Blog

Transportband landbouw

Het gebruik van transportbanden is ontzettend belangrijk voor veel verschillende punten in de landbouw. Zo zijn ze onmisbaar voor het oogsten, verwerken, telen en opslaan van verschillende landbouw- en bosbouwproducten. De transportbanden helpen bij een duurzame en efficiënte verwerking en moeten de kwaliteit hebben om in verschillende omstandigheden gebruikt te kunnen worden. Zoek daarom de goede transportbanden uit die gebruikt kunnen worden in de juiste omstandigheden.

De transportbanden in de landbouw moeten ontwikkeld worden om voor veel verschillende toepassingen geschikt te zijn. Zo is het als eerste belangrijk dat ze goed in de buitenlucht gebruikt kunnen worden. De toepassing waar de transportbanden gebruikt voor worden zijn: abrasieve toepassingen, hoge bandsnelheden en kleine trommel diameters. Dit zijn toepassingen die vaak niet onder de standaard technische specificaties vallen. Om aan deze eisen te voldoen wordt er gebruikgemaakt van interne expertise, productieproces en hoge kwaliteit materialen. Verder leggen we uit in wat voor sectoren dit nodig is.

Inhoudsopgave
Transportband landbouw

Agrarische sector

In de agrarische sector wordt er veel gebruikgemaakt van transportbanden. Deze banden zijn ook echt nodig voor veel verschillende bedrijfsvoeringen. Als u het heeft over alle soorten knolgewassen verplaatsen, dan heeft u het over transportbanden. De transportbanden die gebruikt worden, moeten geschikt zijn om gebruiksvriendelijk de gewassen te transporteren. Zo heeft u bepaalde banden die ervoor zorgen dat uw producten erg goed worden beschermd en zo minder beschadigingen opleveren. De eisen waar transportbanden aan moeten voldoen zijn erg specifiek. Daar vertellen we hieronder meer over.

Akkerbouw sector

Ook bij de akkerbouw worden er hoge eisen gesteld aan de transportbanden. Zo heeft u bijvoorbeeld bij de aardappeloogst dat uw banden erg zwaar belast worden en daarnaast worden de banden vervuild door plantenresten en aarde. In de akkerbouwsector worden daarvoor vaak rubber transportbanden gebruikt. Bij het oogsten van graan worden er al snel transportbanden gebruikt die een trogvorm hebben.

In deze sector worden ook nog eens kunststof transportbanden gebruikt. Deze banden zijn weer geschikt voor hallenvullers, omdat de banden erg lichtgewicht zijn. Een grotere reikwijdte wordt hierdoor mogelijk.

Veeteelt

Ook in de veeteelt is er sprake van het gebruik van transportbanden. Zo begint het al met het voeren van de dieren en op het eind wordt het eindproduct ingepakt. Transportbanden in de veeteelt reageren anders op kuilgras dan op de mengvoeder. Er wordt hier niet alleen mechanisch gereageerd, maar ook chemisch. Voor elke grond is dus weer een andere soort band nodig.

Groente- en fruitteelt

Het is voor transportbanden in de groente- en fruitteelt erg belangrijk dat ze goed tegen de verschillende weersomstandigheden kunnen. Het is namelijk zo dat u moet oogsten wanneer het tijd is. Dit is een factor die belangrijk is voor de band keuze. Het is zo dat bij groente en fruit de kwetsbaarheid een grote rol speelt. De keuze voor de soort band die u kiest is daarom erg belangrijk. De valhoogte en beweging op de band spelen dus een belangrijke rol bij het transport van deze teelt.

Bosbouw

Er zijn veel verschillende toepassingen die gedaan worden in de bosbouw. Het is erg belangrijk bij de banden in de bosbouw dat ze tegen een stootje kunnen. Hierbij is genoeg frictie nodig om de banden niet te laten slippen, maar te veel frictie zorgt er weer voor dat er sprake is van slijtage en energieverlies. Bij de bosbouw is de betrouwbaarheid van de banden in verschillende weersomstandigheden ook een belangrijk onderdeel.

Zoek de juiste transportbanden bij DRAM

Bij het zoeken naar de ideale transportbanden voor de sector waar u in werkt, is DRAM de ideale partner om u te helpen met het leveren van deze banden. Als bij DRAM niet de gewenste banden voor u in het assortiment zijn, dan is dit geen probleem. Er wordt een ontwerpproces gestart met de klant en er wordt gekeken wat de eisen zijn van de transportbanden. Zo wordt er een oplossing gevonden voor de banden die u nodig heeft. Bij DRAM Transportbandenservice wordt er met alle kennis gekeken naar de ideale band voor uw machines en toepassingen daarvan. Mocht u onderhoud nodig hebben? Dan helpt DRAM u graag hiermee.

Inhoudsopgave

Snel en simpel!

Klik en vraag snel uw offerte aan.
Offerte aanvragen

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.