Blog

Wat zijn PU transportbanden?

PU transportbanden spelen een cruciale rol in diverse industrieën, waaronder de voedselindustrie en laboratoriumomgevingen, waar ze essentieel zijn om het binnendringen van bacteriën tegen te gaan. Bovendien is het van vitaal belang dat deze transportbanden voldoen aan strenge normen van reiniging, bestand zijn tegen scheuren en sneden, en voldoen aan de specifieke eisen van de levensmiddelenindustrie. Gelukkig voldoen PU transportbanden aan al deze eisen, waardoor ze een betrouwbare keuze zijn voor diverse toepassingen in verschillende industrieën.

Inhoudsopgave

Toepassingen van PU banden

Allereerst is het essentieel om te begrijpen wat PU banden precies zijn. PU staat voor polyurethaan, een kunststof materiaal dat behoort tot de polymeren. Dit veelzijdige materiaal vindt brede toepassing in diverse industrieën, en wellicht zonder dat u het beseft, komt polyurethaan veel voor in ons dagelijks leven. Het wordt gebruikt in onder andere vloeren, auto-onderdelen, matrassen en natuurlijk in transportbanden.

Polyurethaan is uitermate geschikt voor transportbanden vanwege zijn indrukwekkende eigenschappen. Het materiaal is niet alleen sterk, maar ook zeer buigzaam, waardoor het ideaal is voor gebruik in de banden. Deze kenmerken maken PU banden geschikt voor een breed scala aan toepassingen en dragen bij aan hun populariteit in diverse sectoren:

 • Steenfabrieken: In de steenindustrie, waar zware materialen worden verplaatst en slijtvastheid essentieel is, bieden PU banden de duurzaamheid en sterkte die nodig zijn om effectief te functioneren in deze veeleisende omgeving.
 • Levensmiddelenindustrie: Met hun eenvoudig te reinigen oppervlak en bestendigheid tegen het indringen van bacteriën, zijn PU transportbanden ideaal voor toepassingen in de levensmiddelenindustrie. Ze voldoen aan strikte hygiënenormen en zijn geschikt voor het transporteren van voedselproducten zonder risico op contaminatie.
 • Recycling industrie: In de recyclingindustrie, waar transportbanden worden blootgesteld aan diverse materialen en zware belastingen, bieden PU banden een uitstekende slijtweerstand en duurzaamheid. Ze zijn geschikt voor het efficiënt verwerken van gerecyclede materialen.
 • Zuivelverwerking: De zuivelindustrie vereist transportbanden die bestand zijn tegen vocht en chemicaliën. PU banden bieden deze eigenschappen en zijn daarom geschikt voor toepassingen in zuivelverwerking, waar hygiëne en duurzaamheid van cruciaal belang zijn.
 • Chemische verwerking: In de chemische verwerkingsindustrie, waar blootstelling aan verschillende chemicaliën plaatsvindt, bieden PU transportbanden weerstand en duurzaamheid. Ze behouden hun integriteit onder uitdagende omstandigheden en zijn geschikt voor het veilig transporteren van chemische materialen.

Eigenschappen van PU banden

PU transportbanden onderscheiden zich van PVC transportbanden door hun hardere en dichtere structuur, wat resulteert in een reeks voordelige eigenschappen:

 • Minder kans op beschadigingen: Door de hardere en meer dichte structuur zijn PU transportbanden minder vatbaar voor beschadigingen, waardoor ze duurzamer zijn in veeleisende industriële omgevingen.
 • Hoge slijtwaarde: De slijtvastheid van PU transportbanden is aanzienlijk hoog, wat betekent dat ze bestand zijn tegen langdurig gebruik en minimaal teken van slijtage vertonen.
 • Makkelijk te reinigen: Dankzij de gladde oppervlakte en de dichte structuur zijn PU transportbanden gemakkelijk te reinigen, wat van cruciaal belang is, met name in sectoren zoals de voedselverwerkingsindustrie waar strenge hygiënenormen gelden.
 • Beter bestand tegen het indringen van bacteriën: De dichte structuur van PU maakt de transportbanden beter bestand tegen verschillende chemicaliën, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in omgevingen waar blootstelling aan chemicaliën onvermijdelijk is.
 • Goed bestand tegen het indringen van bacteriën: De eigenschappen van PU transportbanden maken ze effectief in het voorkomen van indringen van bacteriën, waardoor ze geschikt zijn voor toepassingen in sectoren waar hygiëne van groot belang is.
 • Bestand tegen vet en olie: PU transportbanden behouden hun integriteit en prestaties, zelfs bij blootstelling aan vetten en oliën, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in industriële processen waar deze stoffen aanwezig zijn.

Daarnaast bieden PU transportbanden de flexibiliteit om aangepaste kenmerken toe te voegen, zoals meenemers, PVC- of PU-stuursnaren, en golfranden, waardoor ze nog veelzijdiger zijn voor specifieke toepassingen. Kortom, PU transportbanden vormen een robuuste keuze voor industrieën die streven naar duurzaamheid, efficiëntie en hygiëne.

Betrouwbare PU Banden bij DRAM

PU transportbanden bieden een uitstekende oplossing voor het gebruik bij industriële toepassingen, Met hun duurzaamheid, slijtvastheid en geschiktheid voor verschillende omgevingen vormen PU banden een uitstekende keuze voor bedrijven die naar efficiëntie en betrouwbaarheid zoeken.

Als u zoekt naar deze uitstekende PU transportbanden dan heeft DRAM Transportbandenservice de beste service voor u. Als leverancier van hoogwaardige transportbanden begrijpt DRAM dat er verschillende eisen zijn per industrie. Daarmee biedt DRAM op maat gemaakte oplossingen om aan uw behoeften te voldoen. Neem contact op voor de mogelijkheden van PU transportbanden bij DRAM Transportbandenservice!

Inhoudsopgave

Snel en simpel!

Klik en vraag snel uw offerte aan.
Offerte aanvragen

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.