Hittebestendige transportbanden

Als er hete materialen vervoerd moeten worden, dan is een hittebestendige transportband nodig. Deze zijn afgewerkt met hittebestendige en met brandvertragende materialen uitgerust, zodat ze kunnen dienen in zware industrieën met hete materialen. Van de staalindustrie tot havens en van de energiesector tot recycling. Dit zijn de beste rubber transportbanden in hun soort omdat ze zo robuust zijn. Deze banden zijn door hun duurzaamheid erg kostbaar. Daarom wordt installatie en onderhoud van hittebestendige transportbanden vaak aan de specialist overgelaten. DRAM Transportbandenservice is uw specialist! Wij bieden de juiste onderhoud en maken uw hittebestendige transportband op maat voor uw toepassing. Vraag direct een offerte aan!

Meer
Minder
Vrijblijvend een offerte ontvangen?

Wat maakt een transportband hittebestendig?

Een hittebestendige transportband krijgt veel te verduren. Zoals extreme hitte tot gloeiende voorwerpen aan toe, maar soms ook extreme kou. Om dit te kunnen weerstaan zijn extreem sterke bewegende delen nodig. Deze moeten namelijk blijven functioneren onder alle omstandigheden. Een hittebestendige transportband is daarom slijtvast, brandvertragend, bestand tegen hitte en kou en olie- en vetafstotend. Hiervoor worden vaak sterke trommels gebruikt, maar vooral het rubber moet extreem robuust en duurzaam zijn. Ook de lijmlagen tussen het rubber moeten hiervoor bijzonder hittebestendig zijn. Al met al is er voor het materiaal gewoon extreem hittebestendig en kwalitatief goed materiaal nodig. Soms zelfs vlamdovend materiaal. Dat laat je dus aan de specialist over.

Een jong en dynamisch bedrijf

Hoe wordt uw hittebestendige transportband gemaakt?

Een transportband die goed tegen hitte kan wordt voorzien van de juiste deklaag. Maar ook binnen deze soorten transportbanden zijn er nog diverse verschillen waar de deklaag op aangepast moet worden. Het is namelijk belangrijk om te weten hoe warm de producten daadwerkelijk zijn die op de band terecht komen, maar ook hoe warm het in de omgeving is. Verder moet de band ook sterk genoeg zijn om het gewicht van de producten te kunnen dragen. Ook is het dus belangrijk bij het produceren van de band om te weten hoe zwaar deze producten zijn en hoe groot de transportband is. Weten we alles over de toepassing waarvoor u de hittebestendige transportband in wil zetten, dan kunnen wij deze hier precies op inrichten, zodat de deklaag de omstandigheden van uw project aankan. Zo kunnen onze transportbanden temperaturen aan tot wel 300°C!

Waar kunnen de hittebestendige transportbanden op toegepast worden?

In de loop van de jaren hebben we gezien dat diverse industrieën geconfronteerd worden met de uitdaging om materialen en producten te verplaatsen bij hoge temperaturen. Deze extreme omstandigheden vereisen gespecialiseerde oplossingen om ervoor te zorgen dat zowel het product als de apparatuur onbeschadigd en veilig blijft. De hittebestendige transportbanden van DRAM zijn zorgvuldig ontwikkeld om deze behoeften te vervullen.

Bij het overwegen van de juiste op maat gemaakte transportband is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke eisen van uw industrie en toepassing. Daarom hebben we een lijst samengesteld van enkele belangrijke sectoren die enorm zouden profiteren van onze hittebestendige oplossingen:

  • Metaalbewerking en gieterijen: Waar gesmolten metalen en hete objecten constant in beweging zijn, zijn onze banden een essentieel hulpmiddel om een gestage en veilige doorvoer te garanderen.
  • Cementproductie: Bij het verwerken van hete klinkers en andere hoge temperatuur stadia in de cementproductie zorgen onze transportbanden voor een betrouwbare verplaatsing.
  • Glas- en keramiekvervaardiging: De extreme hitte bij de productie en verwerking van glas en keramiek vraagt om transportbanden die bestand zijn tegen deze intensiteit.
  • Energiecentrales: Bij het transporteren van hete kolen of andere brandstoffen zijn onze hittebestendige banden een betrouwbare keuze.
  • Vele andere sectoren: Of het nu gaat om de voedselverwerking waar hete ingrediënten moeten worden verplaatst, of de chemische industrie waarbij hoge temperaturen een rol spelen, onze banden zijn ontworpen om de uitdaging aan te gaan.

Ons toegewijde team bij DRAM Transportbandenservice kan u begeleiden bij het selecteren van de perfecte transportbandoplossing voor uw specifieke behoeften, zodat u met vertrouwen kunt werken, wetende dat uw productieproces wordt ondersteund door de beste in de branche.

Offerte aanvragen

Uw specialist in hittebestendige transportbanden

Voor het vervoer van hete materialen is dus een buitengewoon sterke transportband nodig. Bij DRAM Transportbandenservice hebben we onze naam aan kwaliteit verbonden. Daarom leveren we alleen de beste producten van Nederlandse of Duitse makelij. Hierdoor bent u verzekerd van kwaliteit waar u lang gemak van heeft. Ook zorgen onze vakmensen ervoor dat uw hittebestendige transportband goed is afgesteld zodat het alles aankan. Voor levering, installatie en onderhoud van uw hittebestendige transportband moet u bij DRAM zijn! Neem snel contact op. Ook voor bijvoorbeeld autostabiele transportbanden en staalkoordbanden.

Snel en simpel!

Klik en vraag snel uw offerte aan.
Offerte aanvragen

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.