Vlamdovende banden

Vlamdovende transportbanden zijn ervoor gemaakt om potentiële branden te voorkomen. Door hitte en vuur kan een transportband kapot gaan en kan er zelfs een hele grote brand gesticht worden. Daarom zijn deze banden van groot belang als het gaat om de veiligheidsstandaarden binnen diverse industrieën. Zeker als het om vuur gaat op een industrieterrein, staat veiligheid bovenaan het lijstje. Met alle brandbare stoffen en dergelijke wil je niet dat er ook maar een vlammetje op de transportband ontstaat. Bij DRAM Transportbandenservice maken we jouw vlamdovende transportband op maat om ervoor te zorgen dat jouw terrein veilig is!

Meer
Minder
Vrijblijvend een offerte ontvangen?

Wat zijn vlamdovende transportbanden precies?

Vlamdovende transportband zijn specifiek ontwikkeld met materialen die inherente brandwerende eigenschappen hebben. Ze worden zo geproduceerd dat ze bij blootstelling aan vuur of hoge temperaturen niet alleen voorkomen dat de vlam zich verspreidt, maar ook actief de vlam doven. Zo worden dit soort banden vaak ook hittebestendig gemaakt.

Het principe achter vlamdovende transportbanden is gebaseerd op de keuze van materialen die een lage thermische geleidbaarheid hebben en die vlammen kunnen weerstaan zonder te smelten of te ontbranden. Daarnaast zijn deze banden vaak behandeld of gecoat met speciale chemicaliën die hun vlamdovende eigenschappen versterken.

In de wereld van transportbanden kan een simpele vonk – veroorzaakt door wrijving, elektrische storingen of andere factoren – leiden tot catastrofale gevolgen. De inzet van vlamdovende transportbanden betekent in veel gevallen een significante vermindering van dergelijke risico’s, waardoor de algemene veiligheid van de operatie wordt verbeterd en bedrijfscontinuïteit wordt gewaarborgd.

Een jong en dynamisch bedrijf

Wat zijn de eigenschappen van een vlamdovende transportband?

Voor bepaalde industrieën die een hoog explosiegevaar kennen zijn vlamdovende transportbanden bijna onmisbaar. Wanneer er met gloeiend materiaal wordt gewerkt of er is een groot risico op brand en explosies, moet een vlamdovende band dit effect inperken. Zo kan een brand zich niet door het pand verspreiden. Hier kan een vlamdovende band bij helpen. Deze lopende banden worden toegepast in onder andere:

  • Recycling
  • Staalindustrie
  • Mijnbouw
  • Afvalverwerking
  • Tunneling

Een transportband mag niet knappen als er heet of gloeiend materiaal op terecht komt. Dat kan rampzalige gevolgen hebben. Daarom wilt u een betrouwbare vlamdovende transportband voor uw bedrijf. Wij kunnen banden leveren die voldoen aan EN 12882, EN 14937 en ISO 340. Deze transportbanden zijn vaak van rubber en zijn extreem robuust en slijtvast uitgevoerd. Zo weet u zeker dat er niet zomaar iets gebeurd met uw transportband.

Combineer dit met een vast onderhoudscontract en de veiligheid van uw transportband is zo goed als gegarandeerd. Neem geen risico en neem contact op met DRAM Transportbandenservice.

Onderhoud en service van DRAM

De kwaliteit en veiligheid van een transportband hangt sterk af van regelmatig onderhoud en inspectie. Bij DRAM Transportbandenservice bieden we uitgebreide onderhoudsdiensten aan om ervoor te zorgen dat uw vlamdovende transportband altijd in topconditie verkeert. Ons ervaren team is opgeleid om slijtage, schade of andere problemen te identificeren voordat ze tot ernstige veiligheidsproblemen leiden.

Offerte aanvragen

Bestel direct uw vlamdovende transportband op maat!

Vlamdovende transportbanden zijn cruciaal voor de veiligheid in veel industrieën. Door te kiezen voor kwaliteitsbanden en deze regelmatig te laten onderhouden door de professionals van DRAM Transportbandenservice, waarborgt u de veiligheid en efficiëntie van uw operaties. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze producten en diensten of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan!

Snel en simpel!

Klik en vraag snel uw offerte aan.
Offerte aanvragen

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.