Egelbanden en kegelbanden

Voor kwetsbare vruchten uit de grond zijn er egel- en kegelbanden. Deze banden scheiden de stenen, modderkluiten en het loof van het daadwerkelijke product zonder dit te beschadigen. Egel- en kegelbanden worden dan ook veel gebruikt in de agrarische sector. Denk hierbij aan zaken die direct uit de grond worden geoogst zoals bloembollen of aardappelen. Voor dit soort knollen wordt vaak de kegelband gebruikt. Een kegel loopt toe van dik naar dun, waardoor deze niet zal afbreken of -scheuren. Dat maakt het geschikt voor het zwaardere werk. Het vuil en loof blijven achter tussen de kegels, terwijl het product netjes en onbeschadigd van de band loopt.

VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE ONTVANGEN?

Egelbanden

De egelbanden, gekenmerkt door hun stekelige oppervlakte, zijn speciaal ontworpen om producten soepel en zonder slippen te verplaatsen, zelfs bij stijgende of dalende transportroutes. De unieke structuur zorgt voor een optimale grip, waardoor producten veilig en stabiel blijven tijdens het gehele transportproces. De egelbanden zijn ideaal voor sectoren waarbij precisie en zekerheid essentieel zijn.

Kegelbanden

Onze kegelbanden zijn uitgerust met kegelvormige verhogingen die zorgen voor een uitmuntende productseparatie en -geleiding. De kegelbanden zijn uiterst geschikt voor het sorteren van diverse producten, zonder risico op beschadiging of ophoping. De kegelvormige uitsteeksels zijn zo geplaatst dat ze een gestage en georganiseerde productstroom garanderen.

DRAM - Landingspagina-min

Egel- en kegelbanden, ook voor het fijnere werk

Zeker bij kwetsbare producten als fruit of bepaalde soorten bloembollen wil ook een rubberen kegel nog wel eens te stevig zijn. Hiervoor bestaan banden met rubberen cilinders van een net wat zachter soort. Door de cilindrische vorm zijn ze wat buigzamer, waardoor het minder impact kan maken. Zo beschadigd een bloembol niet, maar hij wordt wel lichtjes opgeborsteld. Het vuil valt aan het einde van de band vanzelf op de grond.

ONZE AANPAK

WAAROM MEN VOOR ONS KIEST

MEER DAN 15 JAAR ERVARING

Al jaren mogen wij talloze klanten helpen bij het vinden van oplossingen op maat. Elk jaar weer gaan we nieuwe uitdagingen aan en gaan we tot het uiterste!

een innovatieve blik

Wij inspecteren transportbandeninstallaties en koppelen dit middels een rapportage aan u terug. Zo kunnen we u direct een passende oplossing bieden.

kwaliteitsgarantie

Service van hoge kwaliteit. Dat staat bij ons voorop! U kunt uitgaan van de laagste kosten per vervoerde ton en minder productieverlies.

24/7 calamiteitendienst

Bij ons kunt u rekenen op volledige service. Dat op elk moment van de dag! Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar voor u klaar.

Waarom kiezen voor DRAM Transportbandenservice?

  1. Kwaliteit: Wij gebruiken enkel de beste materialen voor onze transportbanden, wat resulteert in een langere levensduur en minder onderhoud.
  2. Maatwerk: Elk bedrijf is uniek, en daarom bieden we maatwerkoplossingen aan om aan uw specifieke behoeften te voldoen.
  3. Service: Onze service stopt niet bij de verkoop van transportbanden op maat. We bieden uitgebreide ondersteuning en onderhoud om ervoor te zorgen dat uw transportbanden altijd optimaal functioneren. U kunt ons dus ook 24/7 bereiken om uw transportband te laten repareren!

Transportbanden van DRAM

Bij DRAM transportbanden leveren we egel- en kegelbanden in alle soorten en maten. Voor iedere situatie bedenken wij een passende oplossing. Wij denken mee aan de hand van de producten die u vervoert en de wensen die u heeft. Aan de hand hiervan maken wij een band met een bepaalde kegelafstand of juist met stuursnaren bijvoorbeeld. Neem dus snel contact op met uw transportbandenspecialist en informeer naar de mogelijkheden!

Dram - Landingspagina foto

hoe kunnen wij
u helpen?

Heeft u een vraag of kwestie waar u hulp bij nodig heeft? Wij staan 24/7 voor uur klaar. Wat uw vraag ook is, stel hem gerust!

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.