Egel- en Kegelbanden

Voor kwetsbare vruchten uit de grond zijn er egel- en kegelbanden. Deze banden scheiden de stenen, modderkluiten en het loof van het daadwerkelijke product, zonder dit te beschadigen. Egel en kegel transportbanden worden dan ook veel gebruikt in de agrarische sector. Denk hierbij aan zaken die direct uit de grond worden geoogst zoals bloembollen of aardappelen. Voor dit soort knollen wordt vaak de kegelband gebruikt. Een kegel loopt toe van dik naar dun, waardoor deze niet zal afbreken of -scheuren. Dat maakt het geschikt voor het zwaardere werk. Het vuil en loof blijven achter tussen de kegels, terwijl het product netjes en onbeschadigd van de band loopt.

Meer
Minder
Vrijblijvend een offerte ontvangen?

Egel- en kegelbanden voor kwetsbare producten

Zeker bij kwetsbare producten als fruit of bepaalde soorten bloembollen wil ook een rubberen kegel nog wel eens te stevig zijn. Hiervoor bestaan banden met rubberen cilinders van een net wat zachter soort. Door de cilindrische vorm zijn ze wat buigzamer, waardoor het minder impact kan maken op uw product. Zo beschadigd een bloembol niet, maar wordt hij wel lichtjes opgeborsteld door uw egel- en kegelband. Het vuil valt aan het einde van de rubberen band vanzelf op de grond.

Een jong en dynamisch bedrijf

Egelbanden

De naam zegt het al; egelbanden kunt u herkennen aan het stekelige oppervlak van de transportband. Ze zijn speciaal ontworpen om producten soepel en zonder slippen te verplaatsen, zelfs bij stijgende of dalende transportsystemen. Daarom worden dit soort banden ook vaak gebruikt in combinatie met opvoerbanden.

Kegelbanden

Onze kegelbanden herkent u aan de kegelvormige verhogingen die dus ven dik naar dun lopen. Deze transportbanden kunnen vergeleken met de egelbanden en stuk zwaardere producten dragen en scheiden van andere bijproducten, zoals steen of andere zware voorwerpen. De kegels zijn zo geplaatst dat het product wat u wilt opvangen perfect op het oppervlak blijft liggen. Het bijproduct valt er netjes tussen.

Laat uw egel- en kegelbanden op maat maken!

Bij DRAM Transportbandenservice leveren we egel- en kegelbanden in alle soorten en maten. Voor iedere situatie bedenken wij een passende oplossing. Wij denken mee aan de hand van de producten die u vervoert en de wensen die u heeft. Op basis hiervan maken wij een band met een bepaalde kegelafstand of juist met stuursnaren bijvoorbeeld. Daarbij bieden wij met ons team 24/7 service voor bijvoorbeeld een reparatie aan uw transportband. Zo zal u een productiestilstand van zeer korte duur zijn! Neem dus snel contact op met uw transportbanden specialist en informeer naar de mogelijkheden. Vraag anders direct een offerte aan!

Snel en simpel!

Klik en vraag snel uw offerte aan.
Offerte aanvragen

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.