OpenMenuButton
Kennisbank

Hoe kunt u productiestilstand voorkomen?

Wanneer uw transportband installaties uitvallen door problemen kan dit grote gevolgen hebben, zowel financieel als in productieverlies. Als producent wilt u dit juist voorkomen en zoveel mogelijk uren draaien met de installatie.

Hoe ontstaat productiestilstand?

Productiestilstand en -verlies kan door verschillende problemen ontstaan. Bijvoorbeeld door vervuiling, slijtage van onderdelen of storingen. Het moment van uitval kan nooit worden voorspeld, net als de kosten die hieraan verbonden zijn en de onbekende periode van productieverlies. Productiestilstand kan ook voortkomen uit een schade aan het transportsysteem dat is gerepareerd, maar niet bij de kern is aangepakt. Wanneer dit niet gedaan wordt, kan het een terugkerend probleem worden.

Preventieve inspecties

Door preventieve inspecties te doen aan de transportbanden, wordt de staat van de installatie goed in kaart gebracht. Door bijvoorbeeld maandelijks een inspectie uit te voeren aan de installatie wordt de kans op uitval door storing beperkt. Tijdens een inspectie worden alle punten van de installatie in kaart gebracht zoals, trommels, rollen, transportband rubber, zijgeleiding, stort etc. Slijtage aan onderdelen en onderdelen die kapot zijn worden gemeld in het rapport van de inspectie en op een ander moment gerepareerd/vervangen.

Preventief onderhoud

Zodra de inspectie is uitgevoerd wordt er een rapport gemaakt van de inspectie. Hierin staan de onderdelen/componenten die geïnspecteerd zijn met daarbij de eventuele problemen met het specifieke onderdeel. Wanneer dit rapport met de klant is besproken wordt het onderhoud gestart. Het beste is om dit ook eens per maand te doen (net als de inspectie). Hierdoor worden de problemen ook direct aangepakt en kan het niet verwateren. Bij DRAM Transportbandenservice kunt u ten alle tijden terecht voor een onderhoudsbeurt aan uw transportsysteem. Neem dus direct contact met ons op wanneer u ons langs wilt laten komen of u hier vragen over heeft!

Transportband Transportsysteem

Inhoudsopgave

Snel en simpel!

Klik en vraag snel uw offerte aan.
Offerte aanvragen

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.