Voor een transportband met een open structuur zijn er kunststof gaasbanden. Vaak worden deze gebruikt om dingen te zeven of om vocht af te voeren. Door de mazen van het gaas in de transportband kan namelijk iets naar beneden vallen. Dit wordt vooral gebruikt wanneer er iets gewassen moet worden. Daarom wordt er bij spoelmachines vaak voor een gaas transportband gekozen. Deze banden zijn vaak gemaakt van kunststof. Dat reageert nauwelijks op vocht. Bij DRAM Transportbandenservice zijn we gespecialiseerd in gaas en andere transportbanden. Wij vertellen er dan ook graag alles over.

VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE ONTVANGEN?

Afwatering via een gaasband

Gaas transportbanden worden gebruikt op plekken waar veel vocht moet worden afgevoerd. Denk hierbij aan de visverwerking of de agro-industrie. Hier moet de productie vaak door een spoelmachine. Om het overtollige vocht naderhand af te voeren is een goede afwatering nodig. Daar leent een gaasband zich uitstekend voor. Er kan zelfs voor verschillende maaswijdtes worden gekozen. Daarmee bepaalt u dus hoe open het gaas van de transportband staat en hoe gemakkelijk water of ander materiaal kan worden afgevoerd.

DRAM - Landingspagina-min

Gaasbanden met waterwerend materiaal

Een gaasband wordt vaak gemaakt van polyurethaan (PU). Dit materiaal is vochtafstotend, waardoor het water goed wordt afgevoerd. Ook is PU volledig gesloten materiaal. Bacteriën kunnen er dus moeilijk in gaan zitten waardoor de groei wordt belemmerd. Ook is een gaasband van PU goed schoon te maken, wat zorgt voor een steriele transportband.

Opties voor uw gaasbanden

Kunststof gaasbanden worden vaak gemaakt van polyurethaan of polyester afhankelijk van de toepassing. Gaasbanden worden bijvoorbeeld ook wel eens in non-food sectoren toegepast. De transportbanden bestaan uit gaas dat aan de randen thermisch is afgewerkt waardoor het niet kan rafelen en langer mee gaat. Omdat een kunststof gaasband zich makkelijk laat bewerken met hitte zijn er ook opties mogelijk. Denk hierbij aan meenemers voor verticaal transport of bijvoorbeeld golfranden zodat alles op de band blijft liggen.

ONZE AANPAK

WAAROM MEN VOOR ONS KIEST

MEER DAN 15 JAAR ERVARING

Al jaren mogen wij talloze klanten helpen bij het vinden van oplossingen op maat. Elk jaar weer gaan we nieuwe uitdagingen aan en gaan we tot het uiterste!

een innovatieve blik

Wij inspecteren transportbandeninstallaties en koppelen dit middels een rapportage aan u terug. Zo kunnen we u direct een passende oplossing bieden.

kwaliteitsgarantie

Service van hoge kwaliteit. Dat staat bij ons voorop! U kunt uitgaan van de laagste kosten per vervoerde ton en minder productieverlies.

24/7 calamiteitendienst

Bij ons kunt u rekenen op volledige service. Dat op elk moment van de dag! Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar voor u klaar.

Gaas transportbanden van DRAM

Voor uw gaasbanden heeft u een echte specialist nodig die ervoor zorgt dat uw transportband op maat wordt gemaakt en volledig aansluit op de processen van uw project. Zeker als het om voedselveiligheid gaat is het belangrijk dat een transportband hygiënisch is. Daarom kiest u voor kwaliteit. Bij DRAM Transportbandenservice leveren we uitsluitend topproducten uit Nederland en Duitsland. Zo kunnen wij garant staan voor de producten die wij leveren en installeren. Bent u benieuwd naar wat wij allemaal kunnen bieden met betrekking tot gaasbanden in uw situatie? Neem dan snel contact op en informeer naar de mogelijkheden! Vraag anders direct een vrijblijvende offerte aan!

hoe kunnen wij
u helpen?

Heeft u een vraag of kwestie waar u hulp bij nodig heeft? Wij staan 24/7 voor uur klaar. Wat uw vraag ook is, stel hem gerust!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.