Magneet transportbanden

Om metalen te scheiden heeft u een magneetband, ook wel magneet transportband, nodig. De installatie ziet eruit als volgt; u heeft een bovenband en een aanvoerband die er onder langsloopt. De bovenband is voorzien van een magneet, welke alle ferrometalen uit de lading van de onderste band oppikt. Deze magneet zit in het frame van de rubber transportband die boven de aanvoerband hangt. Op die manier komt u tot het gewenste eindproduct zonder dat hier metalen in verwerkt zijn.

De bovenband heeft meenemers die ervoor zorgen dat het metaal daadwerkelijk wordt afgevoerd en niet aan de magneet blijft kleven. Het magnetisch materiaal blijft kleven aan de magneet terwijl het de bocht om gaat en wordt dan met de meenemers van de magneet weggevoerd. Als het metaal ver genoeg van de magneet vandaan is, valt het van de magneetband af. Vaak valt het weer op een andere transportband die het metaal afvoert.

Neem direct contact op met onze specialisten om een magneet transportband op maat te laten maken voor uw toepassing. U kunt ook direct geheel vrijblijvend een offerte aanvragen!

Meer
Minder
Vrijblijvend een offerte ontvangen?

Magneetbanden op maat gemaakt

Bij DRAM Transportbandenservice kunnen we rubber magneet transportbanden leveren in allerlei soorten en maten. Eerst hebben we van u de informatie nodig waar u de band voor in wilt zetten. Vervolgens zullen we bepalen hoe de magnetische band eruit komt te zien. De band kan vanzelfsprekend variëren in lengte en breedte, maar ook de mmeenemers kunnen bijvoorbeeld verschillen in hoogte. Alles is mogelijk!

Een magneetband hoeft zelf niet eens van rubber te zijn, wij bieden namelijk ook kunststof magneet transportbanden. Ook dit hangt af van de toepassing waar u het voor wilt gebruiken. Verder leveren, installeren en onderhouden we de band voor u. Zo weet u zeker dat de bovenband magneten goed zijn afgesteld en dat u nog jaren plezier zult hebben van uw magneetband.

Een jong en dynamisch bedrijf

Waarom kiezen voor magneet transportbanden?

Magneet transportbanden zijn een revolutionaire oplossing voor diverse industriële toepassingen. Hier zijn enkele voordelen die u kunt verwachten wanneer u kiest voor dit transportsysteem:

  • Efficiënt transport: Onze magneet transportbanden maken gebruik van magnetische krachten om ferrometalen moeiteloos te scheiden van uw lading. Dit resulteert in een efficiënte materiaalstroom, waardoor de productiviteit van uw processen wordt verhoogd. Ook komt u direct tot het gewenste eindproduct.
  • Op maat voor uw toepassing: deze transportbanden kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van uw bedrijf. Of u nu grote of kleine materialen wilt verplaatsen, onze transportbanden kunnen worden afgestemd op de manier zoals u dat wilt. Daarnaast kunnen ze worden geïntegreerd in bestaande transportsystemen of als een zelfstandig systeem worden gebruikt. Wij komen deze ook volledig bij u installeren!
  • Betrouwbaarheid: Met onze hoogwaardige permanente magneten of elektromagneten bieden wij duurzame en betrouwbare transportbanden. U kunt erop vertrouwen dat onze magnetische transportbanden materialen veilig en zonder onderbrekingen verplaatsen, waardoor uw productieproces soepel verloopt.
  • Toepassingsmogelijkheden: Magneetbanden vinden hun toepassing in diverse industrieën, zoals recycling, metaalbewerking, mijnbouw en automatisering. Of u nu metalen wilt sorteren, onderdelen wilt transporteren of materialen wilt scheiden, onze transportbanden bieden de ideale oplossing.

Neem vandaag nog contact op met DRAM voor uw magneetband op maat!

Wilt u meer weten over hoe transportbanden uw industrie kunnen transformeren? Of heeft u behoefte aan betrouwbare onderhoudsservices, zoals het repareren van banden? Aarzel niet en neem vandaag nog contact op met de specialisten van DRAM. Wij staan niet alleen klaar om uw vragen te beantwoorden en advies te geven, maar ook om een op maat gemaakte oplossing te bieden die voldoet aan uw specifieke behoeften.

Profiteer van de voordelen van rubber magneet transportbanden en verbeter de efficiëntie van uw materiaaltransport met DRAM Transportbandenservice. We gaan verder dan alleen levering; wij zorgen voor het volledige traject, inclusief het essentiële onderhoud en reparaties!

Snel en simpel!

Klik en vraag snel uw offerte aan.
Offerte aanvragen

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.