbouw en automatisering. Of u nu metalen wilt sorteren, onderdelen wilt transporteren of materialen wilt scheiden, onze transportbanden bieden de ideale oplossing.

ONZE AANPAK

WAAROM MEN VOOR ONS KIEST

MEER DAN 15 JAAR ERVARING

Al jaren mogen wij talloze klanten helpen bij het vinden van oplossingen op maat. Elk jaar weer gaan we nieuwe uitdagingen aan en gaan we tot het uiterste!

een innovatieve blik

Wij inspecteren transportbandeninstallaties en koppelen dit middels een rapportage aan u terug. Zo kunnen we u direct een passende oplossing bieden.

kwaliteitsgarantie

Service van hoge kwaliteit. Dat staat bij ons voorop! U kunt uitgaan van de laagste kosten per vervoerde ton en minder productieverlies.

24/7 calamiteitendienst

Bij ons kunt u rekenen op volledige service. Dat op elk moment van de dag! Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar voor u klaar.

Neem vandaag nog contact op met DRAM voor uw magneetband op maat!

Wilt u meer weten over hoe transportbanden uw industrie kunnen transformeren? Of heeft u behoefte aan betrouwbare onderhoudsservices, zoals het repareren van banden? Aarzel niet en neem vandaag nog contact op met ons deskundige team. Wij staan niet alleen klaar om uw vragen te beantwoorden en advies te geven, maar ook om een op maat gemaakte oplossing te bieden die voldoet aan uw specifieke behoeften.

Ontdek de voordelen van magneet transportbanden en verbeter de efficiëntie van uw materiaaltransport met DRAM Transportbandenservice. We gaan verder dan alleen levering; wij zorgen voor het volledige traject, inclusief het essentiële onderhoud en reparaties!

hoe kunnen wij
u helpen?

Heeft u een vraag of kwestie waar u hulp bij nodig heeft? Wij staan 24/7 voor uur klaar. Wat uw vraag ook is, stel hem gerust!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.